Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Судар гиганата у Минхену, ученик Зидан на учитеља Анћелотија

Судар два гиганта минхенског Бајерна и Реал Мадрида, освајача укупно 16 трофеја првака Европе, дефинитивно је центар дешавања у четвртфиналним утакмицама Лиге шампиона
ФОТО: Ројтерс

Љубитељи фудбала са нестрпљењем мораће да сачекају још један дан да сутра у Минхену виде први меч два вансеријска тима – са једне стране Роберт Левандовски, Арјен Робен, Томас Милер, Мануел Нојер, кога желе да угрозе Кристијано Роналдо, Герет Бејл, Карим Бензема, једноставно све гарантује да спектакл на Алијанц арени.

Ипак, неће само директно на терену да буде занимљиво, већ и у тактичном надмудривању учитеља и ученика Карла Анћелотија и Зинедина Зидана.

Њих двојица су у Реал Мадриду пре само три године, кад је Зидан почињао тренерску каријеру и био помоћник Анћелотију, покорили Европу и донели краљевском клубу титулу Лиге шампиона чекану 12 сезона.

Зидан је касније успео и као први тренер Реала да дигне „ушати трофеј”, два пута мање од Анћелотија, а занимљиво да су обојица исти подвиг остварили и као играчи.

Може да се означи као меч учитеља и ученика, био сам Анћелотијев помоћник и научио пуно од њега. Веома га ценим – не крије Зидан, коме је Анћелоти чак био тренер у Јувентусу током играчке каријере.

Реал брани тројфеј, а по многима Бајерн је први изазивач заједно са Барселоном, можда и због тога што је у немачкој Бундеслиги одавно на путу ка одбрани титуле.

Баварци су жељни реванша јер још памте пораз од Реала 0:4 у Минхену 2014, најтежи икада у Европи на свом терену.

У сенци тог дуела Лестер дочекује мадридски Атлетико на Кинг Пауер стадиону са жељом да настави да исписује клупску историју у Лиги шампиона.

Сензационални првак Енглеске поново игра сјајан фудбал од промене менаџера и доласка Шекспира, али до сада није имао тежи задатак од борбене чете Дијега Симеонеа.

Атлетико, прошлогодишњи и финалиста 2013, има намеру да направи корак више и настави успешан пут у нокаут фази елитног такмичења, где не зна за пораз четири године.

Атлетико је фаворит, али су „лисице” прошле сезоне показале да знају да играју против такве улоге...

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.