Почетна / Фудбал / Партизан

ЦРНО-БЕЛИ НАДИМЦИ: Ћелави, Гари, Ћићко, Боксер, Биџи, Кета, браћа Бајбек

„Шлаг” на причу о надимцима су браћа Бајбек: прави – Жан Кристоф није у сродству с Пером Лубином, задуженим за Партизанову безбедност, али... Род су, у црно-белој турској епизоди, „постали” снагом и габаритом!
ФОТО: ФК Партизан/М. Тодоровић

Први званичан гол за Партизан постигао је Цоња. Парним ваљком га начинили Штеф, Чик, Плава чигра... Тон игри црно-белих беба, на путу ка највећем успеху, давали Заза и Пословођа. Повише Аутокоманде гледао се атомски фудбал кад су шефовали Биће и Јулка. Печат моћног клуба ударио руководећи трилинг Ћуре - Зека - Ђаво.

У легенду се, прерано, преселио Чава. За играчке каријере бесмртан постао Буљави. „Јао” оном кога би у машину ухватио Ушке, или се на њега, не дао му Бог, наклатио Војвода.

Голове у вечитом дербију, између осталих, постигли су Тарзан и Пецаљка. Да кроз одбрану не пролети ни мушица бринули другари из краја Бата и Крља. Не тако давно, све у „Земунелу” под конац држали Џин, Гавран и Виџге. Међу промашеним инвестицијама круну стекли Марадона из Туниса и бугарски Бебето.

А, сад?

У „лепези” црно-белих надимака, сведоци смо (и) на припрема у Турској, два су већ заслужила непролазну вредност: Лола и Зека.

Фудбалофили погађају „на кеца” – Милан Смиљанић и Милош Јојић.

„Море” их је изведено из имена: Неца – Немања Стевановић, Лаки – Лазар Славковић и Лазар Павловић, Сале – Александар Лутовац и Саша Здјелар, Света – Светозар Марковић, Фића – Филип Холендер, Страле – Страхиња Пандуровић, Баки – Бранко Вукашиновић...

Још више с кореном из презимена: Стојке – Владимир Стојковић, Жиле – Марко Живковић, Миљко – Александар Миљковић, Вујке – Игор Вујачић, Пурке – Алекса Пурић, Остоја – Бојан Остојић, Брежа – Рајко Брежанчић, Шћека – Александар Шћекић, Лакча – Никола Лакчевић, Аса – Такума Асано (Јапанац, додуше, воли да буде и Јагуар), Маркец – Лазар Марковић, Јовке – Немања Јовић, Штула – Никола Штулић, Дуки – Игор Дуљај, Јовша – Немања Јовшић...

Има их, чак, без надимака: Маки (Бањак), Сума (Ивица Илиев га, иначе, често зове Геније), Влаховић (Вања), Баждар (Самед)...

Затишје... пред буру!

Немања Стевановић је због „фризуре” и - Ћелави, Бибарс Натхо, апропо умећа, Татко. Иван Обрадовић је, одмалена, Гари, Жан Кристоф Бајбек, сходно иницијалима (са енглеског), Џеј Си.

Два јуниора су брзопотезно „стекла славу”: Михајла Петковића, родом из Ћићевца, сви зову Ћићко, Марка Миловановића, због очеве спортске каријере, Боксер.

Александар Станојевић је најчешће – Шеф, портпаролка Биљана Обрадовић, из милоште, Биџи.

Потпредседник Владимир Вулетић је, иницирано академском титулом, Професор (предаје римско право), члан управе Светомир Танасковић, у пословно-спортском свету, познат је искључиво као Кета.

Интересантни су и ТодоровићиЗоран, из Партизанове агенције, свима је драг као Зока Пока, Мирослав, мајстор фотографије, уз основно Тоша поседује и – Уча (дуго био и наставник).

„Шлаг” на причу о надимцима су браћа Бајбек: прави – Жан Кристоф није у сродству с Пером Лубином, задуженим за Партизанову безбедност, али... Род су, у црно-белој турској епизоди, „постали” снагом и габаритом!

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

011
Kakva vest, hvala žurnalu.
Milojko
Imam ja jedan zajednički za sve vicesampioni
Realno
Ne može dva puta isti nadimak.Taj je vaš još od osnivanja.
Prevaranti
imam I ja za vas jedan.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.