Почетна / Фудбал / Остале лиге

Раднички има новог тренера, стигао Чапљић

Раднички 1923 из Крагујевца, после одласка Радована Радаковића, изабрао шефа струке
ФОТО: М. Спасојевић

У табору лидера српсколигашког „Западу“ решили су први проблем после завршетка јесење сезоне. Постигнут је договор о постављењу Владе Чапљића на место тренера Радничког 1923, које је остало упражњено после раскида сарадње са Радованом Радаковићем.

Некадашњи ас сарајевског Жељезничара и Партизана и репрезентативац некадашње СФРЈ долази у познату средину, у којој према њему постоје симпатије.

- Договорио сам се са људима из Радничког 1923 о сарадњи, то ми ричињава велико задовољство. Ово је повратак на место успеха, у град мени познатих и драгих људи,јер смо заједничким снагама остварили и добре резултате. Клуб и ја смо више амбициозни од садашњег ранга -  истакао је Чапљић.

Од  2009. до 2011. године, Чапљић је био на клупи крагујевачког клуба и успео да дође до најквалитетније лиге. Сличан пут и очекивања и сада су присутни у јавности, тако да и са те стране нема непознаница за новог- старог тренера Радничког 1923.

- Део играча познајем, то је олакшавајуће, а остале ћу да упознам. Тражим да ми омогуће максимум рада на тренинзима, да направим увид у њихове могућности, да бисмо и на основу тог сагледавања направили и потребну „хемију“ на којој увек инсистрам, као важном предуслову за остваривање жељеног резултата. И ови играчи Радничког 1923 су добри, нису случајно на водећој позицији.

Јасно је да тренер најпопуларнијег крагујевачког клуба жели да успостави рад на дуже стазе. Када је 2011. године клуб довео до највишег ранга, због лиценце није могао да настави континуитет у раду, али чини се да је сада предупредио и такву, евентуалну, врсту проблема. Очекују га завршни испити на путу стицања ПРО лиценце, са којом ће моћи да предводи и клубове елите.

- Заправо, неких 12 – 14 дана био тренер Радничког 1923 у елити али бих волео да тај период заборавим, нека буде да је то био ружан сан. Очекује ме тај завршни испит, садржаће гледања и решења на више сегмената фудбалске игре и сублимираће све оно што се на том пољу дешавало током последњих годину и по дана.

Трећи боравак на клупи крагујевачког клуба, требало би да почне 23.јануара, за када је заказан почетак припрема за наставак првенства. Чапљић сматра да ће од тог периода бити времена да се упозна са екипом, али и да са њом постигне потребан ниво форме, да би се сачувала позиција остварена током претходне сезоне.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

mister no
kao sto sam vec vise puta navodio koji su klubovi partizanove filijale , a medju njima je i radnicki kg , eto sta rade - uhlebljuju bivse igrace . odlazi jedan partizanovac , radakovic , a dolazi drugi - capljic .
Леки
Ако си му рекао, ми смо РКГ и нисмо ничија филијала, а ви навијачи близанаца на ваше вести па тамо спроводите препуцавања!
Зашто се звезда и партузан не уједине ?
Бави се ти својим малим клубом , остави шумадијског великана , основаног пре комунизма , на миру .
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.