Почетна / Фудбал / Лига шампиона

УЕФА поручила савезима: Можете да изаберете учеснике у Европи, али...

"Ако се домаћа такмичења прерано зауставе из легитимних разлога поступак одабира клубова треба да се заснива на објективним, транспарентним и недискриминаторним принципа", саопштила је УЕФА
ФОТО: Бета/АП

Европска фудбалска унија (УЕФА) саопштила је да ће домаћим лигама омогућити да одреде који ће клубови ићи у групну фазу односно квалификације за Лигу шампиона и Лигу Европа "на основу спортских заслуга", ако не буду могле да наставе своја првенства због пандемије корона вируса.

"Ако се домаћа такмичења прерано зауставе из легитимних разлога поступак одабира клубова треба да се заснива на објективним, транспарентним и недискриминаторним принципа", саопштила је УЕФА.

УЕФА је упозорила да би тим клубовима могло да буде ускраћено учешће у тим такмичењима ако се лиге прерано зауставе или ако "постоји перцепција јавности о неправедности" одлуке о учесницима.

Лиге би на основу тога могле да уведу плеј-оф, како би се на основу заслуга на терену одредили учесници Лиге шампиона и Лиге Европа.

Током видеоконференције свих 55 чланица УЕФА и водећих људи те организације, Фудбалски савез Шпаније предложио је да се учесници европских такмичење одреде на основу клупског коефицијента, али је ипак одлучено да се та места зараде резултатима на терену.

Европска кућа фудбала навела је да би било идеално да се у свим земљама заврше сезоне, али да признаје да то можда неће бити могуће због одлука влада да забране спортска такмичења.

Такође, УЕФА прихвата да би "непремостиви економски проблеми могли да учине наставак и завршетак такмичења немогућим, пошто би то довело у опасност дугорочну финансијску стабилност домаћег такмичења и клубова".

Холандска лига навела је да највероватније неће заврштити ову сезону због рестрикција Владе које ће трајати до 1. септембра. Пре Холандије и Белгија је најавила такву могућност.

До краја Премијер лиге остало је девет кола, а у Шпанији би требало да се одигра 11 односно 12 кола. Нису завршена ни УЕФА такмичења, Лига шампиона и Лига Европа.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Ako tako bude kod nas ko ima para da potplati i plati kao sto se to obicno i radi ,onaj zna onoga,kao sto je i sada praksa.
Deki
Ma poštene mi Uefe.... Što se tako ne angažuju oko nameštanja utakmica i prvenstava?!
Фудбалер 1978.
Најрационалније би било да се заврши лигашки део и да први иде у Лигу шампиона а победник купа и други и трећи из лиге у Лигу Европе. То би све било готово до средине јуна, чак и раније. Објективно, плеј.оф мора да отпадне. Исто би правило важило и код испадања. Међутим, може се урадити тако да ове сезоне не буде испадања а да из Прве лиге иду два првопласирана у Супер лигу, што би значило проширење лиге за наредну сезону, а наредне сезоне би испадала четири клуба.
Željko Pavlović
Hoćemo 18. maj 27. kolo, 21. maj 28. kolo, 24. maj 29. kolo i 27. maj 30. kolo. A, 1/4 finale kupa 1. jun, 1/2 finale kupa 4.jun i finale kupa 7. jun.
Marko Pavlović
Želimo 18. maj 27. kolo, 21. maj 1/4 finale kupa, 24. maj 28. kolo, 27. maj 1/2 finale kupa, 1. jun 29. kolo, 4. jun finale kupa i 7. jun 30. kolo.
Željko Pavlović
Bravo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.