Почетна / Фудбал / Остале лиге

Новобеоградски Раднички у великим проблемима: За сат изгорела 101 година

У суботу су се, једна за другим, смењивала ватрогасна кола на објекту поред Студентског града
ФОТО: S. Sudar

Тешка мука је у суботу 26. фебруара задесила новобеоградски Раднички. У пожару где је изгорео чувени ресторан код Студењака, ни клупске просторије нису остале поштеђене.

Срећа у несрећи, беху празне, па повређених нема. О хаварији, дан касније причао је секретар српсколигаша Дане Медић:

- Пожар је избио у суботу ујутру, између 8 и 8,30 часова, у кухињи ресторана, а онда је захватио и виталне просторије клуба, економат и вешерај. Гро спортске опреме и реквизита је изгубљено или нестало – дресови, тренерке, јакне... Лопте које су остале – угљенисане су. У вешерају машине нису страдале, али је електроника у њима „отишла” под водом. Штета се тренутно не може проценити. Пожар је избио са кровне конструкције, те је страдао видео надзор. Исекли су нам струју, из безбедоносних разлога.

У суботу су се, једна за другим, смењивала ватрогасна кола на објекту поред Студентског града.

- У једном тренутку их је било чак седам. Пожар је активно гашен од 8.35 до 16 часова, после је остало двоје дежурних кола, била су ту током целе ноћи.

О узроку пожара...

- Утврдиће то надлежни органи. Према нашим изворима, плануло је због роштиља, оџака. Чекамо, ипак, званичне информације.

Медић демантује медијске спекулације да је у клубу било деце кад се ватра распламсала.

- То није тачно, наше млађе категорије су на припремама. Био је присутан само дечак који ради у економату. Једва се спасао, једна греда је пала поред њега.

Некадашњем голману, дугогодишњем спортском раднику, речи су навирале из срца.

- Ово је једна од највећих трагедија Радничког икада. Уништен је ресторан, 50 одсто свлачионица... Изгорела је, за један сат, 101 година клупске историје.

Свака помоћ драгоцена
Медић истиче да, упркос свему, циљеви клуба остају непромењени.
- У наредних дан, два ћемо да се реорганизујемо и кренемо даље да радимо нормално. Потребна нам је помоћ, већ смо звали битне људе у савезу и на другим местима. Хвала Богу, имамо контакте. Морали смо да откажемо генералну пробу са Радничким у Обреновцу, требало је баш у суботу тамо да одмеримо снаге. Сутра играмо са Бродарцем, у петак са БАСК-ом, наравно, као гости. И да хоћемо, сад не бисмо имали где да угостимо наше спортске пријатеље. Биће прилике.
У првом пролећном колу, Раднички је домаћин Телеоптику.
- Рано је за процену да ли ћемо тад моћи да играмо код куће. Прво да сагледамо последице, видљиве и невидљиве.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.