Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ЗВЕЗДА ЧЕКА РИВАЛА - Ференцварош за избегавање

Кристалише се слика око евентуалних ривала Црвене звезде на старту квалификација за Лигу шампиона
ФОТО: ФК Црвена звезда

Црвена звезда није била јуче у квалификационом жребу за Лигу шампиона јер креће од трећег кола, али је одређивањем парова за прву и другу рунду имало утицај на српског првака. Делимично се искристалисало на којих пет ривала би могао Станковићев тим, док је шести Аполон из Лимасола који такође пропушта прва два круга.

Очекује се да свих пет пројектованих и пре жреба дођу до трећег кола, али ипак ретко кад је пролазило без изненађења. Најтежи посао да се домогне до трећег кола и постане евентуални Звездин ривал имаће Ференцварош, а најлакши Лудогорец.

За Звезду би дефинитивно најтеже било да на жребу који ће одржати 18. јула, дан пре утакмица другог кола квалификација, извуче победника сусрета Ференцварош - Слован (Братислава). Мађари су најгоре прошли јер ће претходно у првој рунди имати незгодне дуеле са казахстанским Тоболом.

Малме, на чијој клупи седи бивши члан стручног штаба Црвене звезде Милош Милојевић и на крилној позицији игра Вељко Бирманчевић, имаће лаган посао против претквалификанта и потом Жалгириса. Нема дилеме да ће шведски представник стићи до треће рунде. Ту ће бити носилац уколико не буде изненађења и како сада стоје ствари не може да се сретне са црвено-белима пре плеј-оф фазе.

Лудогорец ће прво играти против Сутјеске из Никшића и изразити је фаворит, као што ће бити и у другом колу против Хибернијанса са Малте или ирског Шамрока.

Могло би да дође и до репризе Звездиних сусрета са Клужом. Кад се има у виду како је убедљиво Станковићев тим прошао преко Румуна у Лигу Европе августа прошле године, јасно је да су пожељни гости на Маракани.

Клуж на путу до трећег кола има задатак да елиминише јерменски Пјуник, па Тирану или Диделанж.

Најпријатније изненађење Лиге конференције из прошле сезоне, норвешки првак Бодо Глимт скоро сигурно ће бити на листи могућих Звездиних ривала у трећем колу. До те фазе има лак посао да елиминише Ки Клаксвик са Фарских Острва и потом највероватније Линфилд из Северне Ирске.

Могућ је и нови судар Цревне звезде са Шерифом, а ако би се десило да молдавски шампион испадне раније на његово место би дошао неки од клубова из српског окружења. Први ривал екипи из Тираспоља је првак Босне и Херцеговине Зрињски, а пар с којим се укршта за друго коло је Марибор.

Од старта се зна да Црвена звезда у трећем колу квалификација за Лигу шампиона не може да игра са Динамом из Загреба, Олимпијакосом, Викторијом Плзењ и Карабагом, а у плеј-офу са хрватским и грчким великаном, као и Копенхагеном који креће од те рунде.

Према садашњој пројекцији, у случају да дође до плеј-офа за Лигу шампиона, потенцијални ривали Црвене звезде били би Викторија Плзењ, Карабаг, Малме и Трабзон. Турци су директно у тој фази, али због слабог коефицијента међу неповлашћенима на жребу.

У случају да успешно преброди треће коло квалификација за Лигу шампиона одакле креће први пут због напретка Србије на листи УЕФА, Црвена звезда би уз само једну елиминацију дошла до групне фазе Лиге Европе као минимума, уз шансу да се домогне елитног такмичења.

Ако би се догодио да Звезда буде поражена у двомечу трећег кола квалификације за Лигу шампиона као прошлог лета, чекао би је плеј-оф за Лигу Европе. Најгори епилог за клуб са Маракане је група Лиге конференције, што је већ обезбеђено као минимум освајањем титуле у Србији.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Bolje da se kvalifikujemo u Ligu Evrope da poboljsamo koeficijent.
Frojdovac
Bogme samo Malme nam je po mjeri. Ostali... nije losa ni liga evrope. Lakse pobjediti :)
@Frojd
Tezi protivnici u LE nego da se udje u LS.
Делије
Лига Европе је по мери, јер може да се игра са свима у том такмичењу, а у лиги шампиона су паре, али нема се квалитет да се парира европским алама.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.