Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Успех "српског" Видеотона, Иванић јунак БАТЕ-а, Пријовићев ПАОК одолео у Москви (ВИДЕО)

Кијевски Динамо рутински одрадио посао против прашке Славије, као и имењак му из Загреба, прошао и Ајакс уз једну асистенцију Душана Тадића
ФОТО: Бета/АП

Динамо из Кијева је прошао прашку Славију, поново је стрелац био Вербич, као и у првом мечу, протегао се колико је дуг и ногом у 11. минуту на убацивање са леве стране погодио гол.

Пролаз у наредну рунду оверио је Бесиедин после одличног паса у простор у 74. минуту, само је пребацио голмана када му је овај кренуо у сусрет.

БАТЕ Борисов је обезбедио најмање групну фазу Лиге Европе, а јунак је Мирко Иванић. Репрезентативац Црне Горе је пресекао лопту на 35 метара и стуштио се ка голу Карабага, а онда је рутински матирао голмана. Гости су преко Мичела у 54. изједначили, али је победа Белоруса у првом мечу у гостима пресудила.

За групну фазу Лиге шампиона БАТЕ ће се борити за холандским ПСВ-ом, Белоруси су домаћини у првом мечу.

На Тумби у Солуну виђен је "ватромет" голова, док су на Лужњикију у реваншу мреже мировале. Ипак, и то је одговарало ПАОК-у Александра Пријовића да прође даље због победе (3:2) у првом мечу.

Грчком представнику је на руку ишло и што је играч московског Спартака Адриано у 33. минуту добио директан црвени картон због ударања ривала у казненом простору солунског тима, па су домаћини сат времена били бројчано слабији. Марко Петковић је одгледао меч са клупе Московљана.

Видеотон тренера Марка Николића, браће Шћеповић и Данка Лазовића одолео је код куће, одиграо 0:0 и изборио најмање групну фазу Лиге Европе, а ни Лига шампиона није далеко, јер је ривал у коначном обрачуну АЕК из Атине.

Урош Ћосић је ушао у надокнади времена да "украде време" у дуелу са Селтиком, а Гало и Ливаја су пре тога головима донели кључну предност Атињанима.

Бенфика је одбранила 1:0 из Лисабона у Истанбулу, одиграла 1:1, па ће тим Љубомира Фејсе (играо цео меч) и Андрије Живковића (остао на клупи за резерве) на мегдан ПАОК-у.

Ајакс није дозволио да падне као у Лијежу када је водио 2:0, па једва изборио 2:2. Сада је са рутинских 3:0 одрадио посао и на мегдан ће Динаму из Кијева. Душан Тадић је у 46. минуту уписао асистенцију када је Нерес погодио за коначних 3:0.

Семафор 3. кола Лиге шампиона (квалификације):

Уторак:

Динамо Кијев (Украјина) – Славија (Чешка) 2:0 (Вербич 11, Бесиедин 74), први меч 1:1

БАТЕ Борисов (Белорусија) – Карабаг (Азербејџан) 1:1 (Иванић 20 - Мичел 54), први меч 1:0

Спартак Москва (Русија) – ПАОК (Грчка) 0:0, први меч 2:3

АЕК Атина (Грчка) – Селтик (Шкотска) 2:1 (Гало 6, Ливаја 50 - Синклер 78), први меч 1:1

Динамо Загреб (Хрватска) – Астана (Казахстан) 1:0 (Гаврановић 74), први меч 2:0

Фенербахче (Турска) – Бенфика (Португалија) 1:1 (Потук 45+1 - Фернандес 26), први меч 0:1

Видеотон (Мађарска) – Малме (Шведска) 0:0, први меч 1:1

Шкендија (Македонија) – Салцбург (Аустрија) 0:1 (Андре Рамаљо 90+2), први меч 0:3

Ајакс (Холандија) – Стандард (Белгија) 3:0 (Хунтелар 30, де Лит 34, Нерес 46), први меч 2:2

Спартак Трнава (Словачка) – Црвена звезда (Србија) 1:2 (Бакош 6 - Ел Фарду Бен 7, Радоњић 98), први меч 1:1

Парови 4. кола Лиге шампиона (квалификације):

21/22. август:

Црвена звезда – Салцбург

БАТЕ Борисов – ПСВ Ајндховен

Јанг бојс – Динамо Загреб

Видеотон – АЕК Атина

Бенфика – ПАОК

Ајакс – Динамо Кијев

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
da li si dali dobro pročitao uvod ili si ko i ovi koji su ga oterali iz reprezentacije
Pigeon
Celavi zna da igra "na rezultat". Mislim da izrasta u odlicnog trenera...Necemo ga vise nikada videti u Partizanu.
Grom
Bravo za Videoton
007
a bekinom i pekinom menadžerskom lobiju je smetalo što Velemajstor Ivanić nije hteo u czip. pa su mu zabranili da igra za nas sram da ih bude jer ovaku brzu i tehnički potkovanu 10. malo ko ima uostalom pogledati gol koji je večeras dao i ponovo se uveriti što svi pošteni poznavaoci fudbala već znaju godinama a zbog mućkova takvi kao on,Stojković sad za CG igraju a pre Drinčić.Misimović i mnogi drugi koji nisu hteli u šeme uostalom to se zgadilo i Subotiću koji je zbog takvih napustio reprezentaciju
dali
Pa je zato i dalje u Bate-U,velikom klubu,sampionu Belorusije.Inace Belorusija je kolevka fudbala,najaca liga starog kontinenta,...Realno,za reprezentaciju se igra iz ljubavi ili se ne igra.Sad kao nesto mu se ne svidja pa idem u CG.Siroko ti polje.Sta to znaci ,da ga nisu hteli u CG mozda bi probao malo juznije i severnije,...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.