Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Е група: Марибор у 92. минуту освојио бод, шокантан меч у Севиљи, од 0:3 до 3:3

После дуже времена Марко Петковић је заузео место стартера у московском Спартаку, играо је до 73. минута кад га је заменио Зобнин
ФОТО: Ројтерс

Имао је Спартак из Москве сјајну прилику да победом против Марибора знатно увећа шансе за пласман у осмину финала Лиге шампиона, овако успели су само да обезбеде пролеће у Европи, најмање у шеснаестини финала Лиге Европе.

Мучили су се Московљани против аутсајдера у групи, који им је већ откинуо бод у Марибору. Чинило се ипак да ће шампион Русије славити, посебно после водећег поготка Зе Луиса у 82. минуту.

Али, домаћин није издржао до краја. У другом минуту надокнаде времена на „Откријте арени” шокирао их је Месановић.

Парови последњег, шестог кола (6. децембар):

Ливерпул – Спартак

Марибор – Севиља

Ливерпул је имаоп прилику да победом у Андалузији обезбеди пласман у осмину финала Лиге шампиона и то са прве позиције.

Чинило се да ће Редси до ногу потукли Севиљу, а већ после првог полувремена имали су три гола предности. Серију је отворио Фирмињо у другом минуту, у 22. је погодио Мане на асистенцију Бразилца, који је постигао свој други гол у 30. минуту.

Али, домаће је покренуо гол Бен Једера у 51. минуту, а кад је исти играч погодио са беле тачке девет минута касније навијачи Севиље понадали су се да могу макар до бода. То се коначно и догодило кад је Пизаро донео изједначење голом у трећем минуту надокнаде.

Семафор петог кола Е групе Лиге шампиона:
Спартак – Марибор 1:1 (Зе Луис 82 – Месановић 90+2)
Севиља – Ливерпул 3:3 (Бен Једер 51, 60. једанаестерац, Пизаро 90+3 – Фирмињо 2, 30, Мане 22)
Табела: Ливерпул 9 бодова, Севиља 8, Спартак 6, Марибор 2.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.