Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Грци имају одличан тим и карактер: Олимпијакосу бод против Тотенхема после два гола минуса

У Белгији не претерано занимљив нити квалитетан фудбал, мреже се нису тресле, Бриж и Галатасарај освојили су по бод
ФОТО: ЕПА/Јанис Колесидис

После жреба за групну фазу Лиге шампиона, јасно је било да ће Црвена звезда своју шансу ове сезоне тражити у дуелима са Олимпијакосом.

А резултат меча из првог кола није им ишао је на руку, Олимпијакос је против фаворизованог Тотенхема освојио велики бод, и то после вођства гостију од 2:0.

Олимпијакос је одлично ушао у меч, имао иницијативу и шансе у првих 20-так минута меча на стадиону „Караискакис”, али су потом до изражаја дошли искуство и квалитет прошлогодишњег финалисте Лиге шампиона, Тотенхема.

Гереро је у 18. минуту био у сјајној позицији, али је са неколико метара удаљености нациљао стативу Лорисовог гола.

Казна је стигла врло брзо, Певци су повели из прве шансе на мечу. Кејн је избегао старт Меријаха ван шеснаестерца, али га је Тунишанин потом оборио у голманском простору, дилеме није било, ВАР је потврдио првобитну судијску одлуку.

Наравно, Кејн је преузео одговорност и са 11 метара је закуцао лопту у Олимпијакосову мрежу за вођство у 26. минуту.

Само четири минута касније друга прилика и други гол за Тотенхем. Овога пута је то била проста акција, Дејвис је одлично пронашао Лукаса, а овај је са 18 метара послао „бомбу” у мрежу тима из Пиреја.

Могли су домаћи да се врате у игру у 34. минуту, али је Масурас из изгледне позиције промашио. Ипак, у смирај првог полувремена Олимпијакос се вратио у игру, Валбуена је одлично проиграо Поденсеа, а овај је рутински послао лопту у мрежу.

У другом полувремену мање узбуђења, посебно после изједначујућег поготка грчког шампиона. Валбуена је рутински савладао Лориса за ерупцију одушевљења домаћих навијача.

До краја меча Тотенхем је углавном имао посед лопте, али не много прилика. Издвајају се она Деле Алија у 65. минуту, кад је голман Олимпијакоса био сјајан, недуго потом покушај главом Кејна после корнера, али је репрезентативац Енглеске био непрецизан.

У Белгији незанимљив меч, мреже у дуелу Брижа и Галатасараја остале су нетакнуте, сваком од тимова припао је по бод.

Семафор првог кола Лиге шампиона
А група:
Бриж – Галатасарај 0:0
21,00: ПСЖ – Реал
Б група:
Олимпијакос – Тотенхем 1:2 (Поденсе 44 – Кејн 26. једанаестерац, Лукас 30)
21,00: Бајерн – Црвена звезда
Ц група:
21,00: Динамо (З) – Аталанта
21,00: Шахтјор – Манчестер сити
Д група:
21,00: Атлетико – Јувентус
21,00: Леверкузен – Локомотива
Е група:
Наполи – Ливерпул 2:0 (Мертенс 81. једанаестерац, Љоренте 90+2)
Салцбург – Генк 6:2 (Халанд 2, 34, 45, Хванг Хи-Чан 36, Шоболшаи 45+2, Улмер 66 – Лукуми 40, Самата 52)
Ф група:
Интер – Славија 1:1 (Барела 90+2 – Олајинка 64)
Дортмунд – Барселона 0:0
Г група:
Лион – Зенит 1:1 (Депај 50. једанаестерац – Азмун 41)
Бенфика – Лајпциг 1:2 (Сеферовић 84 – Вернер 69, 79)
Х група:
Ајакс – Лил 3:0 (Промес 18, Алварез 50, Таљафико 62)
Челзи – Валенсија 0:1 (Родриго 75)
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Verovao sam da zvezda moze do boda a sada vise ne verujem da ce dati i jedan gol.Sest utakmica i pun dzak krompira za zimnicu po igracu.
Željko Pavlović
Oli nema moćnu ekipu. Kapiten i najbolji igrač Fortunis je povređen do proleća.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.