Почетна / Фудбал / Остале лиге

"Спортифико" прогласио победнике Адидас тима сезоне талената, церемонија на стадиону Чукаричког (ФОТО)

Више од 260.000 аплауза подршке прикупили су фудбалери, фудбалерке и тренер који су победили у овогодишњем такмичењу адидас Тим сезоне "Спортифико" талената!
ФОТО: "Спортифико"/М. Ђурић

Овај импресиван број готово је пет пута већи од броја гласова који је цео тим имао прошле године, у првом издању сада већ традиционалног надметања.

Притом, током месец и по дана, колико је трајало такмичење, укупно је скупљено око 400.000 аплауза. Реч је о јединственој спортској реакцији, помоћу које учесници могу да изборе место у Тиму сезоне.

Формација идеалног тима је 4-2-3-1, а победници су они који су на својој позицији надмашили конкуренцију по броју аплауза/гласова.

Победнички састав адидас Тим сезоне је: голман - Горан Стојадиновић (ФК “Једнота” Шид), леви бек - Даниела Кухут (ЖФК “Слога” Земун), штопери - Петар Ристић (ФК “Бродарац” Београд), Сања Вукобратовић (ЖФК “Херој Полет” Београд), десни бек - Сања Савић (ЖФК “Херој Полет” Београд), централни везни - Анђела Марковић (ЖФК “Спартак” Суботица), Александра Грујић (ЖФК “Херој Полет” Београд), леви спољни - Хакија Рачић (ФК “Златар” Нова Варош), предњи везни - Никола Кривокапић (ФК “Будућност” Подгорица), десни спољни - Ненад Кривокапић (ФК “Будућност” Подгорица), нападач - Јована Радуловић (ЖФК “Рад” Београд), тренер - Дејан Ћосић (ФК “Једнота” Шид).

Посебна награда додељена је Луки Благојевићу из ФК “Једнота” Шид који није успео да избори место у Тиму сезоне на својој позицији, али је до краја такмичења имао највећи број аплауза.

- Такмичење је било изузетно узбудљиво, о чему говоре и бројке. Из недеље у недељу је расло интересовање, али је све протекло у фер-плеј борби и спортском духу. Четврт милиона аплауза нас је све пријатно изненадило, што показује да млади и недовољно афирмисани фудбалери изузетно добро прихватају спортску друштвену мрежу "Спортифико", јер им пружају могућност да покажу своје успехе и резултате на терену, спортску биографију, и да се повежу са другим спортистима у Србији и региону - каже Милош Ерић, оснивач "Спортифико" друштвене мреже, на свечаној церемонији доделе награда која је уприличена на стадиону ФК Чукарички, уз присуство неколицине првотимаца нашег суперлигаша.

Такмичење је специфично по томе јер више од пола тима чине даме, чак шест, док су се у најбољих једанаест нашла и два брата, Ненад и Никола Кривокапић из Црне Горе.

- Механизам адидас Тима сезоне је веома једноставан. Корисници своје статусе са утакмица, уз личну статистику, деле на друштвеним мрежама, као и са својим контактима. Кликом на линк који поделе, отвара се спортска биографија у оквиру које свако “аплаузом“ може да да глас, породица, пријатељи, познаници. Та једноставност је и утицала на овако добре резултате - истакла је Ружа Илић, координатор такмичења, и фудбалски судија.

Подршку адидасу Тиму сезоне дали су бројни асови фудбала, међу којима се истиче легендарни ас Дејан Станковић, ФК Чукарички, затим наши популарни јутјубери (Ана Лазаревић, Никола Милошевић Ђота), гејмери (Богдан Лаловић Сербиан Гамес БЛ), Страхиња Ћаловић (Аца Информација), и други љубитељи фудбала.

- Посебно смо захвални компанији адидас Србија, која се побринула да наши талентовани спортисти буду адекватно награђени у виду спортске опреме коју су добили током такмичења. Реч је о фудбалским Телстар лоптама, вредним копачкама, мајицама и спортским торбама. Клинци су били тиме одушевљени, и надамо се да ће им ово бити подстрек да наставе још боље и јаче да тренирају спорт који највише воле - поручио је Ерић.

"Спортифико" друштвена мрежа наставља да подржава талентоване спортисте са циљем да им омогући да се што боље представе и на прави начин изграде своју каријеру. Мрежа, на којој је заступљено више од 500 клубова из око 300 различитих градова широм света, доступна је путем бесплатне иОС и андроид апликације.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.