Почетна / Фудбал / Партизан

Станојевићу неопходна појачања

Повратак Партизана на стазе успеха не зависи само од умећа тренера
ФОТО: ФК Партизан

Први покушај Александра Станојевића да буде чудотворац као 2010. и да Партизан врати на стазе успеха резултирао је неуспехом у трећом колу квалификација за Лигу Европе. Може ли трофејни тренер црно-белих да ипак, сезону учини плодоносном свакако да не зависи само од њега.

Статистика је на Станојевићевој страни, његов учинак у првенству је импресиван, освојио је 145 бодова на 54 утакмица (проценат 89,5). Рад садашњег шефа струке међутим, у претходном мандату не може да се пореди са актуелним. Партизан као клуб није на нивоу од пре десет година кад се Саша тренерски афирмисао и касније у Кини уновчио тренерско знање.

Тренутни заостатак од шест бодова већ је упалио аларме. Још један кикс значио би вероватни опроштај од титуле, иако је Ваљку остало да одигра још 30 кола.

Већ на почетку сезоне видело се да је екипа прошле сезоне достигла лимит, да странци уз повремене изузетке нису на истом нивоу, а да освежења нису још стигла. Уколико се преосталих осам дана до краја прелазног рока не искористи за појачања, питање је да ли ће Станојевић поново моћи да се покаже као добар такмичар.

Хендикеп да није селектирао тим, да га је преузео у лошем тренутку и са поремећеном атмосфером, освајачу три трофеја у знатној мери опрашта грехе, ако их је било у европским окршајима. Ни он међутим, неће да буде задовољан ако стално буде ходао по танкој жици као што је било против Златибора, Сфинтула и Шарлрое.

Црно-бели морају да буду тим који ће се наметнути игром, од кога ће противници да се плаше, а питање је да ли у доброј мери потрошени играчи из садашњег састава то могу. Кад се томе још дода проблем са бонус играчима онда је претерано упирање прстом само у тренера, поготово што је он само наследио ситуацију због које је Саво Милошевић отишао.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Madjionicar
Slazem se sa svima koji pisu da je totalno glupo sad trositi novac na pojacanja. Ako ih nisu doveli do sad, ne trebaju nam sigurno ni sad kad smo ispali iz Evrope. MEDJUTIM, treneru se treba dati vremena da napravi tim. Ja stvarno ne znam kojom se logikom pojedinci vode, ali Stanojevic je u klubu tek par sedmica. Koji to trener, Stanojevic ili neko drugi, moze u tako kratkom vremenskom roku da od tima koji gubi od Novog Pazara napravi tim koji ce da se bori za titulu i igra u Evropi? Pa, ni jedan. I sto je najzalosnije – pisao sam vec o ovome – svakog trenera ovako docekujemo na noz i od svakog ocekujemo rezultate odmah u prvih par dana – to nije normalno, a nije naravno ni posteno prema tim ljudima. Moje misljenje o Savi je da je isto kao i Mirkovic nema pojma o trenerskom poslu, medjutim i jednog i drugog sam prvo podrzao, pa tek onda, kad se vec uveliko vidjelo da nemaju pojma, poceo da kritikujem i sumnjam u neki napredak sa njima na celu.
igy
Najvece pojacanje stanojevicu bi bilo da se tole vrati.
carapan
Da nam vratite bodove!
Rio Bravo@carapan
Poslali smo vam danas po Metalcu,mislim da su stigli u 92 minutu.
moma52
Problem ove uprave Partizana je što njih ,uspeh kluba ne zanima,oni se zadovoljavaju kupoprodajom i uzimanjem kajmaka od nje. Svako normalan mora da ima viziju onoga što će doći i cilj kome će stremiti godinu dve unapred.Šta se danas može uraditi,da bi se rezultati videli odmah,naravno ništa. Potpisivanjem visokih ugovora sa slobodnim igračima,vodi u finansijski kolaps,a oni da su valjali ne bi bili slobodni i ne bi se vraćali. U odbrani veteranska sekcija,u veznom redu ,spori i sporomisleći fudbaleri i tu smo gde smo. Slušam neki dan Ž.Pantića,osuo čovek drvlje i kamenje po Stanojeviću,pa se pitam da li je čovek normalan.Kritikuje Miljkovića,nisam ni ja srećan ,ali čovek je odigrao korektnu utakmicu i bio bolji od svih koji su poslednjih godina pokušavali da budu desni bekovi.Kvalitet igrača Partizana je ispod svakog nivoa,sem par izuzetaka i bez ikakve perspektive. Restart,ali za to se mora imati plan,to ova uprava ne može da sprovede i tu i Gvardiola bi pobegao za tri dana.
Dzo istina
Kada sam rekao da samo 3-4 igrača u Partizanu imaju kvalitet da nose crno beli dres, bilo je lavina negativnih komentara. Ovako smo dosli u poziciju da propadamo dalje od najgoreg. Sada pojačanja ne trebaju: opteretiće ionako tanak klupski budzet i povećati dug, a pritom se ne mogu dovesti kvalitetna pojačanja jer niko ozbiljan neće da igra ovu ligu. Pošto je titula gotovo pa izgubljena treba probati prodati nekog igrača , ako ih ko ovakve hoće, smanjiti dug i polako praviti tim sa buduće sezone. Jer ukoliko ne budemo prvaci sledi nam dogodine trećeligaško UEFA takmičenje koje će biti interrsantno samo porodicama igrača i pokojem menadzeru!
Пиши ћирилицом
Ово је могао да буде твој коментар и прошле и препрошле године у исто време. Ништа се није променило. То је доказ да осим нас навијача ове коментаре нико други не чита. Не зато што су глупи, него што их напредак не занима, него управо супротно. Следеће године у септембру можеш ископирати овај коментар.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.