Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Дембеле би могао да игра против Бенфике

Дембеле паузира од почетка новембра због повреде тетиве
ФОТО: ЕПА/Алехандро Гарсија

Тренер Барселоне Ћави Ернандес рекао је да би фудбалер Усман Дембеле могао да игра у предстојећој утакмици против Бенфике у Лиги шампиона.

Дембеле, Серхи Роберто и Сержињо Дест се опорављају од повреда, али би могли да буду у конкуренцији за тим за утакмицу против Бенфике у уторак од 21 час, у петом колу Лиге шампиона, после које би Барселона могла да се пласира у нокаут фазу.

- Зависиће од тога како ће се они осећати. Не желимо да се поново повреде, али понекад морате да ризикујете, у зависности од утакмице. Видећемо. Зависиће од играча, они познају своја тела и знају да ли могу да буду на располагању - рекао је Ћави.

На табели Групе Е Бајерн из Минхена је први са свих 12 бодова и обезбедио је пласман у нокаут фазу. Барселона је друга са шест бодова, Бенфика има четири, а Динамо из Кијева један бод.

Дембеле паузира од почетка новембра због повреде тетиве. Ове сезоне одиграо је једну утакмицу против Динама (1:0), након што се вратио после вишемесечне паузе због проблема са коленом.

Роберто и Дест одсуствују од октобра и близу су повратка. Роберто је имао повреду мишића, а Дест проблеме са леђима.

Ћави је рекао да су му потребни крилни играчи какав је Дембеле, да би екипа могла да игра стилом који он жели.

- Желимо да отворимо терен и да нападамо преко бокова. Ако нападате споља, стварате више простора унутра и ми желимо да заузмемо тај простор. То је за мене кључно - навео је Ћави.

Ћави је преузео екипу после отказа који је добио Роналд Куман. Он је први пут предводио екипу за викенд у победи против Еспањола у Ла Лиги. У тој утакмици као једно од крила увео је 17-годишњег Иљиаса Акомача из Б тима, који није пријављен за Лигу шампиона.

На почетку сезоне у Лиги шампиона Барселона је изгубила од Бајерна и Бенфике, али је остварила две победе против Динама из Кијева.

- Очекујем исту Бенфику из прве утакмице. Нема сумње да ће то бити тежак меч. Али, морамо да размишљамо позитивно. Не размишљам ни о једном другом сценарију осим о победи - рекао је Ћави.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.