Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Рамос пецнуо Јорганџије: Постоје богате, скромне породице на Беверли Хилсу, али и њихове арогантне кошије

Капитен Реала Серхио Рамос и најбољи стрелац Кристијано Роналдо поносни су што је мадридски тим изборио ново финале Лиге шампиона, али упозорили да их у борби за трофеј очекује снажни Јувентус и да су шансе подједнаке
ФОТО: Ројтерс

Реал је у реваншу полуфинала изгубио на стадиону градског ривала Атлетика 2:1, али због победе од 3:0 у првом мечу има прилику да освоји 12. титулу првака Европе.

Нико није рекао да ће бити лако, али смо остварили циљ и сви морамо да будемо поносни. Показали смо карактер код 2:0, издржали притисак и касније доминирали. Скромност или имаш или немаш, даћу пример... Постоје богате, скромне породице на Беверли Хилсу, али и њихове арогантне кошије. Неке приче пре утакмице нису биле скромне – алудирао је Рамос на оптимизам Атлетика пре реванша.

Рамос је похвалио екипу Јувентуса, истакавши да има веома чврсту одбрану и квалитетан напад који предводи Пауло Дибала и бивши нападач Реала Гонзало Игуаин.

Срећан сам што играмо треће финале Лиге шампиона у четири године. Наша група момака је увек гладна трофеја. Очекује нас Јувентус, биће права утакмица за све љубитеље фудбала. Игуаин? Имамо веома добар однос, али неће добити кикирики у финалу, већ само варнице – нашалио се одлични дефанзивац.

Кристијано Роналдо није био стрелац на Висенте Калдерону, за разлику од првог дуела када је постигао хет-трик, али није марио због тога.

Узбуђени смо што смо ћемо играти ново финале. Имали смо и среће, знали смо колико је Атлетико јак тим, али смо били довољно искусни. Неће бити лако против Јувентуса, по мени шансе су 50:50 – рекао је званично најбољи фудбалер света.

Роналдо, ипак, наглаша да је финале, које се игра 3. јуна у Кардифу, далеко и да Мадриђани морају да се до тада фокусирају на шпанску Примеру где дуго чекају трофеј.

Торес: Пред нама је нови почетак, освојићемо ЛШ
Нападач Атлетика Фернандо Торес уверен је да ће његов тим једног дана освојити трофеј Лиге шампиона.
Атлетико је опет против Реала остао без шансе да освоји први „ушати пехар” у клупској историји, иако је у реваншу тријумфовао 2:1, али је елиминисан због убедљивог пораза 3:0 на Сантијаго Бернабеуу.
Морамо да будемо задовољни због посвећености играча и због великог уложеног труда. Победили смо, направили мали корак, али верујемо да ћемо поново имати прилику да играмо финале. Наш циљ је веома могућ – рекао је Торес за Бин спорт после утакмице.
Он је поручио да је прва утакмица одлучила финалисту Лиге шампиона, упркос томе што је веровао у велики преокрет.
Показали смо да смо у једном тренутку били близу, али је први меч био пресудан. Ово није наш лимит, ништа не може преко ноћи, играћемо на новом стадиону и то је почетак нечег великог – поручио је Торес.
Капитен Габи нагласио је да је „слалом” нападача Реала Карима Бенземе кроз одбрану „јорганждија” код гола Иска био кључни тренутак утакмице.
Одлично смо отворили утакмицу, али нас је од сна одвојила „магија” Бенземе. После тога нисмо имали енергије, иако нисмо престали да верујемо у пролаз. Победили смо, било је позитивних ствари, али на крају нисмо дошли до успеха – закључио је Габи.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.