Почетна / Фудбал / Остале лиге

Нападнут судија на Лиону, прекинут београдски дерби (ФОТО, ВИДЕО)

Стари дерби, сусрет комшијских ривала у Зонској лиги Београд неславно завршен на Лиону, на мети арбитар Ковачевић
ФОТО: И. Милутиновић

Хајдук – Звездара 1:1, прекид у полувремену

Београд - Стадион: на Лиону. Гледалаца: 400. Судија: Игор Ковачевић. Жути картони: Дукић, Кузмић (Хајдук), Михаило (Звездара). Стрелци: 0:1 Момчило Михаило у 10, 1:1 Мишић у 30. минуту.

ХАЈДУК: Голуб, Кузмић, Мишић, Манце, Илијази, Дукић, Бајић, Усиљанин, Петковић, Мисини, Ковачевић.

ЗВЕЗДАРА: Пантелић, Павловић, Тврдишић, Милосављевић, Михаило, Ловрић, Ђорђевић, Миленковић, Јеровић, Нишавић, Поповић.

 

Амбијент на Лиону за причу, песме навијача са два дела трибине одзвањале су на смену и пре почетка матинеа, подсетиле су гледаоце на вишедеценијско ривалство.

Мрља је, међутим, пала на стари дерби, јер први пут откад се састају велики ривали, комшијска прича није завршена.

А, могла је пошто ништа на терену није наговештавало да ће се играти само једно полувреме. Публика је узалуд чекала играче да изађу на других 45 минута, судије и делегат остали су у клупским просторијама, са чврстим ставом главног арбитра Игора Ковачевића – нема више играња.

У време кад је требало да се заврши дерби, десет минута пре 13 часова, полицајци су испратили судијску тројку и делегата Бранка Ђукића. Претходно су 60 минута органи реда стајали испред судијске свлачионице, не дозвољавајући да дође до физичког напада на службена лица.

Делегат Бранко Ђукић навео је у свом извештају:

- Утакмица је прекинута по завршетку првог полувремена, у 46. минуту, по пријави судије Игора Ковачевића да га је напао домаћин, односно представник клуба, Љубомир Поповић.

До нежељеног инцидента, како је навео делегат Ђукић у званичном протоколу, утакмица је протицала у спортском надметању две екипе као и понашању публике која није ометала игру и играче.

- До наведеног инцидента утакмица је била врло добро организована.

 

Слика са терена пала је у други план. Мисини је хтео да упосли Петковића, лопта је дошла до Усиљанина, а Хајдукова осмица траљаво је шутирала из повољне позиције пред голом гостију. После опипавања пулса Булбулдерци су извели корнер, није мирисало на погодак екипе у црвеним дресовима, заспала је одбрана домаћина на тренутак, лопта је прошла као кроз сир и штоперу Звездаре, стаменом Михаилу, није било тешко да са десет метара постигне гол – 0:1. Из Звездариног дела гледалишта зачуо се хук навијача: „Биће тесно, биће 0:2.”

Лопта је прохујала поред стативе гостујућег гола после шута Усиљанина, искоса. Уживала је публика и видела леп центаршут борбеног Кузмића са десног бока, хитри Мишић је добро реаговао и са пет метара, ударцем десном ногом, савладао Пантелића – 1:1. Голуб би можда израстао у јунака дербија да је матине настављен, одбранио је Хајдуков голман ударац Нишавића из петерца после асистенције Тврдишића. Учинак је голман домаћина поновио и после незгодног шута Нишавића, по земљи, са 18 метара.

Талентовани Голуб разбудио је саиграче са две добре интервенције. Мишић је закаснио и промашио прилику поред друге стативе, после додавања Петковића. Хајдукови играчи заменили су убрзо улоге, Ловрић је уклизао и спречио опасност испред гола Звездаре. Пред званичан завршетак посластице, Усиљанин је упослио Дукића, а капитен домаћина нашао се у идеалној шанси и искоса шутирао изнад пречке.

Ковачевић је одсвирао убрзо крај првог полувремена, испоставило се и старог дербија.

Шта се све дешавало на Лиону прочитајте у сутрашњем штампаном издању "Спортског журнала" за 6. новембар.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ognjen
Sudija je sudio prosle cetiri utakmice Zvezdari,videlo se da je dosao sa namerom da napravi incident.
Sopocanin
Hajduk Lion prevara milion!
Korektor
Steta.... Ali ne prolazi krađa na Lionu po cenu bilo koju...
Miloss
Sramota da sudija unisti onakav derbi,hajduk tri puta bolja ekipa trebali su da im daju 3 gola u prvom i pored toga sto je sudija svirao sve protiv njih.videlo se da je dosao sa namerom da pokrade domacine.
Bel
"Utakmica dobro organizovana do prekida" - pa da je dobro organizovana ne bi bilo prekida!Strasno ko sedi u fudbalskom savezu i obavlja ulogu delegata.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.