Почетна / Фудбал / Остале лиге

ОТВОРЕН СТАДИОН У УБУ: Џајић: Памтићу и овај дан, много сам срећан...

Драган Џајић присуствовао отварању стадиона Јединства са његовим именом
ФОТО: Н. Неговановић

Елита у Тамнави! Драган Џајић, Немања Матић, Бранислав Ивановић, Радосав Петровић и многи бивши и садашњи фудбалери стигли су на Уб, на јучерашњи, историјски дан спортске вароши по фудбалу чувене широм Југославије.

Повод – отварање стадиона у знак захвалности Драгану Џајићу за све што је учинио за југословенски фудбал, Црвену звезду, свој Уб.

Аплаузи су одјекивали и на стадиону под Шепковцем, кад је своје место у ложи заузео легендарни ас, најбољи српски фудбалер свих времена. Прво је пратио како за лоптом трчкарају малишани убског Јединства и екипе Будућност Крушика из Ваљева.

Драган Џајић је посматрао шездесетак минута утакмице и отишао да одмори. Легенду пред којом су светски асови подрхтавали и стајали мирно док је газио тереном и дриблао широм Европе чекао је сладак, али изазован задатак.

Фудбалски Уб, са дугогодишњим председником Општине Дарком Глишићем, високим функционером СНС и Немањом Матићем на челу срдачно је у Дому културе пружио руку човеку за чији су потез, мајсторију, центаршут пре неколико деценија многи живели. Сала је била испуњена до последњег места, свим Убљанима, бројним фудбалским радницима било је пуно срце...

- Велики је ово дан за мене, за мој Уб одакле сам својевремено отишао у фудбалске висине – рекао је Драган Џајић двадесет минута пре него што је почела свечаност у Дому културе.

Легендарни ас сијао је од среће, а како и не кад је јуче постао – деда.

- Десиле су ми се многе лепе ствари у животу, у фудбалу поготово, у Црвеној звезди у дресу репрезентације Југославије... Памтићу и овај дан, кћерка је донела на свет бебу, много сам срећан – говорио је Драган Џајић блиставих очију.

 – Обележићемо, наравно, на свој начин и тај велики детаљ за мене и моју породицу. Кад говорим о фудбалу на Убу, сетим се да је, између осталог идеја о именовању стадиона са мојим именом и презименом потекла од градских власти, бројних пријатеља, Немање Матића.

Матић „упознао” Глишића са Ивановићем

Немања Матић, репрезентативац Србије угостио је бројне пријатеље из целе Србије, родбину, другове из школских дана. У друштву Дарка Глишића, дугогодишњег председника Општине Уб и високог функционера СНС-а, испред Дома културе сачекао је између осталих и Бранислава Ивановића, саиграча из репрезентације.

- Председниче, ово је Бане, играо је са мном у Челзију... - рекао је Немања Матић, шаљивим тоном, уз препознатљив осмех, обраћајући се Дарку Глишићу, човеку за кога се везује ренесанса Уба и околине.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

JA
Pa Dzaja da nisi krao i pljackao svoj klub i svoje igrace mozda bi tvoje ime nosio i malo veci stadion. Ovako dobro si i prosao.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.