Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Бранилац титуле Реал славио у Минхену и на прагу је новог финала (ВИДЕО)

Бајерн повео преко Кимиха, промашио бројне сјајне шансе, повредила му се два играча, све то искористио Краљевски клуб, освета стигла у виду голова Марсела и Асенсиа
ФОТО: Бета/АП

Фудбалери Реал Мадрида победили су вечерас после преокрета у Минхену домаћи Бајерн са 2:1, у првој полуфиналној утакмици Лиге шампиона.

Бајерн је повео у 28. минуту голом Џошуе Кимиха, а изједначио је Марсело у 44. минуту. Реал је победио голом Марка Асенсија у 57. минуту.

На почетку утакмице, у петом минуту, повредио се играч Бајерна Арјен Робен, а уместо њега на терен је ушао Тијаго Алкантара. Екипе су у наставку покушавале да направе озбиљнију прилику, а то је пошло за руком Бајерну у 27. минуту када је повео.

Хамес Родригес је кренуо у контранапад и додао лопту до Кимиха, он је неометан дуго вукао, погледао где је голман Кејлор Навас и послао лопту у мрежу. Немачки тим је после тога држао лопту, добру шансу прво је пропустио Матс Хумелс, после корнера Роберта Левандовског, а затим и Томас Милер, који је покушао из волеја у 42. минуту, а Серхио Рамос успео да блокира шут.

Два минута касније Реал је изједначио, иако пре тога готово да није имао праву шансу. Комбиновали су играчи Реала, лопта је дошла до Марсела који је са ивице шеснаестерца снажно из волеја послао у мрежу.

Бајерн је могао да поведе у надокнади времена, када је Левандовски главом захватио лопту, али је голман Реала успео да одбрани.

У уводним минутима другог полувремена Франк Рибери предводио је нападе Бајерна, али немачки тим није успео да угрози Наваса. То је искористио Реал и у 57. минуту повео голом Асенсија, који је после грешке једног играча Бајерна и додавања са Лукасом Васкесом затресао мрежу.

У 71. минуту поништен је гол до тада неприметног Кристијана Роналда, пошто је Португалац играо руком. После тога Бајерн је притискао противника, али су шансе пропустили Рибери и Милер. Са друге стране голман домаћих одбранио је шут Карима Бенземе.

Реал је после тога смирио игру, све до 88. минута када је Левандовски био у доброј шанси, али је пољски нападач из изгледне прилике шутирао поред гола, па његова екипа одлази на реванш са голом заостатка.

Реванш утакмица игра се 1. маја од 20.45 на стадиону „Сантјаго Бернабеу” у Мадриду.

Семафор полуфинала Лиге шампиона:

Уторак:

Ливерпул Рома 5:2 (Салах 35, 45+1, Мане 56, Фирмињо 61, 69 - Џеко 81, Пероти 86. једанаестерац)

Среда:

Бајерн – Реал Мадрид 1:2 (Кимих 28 - Марсело 44, Асенсио 57)

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Komentator se trudio da bude objektivan i da ne komentarise "sporne situacije".....ali trebao je reci koju rec o "najboljem igracu evrope"...koji za OCIGLEDNU "simulaciju"K nije opomenut i bednu igru tokom cele utakmice. Kao i vrlo NEOBICNO sudjenje,dozvoli je vrlo ZESTOKU igru,nije nasedao na simulacije,mozda je i gresio...ali sudiju koji za toliko prezestokih startova jedva da je izvadio dva puta zuti.....
???
Slicno je Bajern i sa Zvezdom rezultatski prosao u polufinalu Kupa sampiona 91.Poveli su pa Pancev pred samo poluvreme izjednacio a onda Savicevic u drugom im pokazao ko je onda bio sampion.
???
Mora da su se setili Zvezde kad su izgubili skoro isto.Poveli pa na kraju poluvremena primili gol.Mozda ce im se vratiti za ono kad je Augentaler ubacio svecu u svoj gol pa sad i prodju u Madridu ali protiv one prejake Zvezde onda nisu mogli.
MX.
Lakrdija se nastavlja...Opet dva cista penala za Bajern nisu dosudjena. Oba su bila evidentna. Posle stampanja ulaznica Rome za revans s Liverpulom dan uoci zreba za polufinale,mozemo sve da ocekujemo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.