Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ЛШ: Сити убедљив, сјајан меч у Торину и реми Јувентуса и Тотенхема

Фудбалери Манчестер Ситија победили су у гостима екипу Базела са 4:0 у утакмици осмине финала Лиге шампиона. У другом мечу Јувентус и Тотенхем су ремизирали (2:2)
ФОТО: БЕТА/АП

Сити је победу на вечерашњем мечу обезбедио већ у првом полувремену, пошто је повео са 3:0, да би у наставку само потврдио убедљив тријумф и свој пут ка четвртфиналу Лиге шампиона.

Екипа Пепа Гвардиоле повела је у 14. минуту голом Илкаја Гундогана. Кевин де Брујне је сјајно извео корнер, а Гундоган је главом погодио мрежу домаће екипе.

Четири минута касније у стрелце се уписао и Бернардо Силва. Рахим Стерлинг је убацио лопту у казнени простор, један играч Базела је закачио главом, па је она стигла до Силве који је примио, лепо се наместио и погодио за 2:0.

У 23. минуту је већ било 3:0, а овог пута је гол Базела погодио Серхио Агуеро сјајним ударцем са око 20 метара.

Тачку на утакмицу ставио је Гундоган својим другим голом. Он је у 53. минуту гол Томаша Вацлика погодио прецизним ударцем са ивице шеснаестерца. Асистент је био Агуеро.

 

Фудбалери Јувентуса и Тотенхема одиграли су у Торину нерешено 2:2 у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.

Утакмица је сјајно почела за Јувентус, пошто су торински црно-бели после девет минута игре имали предност од 2:0.

Гонсало Игуаин је у другом минуту затресао мрежу Уга Лориса ударцем са ивице шеснаестерца, на асистенцију Миралема Пјанића, да би Аргентинац седам минута касније био сигуран и са беле тачке.

Претходно је најстрожу казну скривио Бен Дејвис.

Уводних десет минута утакмице није уздрмао фудбалере Тотенхема, који су после тога заиграли много боље, па је у Хари Кејн у 35. минуту смањио на 2:1.  

Игуаин је у другом минуту судијске надокнаде времена имао велику шансу да упише хет-трик и поново свом тиму донесе два гола предности, али није искористио пенал, односно погодио је пречку.

Фудбалери Тотенхема се нису предавали, играли су врло добро и то им се исплатило у 72. минуту када су стигли до изједначења. Стрелац је био Кристијан Ериксен из слободног ударца.

Семафор осмине финала Лиге шампиона:

Уторак:

Јувентус – Тотенхем 2:2 (Игуаин 2, 9. пенал – Кејн 35, Ериксен 72)

Базел – Манчестер Сити 0:4 (Гундоган 14, 53, Силва 18, Агуеро 23)

Реванш: 7. марта

Среда:

20,45: Реал Мадрид – ПСЖ

20,45: Порто – Ливерпул

Реванш: 6. марта

20. фебруар:

20,45: Бајерн – Бешиташ

20,45: Челзи – Барселона

Реванш: 14. марта

20. фебруар:

20,45: Севиља – Манчестер Јунајтед

20,45: Шахтјор - Рома

Реванш: 13. марта

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Coa
Konacno se Eriksen upisao iz slobodnjaka. Tu gde je najjaci, ali ga jednostavno nije htelo...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.