Почетна / Фудбал / Партизан

Јовић жали што су трибине биле празне: Трчао бих на југ... Гол за преминулу мајку!

Иако најмлађи у Станојевићевом тиму млади везиста није осећао трему на терену, играо је као да у ногама има преко сто утакмица, а тако је реаговао код водећег гола после вансеријске асистенције петом Бибраса Натха
ФОТО: И. Веселинов

Партизан је до премијерног тријумфа у пролећном делу првенства против Напретка дошао головима Немање Јовића, Филипа Холендера и Лазара Марковић.

Тријумфом лакше од очекиваног 20 сати у односу на дуел вечитог ривала у Новом Пазару, дошли су црно-бели на заостатак од шест бодова. Ипак, јучерашњи исход Црвене звезде у гостима утицао је да се предност врати поново на плус девет.

Убедљиву победу вероватно док је жив памтиће бонус играч црно-белих Немања Јовић (18). Иако најмлађи у Станојевићевом тиму млади везиста није осећао трему на терену, играо је као да у ногама има преко сто утакмица, а тако је реаговао код водећег гола после вансеријске асистенције петом Бибраса Натха.

- Завршио сам јесењи део сезоне асистенцијом Лазару Марковићу на дебију. Са Напретком сам први пут био стартер и постигао први гол за Партизан. Осећај је феноменалан. Хвала шефу Станојевићу и стручном штабу на поверењу. Напорно сам радио и надам се оправдао прилику да играм од првог минута – скроман је Немања Јовић, Партизанов јунак у осмој победи у низу.

ГОЛ ЗА ПРЕМИНУЛУ МАЈКУ

На питање коме је посветио гол, Јовић је као из топа одговорио:

- Гол посвећујем мојој породици и мами која је преминула када сам имао годину дана.

БРАТ И ТАТА НА ТРИБИНИ

Имао је Јовић подршку породице на стадиону Партизана.

- Брат и тата су пратили утакмицу и први честитали на дебитантском голу.

Како сте реаговали кад сте сазнали да ћете добити прилику од првог минута?

- Нисам се оптеретио превише. Ушао сам хладне главе у меч, нисам имао ни трему. Уживао сам у сваком проведеном минуту на терену. Саиграчи су ми говорили да се опустим, превасходно Филип Стевановић и да не размишљам о грешкама, већ да ми глава буде мирна. Наравно, чуо сам се пре утакмице са породицом. Сви су поносни на мене, дају ми додатан мотив.

После утакмице са Крушевљанима, шта вам је рекао тренер Станојевић?

- Шеф ми је рекао да му је драго што сам постигао гол и поручио да наставим овим темпом.

Да ли ћете частити саиграче за деби погодак?

- Наравно, чим будемо имали слободан дан.

Имали сте можда осећај да ћете у другом мечу за сениорски тим затрести мрежу?

- Акција је кренула од мене, дао сам пас Холендеру, видео сам слободан простор. Затим је он одиграо до Натха. Израелац је маестрално петом послао до мене. Погледао сам голмана Милоша Остојића и шутирао из прве у даљи угао за велику радост.

КОМБИНАЦИЈА ИЛИЋА И НЕЈМАРА

Млађи играчу углавном како сазревају тако „краду форе“ и моделе понашања од старијих колега, тако је и са Јовићем.

- Узор ми је легенда Партизана Сале Илић. Из светског фудбала Нејмар, као клинац сам скидао потезе од њега.

Натхо је још једном демонстрирао зашто га сматрају једним од најбољих играча Партизана?

- Натхо је маестралан фудбалер. Његови потези и асистенције су феноменални. Волео бих да наставимо овако да сарађује-мо.

Гол за историју, а ваша игра?

- Прилично сам задовољан партијом против Напретка, али држим се девизе да увек може боље. Надам се да ћу овако наставити. Трудићу се да будем све бољи из меча у меч.

Да ли вам је криво што нисте могли гол са навијачима?

- Наравно. Сањао сам о томе да постигнем гол и да отрчим на југу и поделим радост са навијачима. Надам се да ће корона коначно проћи, па да ми се и тај сан оствари.

РАД У ТУРСКОЈ СТИГАО НА НАПЛАТУ

Истиче Јовић да се рад на припремама исплатио.

- У Турској сам напорно радио за суперлигашке мечеве. Драго ми је да смо постигао  гол, а верујем да ће екипа наставити са победоносним низом.

Следећи је можда гол у дербију?

- Сањам као и сваки играч Партизана да постигнем гол у вечитом дербију. У млађим категоријама постигао сам два на два дербија. Играо сам их укупно пет. Волео бих да постигнем погодак и у сениорском дербију, да ми се још један сан оствари.

Забележили  сте пет утакмица за репрезентацију БиХ у кадетској конкуренцији,имате право промене у сениорској. Да ли да вас Србија очекује?

- Жеља ми је да играм за репрезентацију Србије, рекао сам то још раније. До сад сам играо  за БиХ, постигао сам гол против Гибралтара. Хвала свима у БиХ на поверењу, које су ми указали, али подвлачим да ми је жеља да заиграм за Србију – јасан је Немања Јовића, а на селекторима је да га позову у државни тим у будућности.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Juzna ce jos dugo biti prazna...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.