Почетна / Фудбал / Остале лиге

Љубиша Стаменковић Пискавац: У Смедереву сам из љубави!

Нико није ни слутио да ће после пораза од Златибора и Тутина уследити оставка Милорада Зечевића и да ће кормило „оклопника“ од 3. пролећног кола преузети Љубиша Стаменковић Пискавац
ФОТО: И. Милутиновић

Са ореолом једног од најпознатијих фудбалских стручњака на овим просторима, Стаменковић се прихватио незахвалне улоге спасиоца брода који је почео да тоне.

Нисам могао да одбијем позив младог руководства јер је Смедерево мој град. Знао сам да, после припрема већим делом у балону и хали, екипа не може да одговори захтевима лидерске позиције и то сам одмах предочио челницима. Није алиби, али бројне повреде које су се у међувремену десиле, јасан су показатељ такве дијагнозе – објашњава искусни стручњак.

Некада убојити стрелац играчку каријеру почео је у млађим селекцијама смедеревског Железничара, где је остао пуних шест година.

Као голгетер са 38 погодака у ПП зони, прешао је у ОФК Београд . После две сезоне отишао је у пожаревачки Млади радник.

Играчку каријеру сам практично завршио у Смедереву, мада сам после две сезоне, отишао у врановски Пролетер где сам у 32. години као тренер-играч изборио пласман у виши ранг. За тренерску каријеру велике заслуге припадају Велимиру Циги Ђорђевићу коме сам дуго асистирао и много тога научио – хвали Пискавац свог учитеља.

За 22 године тренерског стажа Стаменковић је радио у клубовима попут Младости Гоше, Звездаре, Кушиљева, пожаревачког и радиначког Младог радника, Младеновца, а круна каријере стигла је на клупи „ваљаоничара”.

Са Севојном сам остварио најпре пласман у Прву, а потом и Супер лигу, да би 2009. стигао и до финала купа са Партизаном. Играли смо у квалификацијама за Лигу Европе, са литванским Каунусом и француским Лилом кога је тада предводио тренер Гарсија. Био је то историјски успех малог али значајног колектива – присећа се Стаменковић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Црне копачке
Смедерево треба да врати име Сартид 1913. Врло моћно име.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.