Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Ливерпул хоће као Рома, али Меси већ гледа ка Мадриду...

У првом мечу Барселона је на свом терену славила са 3:0, реванш се игра сутра у Ливерпулу од 21 час
ФОТО: EPA/Enric Fontcuberta

Да ли је Барселона први финалиста Лиге шампиона за сезону 2018/2019? Вероватно више од 90 одсто љубитеља фудбала верује да јесте после сјајне представе и победе 3:0 над Ливерпулом у првом мечу на Ноу Кампу.

Ипак, фудбал не би био то што јесте да се унапред све зна и зато су чуда могућа, што је на својој кожи најбоље остала управо Барселона прошле године када је у четвртфиналу после 4:1 елиминисана у реваншу од Роме 3:0.

Да би надмашили такав подвиг „црвени“ би морали да приреде још већу сензацију и зауставе налет аргентинског чаробњака Лионела Месија, човека одлуке у Каталонији са два гола са бројком од 600. погодака у каријери.

Када се томе дода сигуран изостанак Роберта Фирмина због повреде, али и из истог разлога неизвестан наступ Мохамеда Салаха, јасно је колико (пре)тежак задатак има тим Јиргена Клопа.

- Лекарски прегледи утврдиће у каквом стању је Салах. Мораћемо да сачекамо - рекао је Клоп, који на клупи нема праве замене за тандем нападача.

Са друге стране, Барселона је у Енглеску отпутовала без Усмана Дембеле, такође због повреде у последњем поразу „резервиста“ од Селте у Вигу (2:0), али с обзиром на форму Месија и Луиса Суареза то и није хендикеп.

Меси и дружина већ гледају ка Мадриду, стадиону мадридског Атлетика, где је заказано финале елитног такмичења у борби за трофеј на који чекају четири године…

Пре тога, морају да одраде реванш на Енфилду који сутра почиње у 21 сат.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.