Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ШОК У АМСТЕРДАМУ - Моура комплетирао хет-трик у 96. минуту и са истеком времена избацио Ајакс (ВИДЕО)

Финале Лиге шампиона се игра 1. јуна на стадиону Ванда Метрополитано у Мадриду
ФОТО: Бета/АП

Душан Тадић неће играти са Ајаксом у финалу Лиге шампиона. И други енглески тим режирао је велеобрт, после Ливерпула и четири везана гола Редса вредна битке за пехар, три у низу су дали играчи Тотенхема, а имали су укупно 0:3 нешто више од пола сата пре краја.

У Мадриду ће у финалу 1. јуна играти прошлогодишњи губитник из меча за пехар Ливерпул и по први пут у историји Тотенхем.

Ајакс је у реваншу повео после само пет минута. Тадић је шутирао са 13 метара искоса са леве стране, лопта је погодила Трипијеа у пету, променила је смер, али је Лорис сјајно интервенисао и скренуо је лопту у корнер.

Шене је убацио из корнера, Трипије је пустио де Лихта да утрчи испред њега на петерац, где је надвисио Алија, главом је лопту спровео у даљи угао поред скамењеног Лориса на гол линији - 1:0.

Могао је Тотенхем до изједначења у 23. и 24. минуту, прво је лопту у простор добио Хјунг-мин, али је лошије шутирао када је пришао на десетак метара од Онане, голман Копљаника укротио је лопту, а напад касније на одбијену лопту на 10, 11 метара у срцу казненог Ајакса натрчао је Ериксен, али је шутирао право у Онану.

Oвде можете погледати голове са меча Ајакс - Тотенхем (2:3).

Копљаници су могли да дуплирају предност када је Душан Тадић на истеку пола сата игре добио лопту на левој страни, вукао је до казненог, ушао до петерца искоса, а онда упутио пласиран шут, али је лопта прошла неколико центиметара поред даљне стативе.

Ипак, нешто касније, у 35. минуту, на семафору је засијало 2:0. Тадић је исто добио лопту на левој страни, ушао у казнени, али је упутио повратну ка ивици казненог, натрчао је на њу Зијех и послао је у даљи угао поред немоћног Лориса - 2:0.

Предност домаћина пробао је да ублажи у 53. минуту Деле Али, бацио се на убачену лопту на четири метра од гола, шутирао, али је одлично реаговао Онана, и проследио лопту у корнер.

Ипак, у следећем нападу Певци из Лондона су пробили кроз средину, Али је избацио ривала дриблингом, натрчао је на лопту Лукас Моура, покупио је, ушао у казнени, а онда је са средине рутински послао у страну поред Онане - 2:1.

Тек тада су кренули шокови за домаћина. У 59. минуту изједначење. Пробио је Тотенхем по десној страни, лопта је убачена паралелно са гол линијом на метар од гола, ногу је поставио Љоренте, али је неким чудом Онана успео да одбрани његов шут, бацио се поново на лопту, али му је засметао Шене, па је лопта пала у ноге Моури, он је кренуо уназад, а када је дошао до места одакле се изводи пенал шутирао је из окрета, лопта је прошла кроз ноге де Јонгу и закопрцала се у мрежи - 2:2.

Домаћину су предност могли да врате Тадић и Зијех, слична акција као она из првог дела када су Копљаници повели 2:0, убацио је српски репрезентативац на 11 метара, натрчао је Зијех, ухватио мало јачи фелш и лопта је прошла неколико центиметара поред стативе док је цела одбрана Тотенхема стајала скамењена.

Joш су ближе голу били домаћи у 79. минуту када је Зијех са ивице казненог погодио леву стативу гола лондонског тима.

У 87. минуту Тотенхем је био на прагу велеобрта. Вертонген је остао сам на линији петерца, пробао је главом, погодио пречку, лопта му се одбила на ногу, уследио је нови покушај, али је са гол линије лопту избио играч Ајакса.

Зијех је имао зицер и после контре у 93. минуту, ушао је у казнени, заломио чувара, шутирао са осам метара, али је Лорис одбранио.

Све пропуштено коштало је Ајакс у 96. минуту. Меч је продужен за пет минута, а онда су Певци још једном били миљеници среће.

Против Манчестер Ситија су прошли тако што је Грађанима дубоко у надокнади поништен гол за пролаз, а онда против Копљаника нешто слично. На семафору 95:06 када је Али ћушнуо лопту између два штопера екипе из Амстердама, најбржи је био Моура, први је стигао до ње, нису стигли да га изблокирају, па је послао лопту поред Онане и комплетирао хет-трик вредан финала Лиге шампиона - 2:3.

Био је то најкаснији гол за пролаз даље (без продужетака) у Лиги шампиона!!!

И све то без најбољег играча, повређеног Харија Кејна.

Семафор полуфинала Лиге шампиона:

Уторак:

Ливерпул – Барселона 4:0 (Ориђи 7, 79, Вијналдум 54, 56), први меч 0:3

Среда:

Ајакс – Тотенхем 2:3 (де Лихт 5, Зијех 35 - Моура 55, 59, 90+6), први меч 1:0

Напомена: Финале се игра 1. јуна на стадиону Ванда Метрополитано у Мадриду.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Iako je Ajaks vodio sa dva razlike bio sam uveren da Totenhem ne moze da izgubi.Pogresna taktika njihovog trenera dovela ih je do eliminacije.Bila je ocigledna dominacija Totenhema koji ce verovatno sa Kejnom da osvoji Ligu Sampiona.
Todor strasni
Ljudi moji, kakva utakmica. E ovo je najljepsa sporedna stvar na svijetu. Steta je sto je jedna od ove dvije fenomenalne ekipe morala da ispadne, na kraju je cini mi se sreca i vece iskustvo Totenhema prevagnulo. Ali pogledajte, jedna ovako vazna utakmica a 40 suteva na gol uz svega 24 faula. Sjetimo se samo antifudbala i krljanja na nasim posljednjim derbijima. Ako nasi treneri vec zaostaju za modernim tendencijama u fudbalu, mogli bi bar nesto da nauce iz prenosa LS. Pitamo se sto su nam stadioni prazni. Pa ko ce nakon ovakvih utakmica imati zeludac da dodje da gleda i trpi davljenje lopte u reziji nasih lokalnih fudbalera u pokusaju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.