Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Станковић обећава боље издање у реваншу: Знамо да реагујемо сатерани уза зид!

Бићемо бољи у Београду, морамо агресивније и да покажемо најјачи карактер – каже млади тренер
ФОТО: ФК Црвена звезда

Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде, поручио је после пораза у Хаифи (2:3) да је минус достижан. Како би се и надокнадио, мораће боље и тим и он на тактичком плану и у вођењу утакмице.

- Одиграли смо квалитетну утакмицу на тешком гостовању, завршено је само прво полувреме. Нисам, нити ћу икад бити задовољан кад се изгуби, али један гол није велики недостатак. У Београду морамо да будемо агресивнији и покажемо најјачи карактер који имамо у себи – истакао је Дејан Станковић.

Нагласио је млади тренер да су обе екипе имале осцилације:

- Они су искористили осцилације које смо ми имали. Рекао сам и пре меча да детаљи одлучују, али не губимо наду. Има ствари које морају доста боље, пре свега агресивност, јер у неким моментима нисмо успели да испарирамо, поготово на другим лоптама на којима инсистирамо и доста радимо. Неко ће можда рећи да нисмо имали људе за то, али не бих се сложио.

Очајно је Црвена звезда одиграла у другом полувремену, кад је изгубила предност од гола.

- Доста неизнуђених грешака  је било тамо где није дозвољено. Не могу да будем незадовољан односом и жељом. Ипак, утакмица траје 90 минута, ствар је концентрације, уласка у блок, да се не дозволи центаршут. Могли смо детаље у игри боље да исконтролишемо, али немам замерке за играче, јер ово је тешко гостовање. На моменте смо контролисали утакмицу, на моменте не, гледаћемо да се то не дешава у Београду. Оптимиста сам, заиста.

Навијачима није потребна позивница

Пуна Маракана ће бити адут Црвене звезде у реваншу:

- Не сумњам у навијаче Црвене звезде, њима није треба позивница. Знају како је бити уз тим и клуб у моментима када је лепо и када то није. У Хаифи је такође било вруће, када је реч о атмосфери на стадиону, али више сам фасциниран оним у Глазгову, без жеље да увредим било кога.

И Макаби одложио утакмицу

Уз интервенцију министра спорта Израела, дозвољено је да Макаби Хаифа не игра за викенд утакмицу првог кола првенства против Бнеи Сахина. Меч је одложен, па ће тренер Бахар имати више времена да одмори екипу за изазове у Београду.

У Израелу не могу утакмице лако да се одлажу као у Србији, али је процењено да је виши интерес одмор играча Макабија како би се промовисао спорт у држави.

Потом је Станковић поткрепио оптимизам:

- Гледајући утакмице које је Макаби имао пре нас, против Олимпијакоса, мислим да смо им направили више проблема. На страну поређења, морамо да покажемо да заслужујемо да играмо Лигу шампиона. Имамо шансу, није ништа готово, али како је нама било тешко овде, биће и њима у Београду.

Детаљније је Станковић анализирао екипу Макабија и као њихов главни адут истакао агресивност.

- Пре утакмице смо се плашили њихове транзиције и контранапада. Имају квалитет, добру дистрибуцију лопте, али на мене је највећи утисак оставила агресивност на сваком делу терена, посебно у везном реду. На моменте смо одговарали, на моменте не, али када је таква утакмица, превагу доносе средина терена, одузете и друге лопте. Ако успемо да се побољшамо у том сегменту, са нашом брзином и квалитетом у виду Катаија, Пешића, Иванића, Букарија, Кангве, биће то добро, сви они ће бити доста бољи у Београду. Не кажем да су вечерас били лоши, али биће бољи на Маракани. Желимо да одговоримо добром агресивношћу.

Не даје резултат из првог меча улогу фаворита Макабију, иако је у нешто комотнијој ситуацији.

- Нема изразитог фаворита. Могла је утакмица да оде на једну или другу страну, то је рекао и њихов тренер пре меча. Уз побољшање ствари о којима причамо, сигурно можемо да очекујемо квалитетнију Звезду у Београду. На нашем стадиону је сасвим другачије. Макаби има предност гола, морамо да будемо бољи у много сегмената да окренемо ствари у нашу корист. Нема лаког уласка у групну фазу Лиге шампиона, али овакав ниво и ритам нам треба. Сигурно ћемо извући поуке и бити бољи у реваншу, јер ова екипа увек тежи да напредује. Доста пута смо били сатерани леђима уза зид, поготово прошле године, али њихова реакција је била за понос и то очекујем у Београду. Биће тешка утакмица на Маракани за обе екипе, али гледаћемо да искористимо домаћи терен и да поуке претворимо у нашу корист, лимитирамо њихове добре стране и будемо доста агресивнији.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tim
Deki se malo prekombinovao... Milunovica na klupu
Ron
0-0. 1000 evra.
Peki
Pa jesu moji komentari mozda nekom i nejasni / ima gi raznih je li / ali istina je da je Makabi za EU fudbal jedna mozda cak i ispod prosecna ekipa.Sad posto su i takve ekipe za nase klubove velika prtepreka to samo govori o nasem tzv. fudbalu.Ako bi oni prosli ni jednu utakmicu ne bi dobili u grupnoj fazi.
Peki
Saterani uza zid od jedne jako proecne ekipe.Smesno.Od cega su li se plasili valjda ne od sudija.Od protivnika da su se plasili bilo bi smesno ka su 3 puta skuplja ekipa./ bar tako oni kazu /.
@Dragan Lo
'Ajde, bre...sta kuckas...sad je i Makabi Siti!
Dragan Lo
Makabi je odlična ekipa, to je činjenica, a ko koliko košta - veze nema. Trener im je sjajan, njih eliminisati - to je uspeh.
Прикажи још одговора
Stari delija
Pa nisi baš to pokazao! Ako smo kad bili saterami uza zid, bilo je drugo poluvreme, a nisam video da znaš kako da izađeš iz toga!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.