Почетна / Фудбал / Лига шампиона

ЛШ: Парижани маестрални у Барселони, хет-трик Мбапеа, Ливерпул сигуран у Мађарској

ПСЖ је са 4:1 савладао Каталонце, пулени Јиргена Клопа дали два гола Лајпцигу
ФОТО: БЕТА/АП

Фудбалери Пари Сен Жермена победили су  у гостима екипу Барселоне са убедљивих 4:1 у првој утакмици осмини финала Лиге шампиона.

Барселона је повела у 27. минуту голом Лионела Месија са пенала, али је ПСЖ преокренуо резултат головима Килијана Мбапеа у 32. и 65. минуту. Мојзе Кин је у 70. минуту погодио за 1:3, а коначан резултат поставио је Мбапе у 85. минуту.

Реванш меч је на програму 10. марта.

У првих пола сата није било великих узбуђења, виђена је само по једна шанса на обе стране. Међутим, после прекрашаја над Френкијем де Јонгом у казненом простору и гола Месија са пенала у 27. минуту утакмица "отворила".

Прво је Дембеле пропустио добру прилику да дуплира предност Барселоне, да би само четири минута после гола Месија, ПСЖ је изједначио преко Мбапеа. Лејван Курзава је из прве проиграо Марка Вератија, а он је пронашао Мбапеа који је сјајно шутирао и савладао Тер Штегена.

До краја полувремена било је још прилика на обе стране, али се резултат није мењао.

ПСЖ је био опаснији на почетку другог полувремена и то је претворио у гол у 65. минуту када је Мбапе одбијену лопту послао у мрежу.

Пет минута касније мрежу Барселоне погодио је и Кин, главом после центаршута Леандра Паредеса, и тако најавио убедљиву победу француског тима.

Тачку на овај меч ставио је Мбапе својим трећим голом на мечу у 85. минуту, после асистенције Јулијана Дракслера.

Ливерпул је као гост савладао у Будимпешти екипу Лајпцига са 2:0 у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона.

Ливерпул је на "Пушкаш Арени" повео у 53. минуту голом Мохамеда Салаха, а победу "црвених" потврдио је Садио Мане пет минута касније.

Реванш меч је на програму 10. марта.

Прву шансу на мечу имао је Лајпциг у петом минуту када је Дани Олмо после центаршута шутирао главом и погодио леву стативу Ливерпуловог гола.

Десет минута касније запретио је и Ливерпул преко Салаха. Примио је добар пас и нашао се у ситуацији један на један са голманом Лајпцига, пуцао је под пречку, али се истакао Петер Гулаши.

Уследио је потом и покушај Манеа, али је лопта после његовог ударца главом завршила мало изнад пречке, баш као и после ударца Ендрјуа Робертсона са велике удаљености у 32. минуту.

Изабраници Јиргена Клопа су у наставку меча за само пет минута решили питање победника на овом мечу, а у томе су им помогли играчи Лајпцига.

Прво је Салах у 53. минуту искористио велику грешку и лоше додавање Марсела Забицера, да би у 58. минуту Мане у гол претворио грешку Нордија Мукиелеа који је лоше проценио лет лопте и омогућио играчу Ливерпула да истрчи сам испред голмана и дуплира вођство гостију.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.