Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Клоп позвао навијаче да не праве нереде пред утакмицу с Ромом

Европска фудбалска унија покренула је дисциплински поступак против Ливерпула након напада на тимски аутобус „грађана”
ФОТО: Бета/АП

Тренер фудбалера Ливерпула Јирген Клоп позвао је данас навијаче да размишљају о глобалном имиџу клуба када играчи Роме буду долазили на стадион Енфилд на прву утакмицу полуфинала Лиге шампиона.

Навијачи Ливерпула су аутобус Манчестер ситија, уочи прве утакмице четвртфинала, гађали флашама и лименкама, а чак је и дошло до сукоба с полицијом, чија су два члана повређена.

Клоп је рекао да га је тада било „стид” и „срамота” због понашања навијача, али их упозорио да то не понове када буде долазио аутобус с играчима Роме.

- Ово је тако фантастичан фудбалски клуб, изванредна фудбалска породица, позната по фантастичним атмосферама широм света... Тако да не морамо бацати било шта на аутобус. Молим да се покаже поштовање које заслужују - рекао је Клоп.

Европска фудбалска унија покренула је дисциплински поступак против Ливерпула након напада на тимски аутобус „грађана”.

Случај неће бити испитан од стране дисциплинског тела УЕФЕ до 31. маја, што је после завршетка Лиге шампиона, а то значи да ће санкције бити примењене следеће сезоне. Евентуално понављање истог или сличног инцидента довело би до јаче казне УЕФЕ, а можда чак и „хитне санкције” уочи реванш меча у Риму.

- Стварно мислим да можемо показати целом свету како су дивни људи из Ливерпула, да представимо град и дух клуба - рекао је Клоп.

Атмосфера испред, али и на самом стадиону Енфилд као да је утицала на играче Манчестер ситија, који су у првој утакмици изгубили са 3:0.

- Створили су најбољу атмосферу у фудбалу. Не знам да ли може боље од оне против Манчестер ситија, али хајде да покушамо да направимо још бољу атмосферу и да уживамо у њој. Ја знам да ће моји играчи пружити све на терену да направе сјајну атмосферу. Ако не можете да уживате у таквој атмосфери, онда нешто није у реду с вама - рекао је Клоп.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.