Почетна / Фудбал / Остале лиге

Марко Пантелић нови председник ФС Београда

Одржана Ванредна седница Скупштине Фудбалског савеза Београда
ФОТО: fsb.org.rs

Фудбалски савез Београда одржао је седницу Ванредну седницу Скупштине, а потом се огласио:

"Ситуација у којој се налази наше друштво у овом тренутку, када смо суочени са епидемијом корона вируса, одражава се између осталог и на спорт у целини, па тако и фудбал.

Из тог разлога рад Фудбалског савеза Београда је прилагођен датом току општих збивања у нашем друштву. На жалост, изненадном смрћу Илије Петковића, наш савез је остао без председника, па је тај догађај наметнуо нови моменат.

Требало је реаговати брзо и на начин примерен актуелним дешавањима, посебно у главном граду. Зато је у кратком року, максималним ангажовањем стручне службе ФСБ на челу са генералним секретаром Мирославом Стојановићем, припремљена Ванредна седница Скупштине ФС Београда, чији је приоритет био избор новог председника како би се несметано наставио рад савеза.

Важно је нагласити да су мере које се доносе у борби са епидемијом вируса ЦОВИД 19 од значајног утицаја на функционисање целокупног друштва, а посебно у Београду, па се томе прилагодио и Фудбалски савез Београда у начину свог деловања у оваквим околностима. Тако је припремљена и Ванредна седница 53. сазива Скупштине Фудбалског савеза Београда, која је први пут у стогодишњој историји савеза одржана као онлајн сесија.

Због забране окупљања висе од десет људи у затвореним просторима и прописане дистанце, а како су предстојећа фудбалска дешавања пре свега старт нове такмичарске сезоне 2020/2021 на прагу, заседање Скупштине ФС Београда одржано је на једини могући начин, посредством видео линка.

На видео сесији која је почела минутом ћутања посвећеном преминулим Илији Петковићу, Владимиру Булатовићу и Павлу Буни било је присутно ___ од  четрдесет и једног делегата Скупштине ФСБ. Потпредседник нашег савеза Жељко Поповић је у присуству генералног секретара Мирослава Стојановића отворио и водио онлајн заседање, поздравивиши све делегате који су били укључени.

Специфична ситуација услед епидемије корона вируса наметнула је то да није било избора радног председништва и верификационе комисије, а за доношење пуноважних одлука Скупштине и њен несметани рад био је довољан кворум који је чинио довољан број чланова, а утврђен је статистичким подацима које је презентовала апликација преко које је спроведено видео заседање.

У централном делу ове седнице Скупштине усвојене су измене и допуне Статута Фудбалског савеза Београда, а онда је изабран и нови председник београдског савеза. Једини кандидат за ту функцију био је Марко Пантелић, некадашњи фудбалски репрезентативац наше земље уједно и потпредседник Фудбалског савеза Србије.

Пошто је изабран за новог председника Фудбалског савеза Београда, Марко Пантелић се захвалио на поверењу, а затим је на његов предлог усвојен састав Извршног одбора ФС Београда чији чланови су Марко Пантелић, Жељко Поповић, Горан Спасојевић, Душан Мракић, Ненад Станојевић, Дејан Филиповић, Мирко Глушчевић, Владимир Матијашевић, Драган илић, Бранко Бабић, Милош Дангубић, Ђорђе Томић и Зоран Лекић. Изабран је и Одбор за хитна питања ФСБ који ће уз председника Марка Пантелића чинити потпредседници ФСБ Жељко Поповић и Горан Спасојевић и чланови Мирко Глушчевић и Зоран Лекић.

То су биле најважније теме ове Ванредне Скупштине, после чега је посредством телефона одмах одржана седница чланова Извршног одбора ФС Београда који су на седмом заседању овог органа донели низ значајних одлука везаних за почетак нове такмичарске сезоне 2020/2021 на територији ФС Београда."

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SAKVOS
"pfc",TO SAM I JA MISLIO KADA JE t,KARADŽIĆ POSTAO PREDSEDNIK FUDBALSKE ZAJEDNICE,NAJPRE,PA ONDA I FUDBALSKE SRBIJE!KAO ŠTO ZNAŠ ,ZEMLJA SE NIJE OTVORI,A JEDINO SE TVOJ PATLIDŽAN IZJEDNAČIO PO BROJU TITULA OSVOJENIH PRVENSTAVA SA VELIKIM,HE-HE,RED STAR-OM!
Sale
Taman pomisliš da naš fudbal ne može niže da padbe, onda te neko ovako demantuje!!!
pfc
E zemljo, otvori se! Panela predsednik FSRBG (???)!
Deki
Je li njega neko ubedio da je on prava osoba za tu funkciju, ili on to sam zaista misli?
Ozbiljni ste??
Je li to bio izbor za naj...upljeg funkcionera ili šta???

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.