Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Рутински тријумф Звезде у Јеревану, ВАР два пута исправио судију (ФОТО)

Црвена звезда ће у плеј офу играти против Макабија из Хаифе, прво у гостима
ФОТО: ФК Црвена звезда

Пјуник – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Јереван - Стадион: Вазген Саргсјан. Гледалаца: 4.157. Судија: Вилиам Колум (Шкотска). Помоћници: Давид Мекгичи и Френсис Конор. ВАР судија: Денис Хиглер (Холандија).  Жути картони: Жунињо, Авагјан (Пјуник), Ераковић, Драговић, Мустафа (Црвена звезда). Стрелци: 0:1 Гелор Канга (пенал) у 44, 0:2 Милан Павков 0:2. минуту.

ПЈУНИК: Бучнев, Харутјуњан (од 78. Ауси), Јуричић (од 85. Младеновић), Авагјан (од 78. Најарјан), Братков (од 78. Герегињан), Кочук, Дашјан, Гонзалес, Коваленко, Отубањо (од 62. Радески), Жунињо. Тренер: Јегише Меликиан.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Ераковић (од 64. Станковић), Милуновић, Драговић, Гобељић, Кангва, Саного, Канга (од 77. Срнић), Букари (од 68. Мустафа), Катаи (од 63. Бен), Павков. Тренер: Дејан Станковић.

 

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у плеј-оф квалификација за Лигу шампиона, пошто су у Јеревану у реванш мечу трећег кола квалификација победили Пјуник са 2:0.

После убедљивих 5:0 из Београда, црвено-бели су у Јеревану славили головима Гелора Канге у 44. минуту са пенала и Милана Павкова у 60. минуту.

Два најзанимљивија детаља из првих 45 минута била су два пенала за црвено-беле која су досуђена после консултација судије са ВАР-ом.

Први је досуђен у 30. минуту након што је један играч Пјуника играо руком, али је шут Александра Катаија одбранио голман Станислав Бучнев.

У финишу тог дела игре, поново је реаговао ВАР пошто је у казненом простору оборен Секу Саного. Овог пута, одговорност је преузео Канга и у 44. минуту донео вођство својој екипи.

Победу Звезде потврдио је Павков у 60. минуту када је главом, после центаршута Милана Гобељића, савладао голмана домаће екипе.

Звезда ће се за пласман у групну фазу Лигу шампиона борити са Макабијем из Хаифе. Израелски тим је вечерас на Кипру изгубио од Аполона са 2:0, али је даље прошао због победе у првом мечу од 4:0.

Ток меча:

Тренер Станковић је извршио три промене у односу на први меч.

Суспендованог Родића на левом беку мења Гобељић.

У шпицу је Павков уместо Пешића, док Саного игра уместо Иванића.

На стадиону је нешто више од четири хиљаде навијача. Међу њима је и двестотинак Делија.

1. полувреме:

5. минут: Још траје "испитивање снага".

7. минут: Најављено је било да ће Ераковић играти десног, а Гобељић левог бека, али су се од старта заротирали на терену.

13. минут: После одбитака неколико на ивици казненог Пјуника, лопта је дошла до Катаија, уследио је волеј из колена, лопта је завршила неколико метара поред стативе.

24. минут: Јуричић је по десној страни ишао, нико му није изашао у блок, опалио је са 16 метара, али Борјан је био на опрезу, одбио је лопту.

25. минут: Корнер за Звезду. Лопта убачена у петерац, промао је Милуновић главом, лопта је закачила неког, пала и примирила се на три метра, пробао је Милуновић потом ногом, али је сјајно зицер одбранио Бучнев.

27. минут: ВАР је судију из Шкотске позвао да погледа ситуацију код Звездиног корнера, снимак је указао да је Жунињо играо руком. Судија му је показао жути картон и показао на креч.

29. минут: Лопту је узео Катаи, гађао доњи десни угао, али га је прочитао и одбранио полувисок шут голман Бучнев.

40. минут: Убацио је Букари, а Павков је са шест метара главом шутирао тик изнад пречке.

44. минут: Корнер за Звезду и опет после више од минута ВАР зове судију. Сада су видели да је Авагјан вукао Санога. Опет је судија из Шкотске показао на креч, Авагјану дао жути картон, а сада је лопту узео Гелор Канга. Прочитао га је голман, али је Звездин интернационалац био прецизнији од Катаија, Пјуник - Црвена звезда 0:1.

2. полувреме:

46. минут: Митровић је заменио Санога.

55. минут: Више напада домаћин у наставку, али је без праве шансе.

60. минут: Гобељић подиже лопту са десне стране, Павков ускаче на три метра носи све пред собом и потом главом лако матира голмана, Пјуник - Црвена звезда 0:2.

64. минут: Изашли су Катаи и Ераковић, заменили су их Бен и Станковић.

65. минут: Лопта се срећом одбила до Јуричића у казненом Звезде, шах мат позиција, али се Борјан сјајно бацио и лопту врховима прстију скренуо у корнер.

82. минут: Мустафа је ушао у линију кретања ривалу на 18 метара од гола, чини се да га је судија неправедно казнио жутим картоном. Из слободњака сјајан шут Кочука, али још боља и лепша парада Борјана, спречио је да домаћин смањи.

90. минут: Далекометан шут Младеновића, лопта је фијукнула крај стативе Звездиног гола

Лига шампиона - 3. коло квалификација:

Жалгирис - Бодо Глимт 1:1 (Кјеремех 39 - Мугиша 51)први меч 0:5

Аполон - Макаби Хаифа 2:0 (Онгенда 19, Кол 27)први меч 0:4

Пјуник - Црвена звезда 0:2 (Канга 44. пенал, Павков 60)први меч 0:5

Викторија Плзен - Шериф 2:1 (Климент 10, Москера 62 - Аканби 47), први меч 2:1

Митјиланд - Бенфика 1:3 (Систо 63 - Фернандез 23, Араухо 56, Гионкалвеш 88), први меч 1:4

Динамо Загреб - Лудогорец 4:2 (Дрмић 12, Оршић 27, 44, Петковић 87. пенал - Десподов 45+4, 49. пенал), први меч 2:1

Ференцварош - Карабаг 1:3 (Траоре 86 - Зубир 7, Вађи 54, 78)први меч 1:1

ПСВ - Монако, први меч 1:1

Штурм - Динамо Кијевпрви меч 0:1

Ренџерс - Ројал Унионпрви меч 0:2

Лига шампиона - плеј-оф:

Динамо Кијев/Штурм - Бенфика

Ројал Унион/Ренџерс - Монако/ПСВ

Карабаг - Викторија Плзен

Бодо Глимт - Динамо Загреб

Макаби Хаифа - Црвена звезда

Копенхаген - Трабзон

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Frojdovac
Vidim prizeljkujete poraz od Makabija. Tako su se neki nadali da ce CZ primiti 3 u rupi a oni dadose 5. Sta ga je strucnjaga za sport i politiku...
Srbija zemlja Zvezdaša
Mi kad gostujemo takvim timovima ne treba da igramo kao da nam je protivnik Bajern ili Real.
NesA
Zvezda nije ništa uradila po pitanju sredine terena i ubrzanja igre na sredini terena! Kraj! Nema više! Kasno je više govoriti, jer “mister” uporno gura foru sa izuzetno sporim Sanogom i Kangom, koji su i matori, bezidejni i potpuno operisani od kreativnosti! Gde je kod Kange i Sanoga kreativnost u poslednjoj trećini terena?! Kada su oni predriblali protivnika, krenuli napred sa loptom prema golu i uposlili napadača u dubinu?! Nikada! Sa ovakvim veznim redom, nema šanse da uđemo u grupnu fazu LŠ!
Bukari
Aj se trkamo
Frojdovac
Pravi Srbin. Prizeljkujes neuspjeh svoje ekipe da bi ti ispao u pravu. Mislis da ce neke rijeci koje koristis da te naprave strucnim i relevantnim? Nikada! Nisam siguran da ti uopste razumijes napisano vec si vjerovatno prepricao necije misljenje...
zreb
Kako li ovi uvek dobiju najlakse protivnike?
bata mate
Ne znam da li ove poruke imaju nekog smisla, ali da Gobeljić i Srnić i dalje igraju,maltene su starteri, to je u najmanju ruku sramota za klub. Naravno ima tu još loših ali ova dvojica,strašno kakve cepanice.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.