Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Усијање у Лисабону и Кијеву, ПСВ и Ростов за Лигу Европе

Расплет у групној фази Лиге шампиона почиње у уторак увече кад ће се поделити две карте за осмину финала из Б групе, а три су кандидата – Бенфика, Наполи и Бешикташ, а пашће и одлука ко ће даље из А групе као победник – Пари Сен Жермен или Арсенал
ФОТО: Ројтерс

Бенфика у директном дуелу дочекује Наполи и победа и једне и друге води међу 16 најбољих, а постоји и опција да заједно прођу даље, у случају да Бешикташ не победи Динамо у Кијеву.

Пари Сен Жермен дочекује Лудогорец и у случају било какве победе иде даље са позције број један, због бољег међусобног скора са Арсеналом, док ће лондонски тим тражити тријумф на гостовању Базелу и надати се чуду у Паризу.

Бугари и Швајцарци такође имају доста мотива јер се боре за Лигу Европе (ако изгубе и једни и други Лудогорец иде даље).

У Ц групи Барселона и Манчестер Сити су прошли даље и у мечевима против Борусије из Менхенгладбаха и Селтика играће за престиж, али и за бољу атмосферу након ремија са Реалом 1:1 и пораза од Челзија 3:1.

Коначно, у Д групи Атлетико са максималних пет победа гостује Бајерну, који је такође већ прошао даље, али ће покушати да се реваншира за пораз у Мадриду, док ће ПСВ победом против Ростова покушати да избори наставак такмичења у Лиги Европе.

Распоред шестог кола Лиге шампиона
А група:
Базел – Арсенал
ПСЖ – Лудогорец
Табела: ПСЖ 11, Арсенал 11, Лудогорец 2, Базел 2.
Б група:
Бенфика – Наполи
Динамо Кијев – Бешикташ
Табела: Наполи 8, Бенфика 8, Бешиктас 7, Динамо Кијев 2.
Ц група:
Барселона – Менхенгладбах
Манчестер Сити – Селтик
Табела: Барселона 12, Манчестер Сити 8, Борусија Менхенгладбах 5, Селтик 2.
Д група:
Бајерн – Атлетико
ПСВ – Ростов
Табела: Атлетико 15, Бајерн 9, Ростов 4, ПСВ 1.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.