Почетна / Фудбал / Остале лиге

Тренер Гутеша осам месеци ван фудбала, тврди да је бранио дете

Комшијски и дерби Војвођанске лиге „Исток”, у Банатском Карађорђеву, Јединство – Бегеј, завршен је победом домаћина (3:2), а на крају је дошло до нежељених сцена
ФОТО: Д. Милићев

Епилог је експресна одлука дисциплинског судије ФСВ, због међусобног сукоба, фудбалер домаћина Душан Марчетић кажњен је са шест утакмица забране играња, а тренер гостију Марко Гутеша, осам месеци неће моћи да ради у фудбалу.

Небојша Врховац, представник Бегеја и некадашњи успешни играч Бегеја и Кабела, не може да верује да је донета оваква одлука:

- Играч са клупе домаћина Марчетић је на завршетку меча пришао нашем дебитанту Николи Косовићу (18) и почео да га дави. Од тога Косовић има последице и још носи медицинску крагну, о томе постоје и медицински налази, а упућена је и тужба надлежним органима против Марчетића. У тренутку када је почео да дави Косовића тренер Марко Гутеша је устао да брани дете. Марчетић га је грубо одгурнуо и потом је дошло до обостараног ударања и судија је обојици показао црвене картоне.

Екипа из Житишта је имала иницијативу и шансе.

- Водили смо 2:1, а онда нашим глупостима дозволили домаћину да нас победи и на томе смо честитали. Марко Гутеша живи у Банатском Карађорђеву и све време су га гледаоци провоцирали. Иако је било забрањено окупљање, били на некој приколици иза зида и то у повећем броју, али довољно да могу да буду активни посматрачи. Трпео је увреде Гутеша, а и ми на клупи. Стриктно смо поштовали одлуку да у нашој експедицији може да буде само 30 људи, о чему постоји и званични списак достављен надлежним органима. Играо сам фудбал много година, али овакав степен мржње још нисам видео.

Шта после ових одлука?

- Жалићемо се на одлуку, у много чему је мањкава. Марку Гутеши је од ударца повређено око и одмах је био превежен у Дом здравља због пружања помоћи, па није могао да да изјаву поводом овог случаја. Да ли је Гутеша требало да дозволи да се догоди најгоре, јер је Марчетић насрнуо на дете које није знало шта га је снашло, ваљда је људски и родитељски нормално да стане у заштиту свог играча. Најлакше је све подвести да се радило о обостраној тучи и све свалити на Гутешу, а није тако.

Марко Гутеша није желео да коментарише инцидент:

- Момци су заслужили честитке за игру на терену, али и за све шта су издржали. Суђење је било врхунско, Јанковић је заслужио да суди у вишем рангу.

И тако још један компијски дерби протекао у великој тензији, а извесно је да ће о последицама инцидента бити речи и у наредним данима.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

borisa risa
veliki trener i covek. podrzavam njegov rad i sve sto radi je ispravno. mnogo sam naucio od njega i od mene je napravio igraca. trenutno igram srpsku ligu
Borisa risa
Trener od kojeg sam mnogo naucio. Veliki trener i covek. Podrzavam sve sto radi, ima pravo covek. Napravio je igraca od mene. Trenutno igram srpsku ligu
Kobac
Pravda za Gutesu

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.