Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Аталанта прегазила Валенсију, Вернер са креча за тријумф Лајпцига у Лондону (ВИДЕО)

Вернер са пенала пресудио прошлогодишњем финалисти Тотенхему у Лондону
ФОТО: EPA/PAOLO MAGNI

Фудбалери Аталанте победили су вечерас као домаћини у Милану Валенсију са 4:1, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.

Аталанта је доминирала током целе утакмице и стекла је велику предност пред реванш у Шпанији. Двоструки стрелац био је Ханс Хатебур, у 16. и 63. минуту, а голове за домаће постигли су још Јосип Иличић у 42. и Ремо Фројлер у 57. минуту. Једини гол за Валенсију постигао је Денис Черишев у 66. минуту.

Прву прилику имала је Аталанта када је у осмом минуту шутирао Марио Пашалић, али је голман шпанског тима Хауме Доменек одлично одбранио. Осам минута касније домаћи су повели, а стрелац је био Хатебур, на асистенцију Алехандра Гомеса.

Фудбалер Валенсије Феран Торес је у 31. минуту погодио стативу, а у 42. минуту Аталанта је удвостручила предност лепим голом Иличића са ивице шеснаестерца.

Аталанта је са добром игром наставила и у другом делу меча, у 57. минуту трећи гол постигао је Фројлер са ивице казненог простора. У 62. минуту добру прилику за госте пропустио је Максимилијано Гомес, а минут касније четврти гол постигао је Хатебур. После употребе ВАР технологије процењено је да није било офсајда и гол је признат.

Валенсија је постигла једини гол у 66. минуту јада је стрелац био Денис Черишев. Он је и пет минута касније био у доброј шанси, али је добро одбранио голман Пјерлуиђи Голини.

ВИДЕО: Аталанта - Валенсија 4:1 (2:0).

У 74. минуту Валенсија је тражила пенал пошто се чинило да је лопта у руку погодила Матију Калдару у шеснаестерцу. Судија Мајкл Оливер је после употребе ВАР технологије проценио да ситуација није била за пенал.

До краја утакмице Валенсија је покушала у првом минуту надокнаде времена, када је Кевин Гамеиро са пет метара послао лопту преко гола.

Реванш утакмица игра се 10. марта у Валенсији.

Фудбалери Лајпцига победили су вечерас у Лондону домаћи Тотенхем са 1:0, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Једини гол постигао је Тимо Вернер у 58. минуту из пенала.

Лајпциг је на почетку био бољи, имао је у другом минуту прилике преко Вернера и Анхелиња, после чијег шута је голман лондонског тима избио лопту у стативу. У осмом минуту Тотенхем је запретио преко Стивена Бергвејна, али је голман Лајпцига Петер Гулачи добро интервенисао.

ВИДЕО: Тотенхем - Лајпциг 0:1 (0:0).

Немачки тим пропустио је шансу у 17. минуту када је Патрик Шик главом послао лопту поред стативе. Вернер је био у шанси у 36. минуту, избио је сам пред голмана Уга Љориса, који је одбранио и избацио лиоту у корнер.

Тотенхем је почео полувреме покушајем Лукаса Моуре, који је одбранио голман гостију, а убрзо је на другој страни лопту поред гола послао Бергвејн.

У 56. минуту досуђен је пенал за Лајпциг, после дуела Бена Дејвиса и Кондара Лајмер. Стрелац је био Вернер у 58. минуту.

У 73. минуту слободан ударац за Тотенхем добро је извео Ђовани Ло Селсо, голман гостију је успео да одбрани и избио је лопту у стативу.

Домаћи су нападали у завршници, али нису успели да постигну гол. У 85. минуту из слободног ударца покушао је Ерик Ламела, док је четири минута касније Лукас покушао главом, али је лопта отишла преко гола.

Реванш утакмица игра се 10. марта у Немачкој.

Семафор осмине финала Лиге шампиона:

18. фебруар:

Атлетико Мадрид - Ливерпул 1:0 (Нигез 4), реванш 11. март

Борусија Дортмунд - ПСЖ 2:1 (Халанд 69, 77 - Нејмар 75), реванш 11. март

19. фебруар:

Аталанта - Валенсија 4:1 (Хатебер 16, 63, Иличић 42, Фројлер 57 - Черишев 66), реванш 10. март

Тотенхем - Лајпциг 0:1 (Вернер 58. једанаестерац), реванш 10. март

25. фебруар:

21.00: Челзи - Бајерн, реванш 18. март

21.00: Наполи - Барселона, реванш 18. март

26. фебруар:

21.00: Олимпик Лион - Јувентус, реванш 17. март

21.00: Реал Мадрид - Манчестер Сити, реванш 17. март

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Valensija-Atalanta 3:0(par forfe), jer nije potrebno ni da dolaze Italijani. I Totenhem prolazi. PSŽ-Dortmund 1:0 i dalje idu jorgandžije.
Marko Pavlović
Totenhem 2 u hendikepu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.