Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Реал против Бајерна у полуфиналу, Ливерпул на Рому!

Бранилац титуле у Лиги шампиона фудбалери Реал Мадрида играће у полуфиналу тог такмичења против Бајерна из Минхена, одлучено је жребом у Ниону. Прва утакмица игра се у Минхену
ФОТО: Бета/АП

У другом полуфиналу играју Ливерпул и Рома, а прва утакмица игра се у Енглеској. Прва полуфинална утакмица игра се 24. априла, а друга је дан касније. Реванш утакмице на програму су 1. и 2. маја. Распоред ће бити накнадно утврђен. Финална утакмица играће се 26. маја у Кијеву.

Бутрагењо: Треба нам добар резултат у Минхену
Члан управе Реал Мадрида Емилио Бутрагењо рекао је да његова екипа мора да оствари добар резултат у првој утакмици против Бајерна из Минхена у полуфиналу ЛШ.
Актуелни шампион Европе Реал Мадрид игра 25. априла у Минхену против Бајерна, прву полуфиналну утакмицу Лиге шампиона. Реванш је на програму 1. маја.
Потребан нам је добар резултат у Минехну, а онда играмо на Бернабеу. У овој фази такмичења морате да се мучите како бисте дошли до финала. Ми заиста желимо тамо да будемо. До сада нам је било тешко, играли смо против Пари Сен Жермена, Јувентуса, а сада против Бајерна – рекао је Бутрагењо за сајт УЕФА.
Реал је осми пут узастопно у полуфиналу најелитнијег европског такмичења.
Тешко је стићи до ове фазе, а најтеже тек долази. Надам се да поново можемо до трофеја. Бајерн је сјајан тим и морамо у обе утакмице да прикажемо најбоље – додао је бивши фудбалер Реала.
Тренер Бајерна Јуп Хајнкес рекао је да је дуел са Реалом „гигантски”, на позитиван начин.
Имам лепе успомене на сезону у којој смо освојили сва три трофеја. Играли смо против Јувентуса и Барселоне у првим утакмицама, надам се да је то добар знак. Ово је сјајан дуел – навео је он.
Хајнкес је са Реалом 1998. године освојио Лигу шампиона, а са Бајерном му је то успело 15 година касније.
Бајерн и Реал су до сада 24 пута играли у европским такмичењима, обе екипе су оствариле по 11 победа уз два ремија. Прошле сезоне играли су у четвртфиналу Лиге шампиона.
Спортски директор Бајерна Хасан Салихамиџић рекао је да је његова екипа добила врхунског противника.
Играли смо прошле године, а овога пута желимо да будемо бољи. Ако желиш да се пласираш у финале, мораш да победиш најбоље. Оптимиста сам – навео је он.
У другом полуфиналу, 24. априла Ливерпул ће на Енфилду дочекати Рому. Реванш је 2. маја у Риму.
Чини се да је ово савршена прилика за нас, али биће тешко пошто Ливерпул има јаку екипу. Морамо да мислимо само о себи и да урадимо све оно што смо показали против Барселоне – рекао је спортски директор роме Монћи.
Против Роме ће играти и њен бивши нападач Мохамед Салах, који је прошлог лета прешао на Енфилд.
Он је у две сезоне у Роми одиграо 65 првенствених утакмица и постигао 29 голова, а тренутно је најбољи играч енглеске екипе, пошто је постигао 29 голова у Премијер лиги, а 39 у свим такмичењима.
Тренер Ливерпула Јирген Клоп оценио је да његова екипа има шансе против Роме, али да неће бити лако.
Знао сам да морам да прокоментаришем жреб, али ниједног тренутка нисам помислио: „Хвала богу што није Бајерн, хвала богу што није Реал, супер што је Рома”, или обрнуто. То је жреб, веома је узбудљиво, добро је то што смо и даље у такмичењу. Кога год да смо добили рекао бих да имамо шансе, пошто је то фудбал, дакле имамо шансе против Роме – навео је он.
Али ако неко мисли да је лак жреб, очигледно није гледао Рому против Барселоне. Рома је у реваншу била изванредна, требало је да победи са 4:0 или 5:0, био сам импресиониран. То је посао, немам проблем са тим и радујемо се првој утакмици – додао је немачки тренер.
Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

???
Treba Bajern da udje u finale,zasluzili su a 1991.ih je Zvezda izbacila u polufinalu,samo da se zna.
Hulk
Pa kad niste znali da vam covek kaze ponovo, znam da vas boli najvise na svetu pobeda zvezde protiv bajerna, ali treba svake nedelje jednom da se ponovi da ne zaboravite
ACM
Stvarno nismo znali .....
MX.
Roma jos juce stampala karte za revans s Liverpulom.Toliko o legalnoj i casnoj LS.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.