Почетна / Фудбал / Лига шампиона

Барселона и Бајерн последњи четвртфиналисти Лиге шампиона

Фудбалери Барселоне и Бајерна из Минхена пласирали су се у четврфинале Лиге шампиона, пошто су елиминисали Наполи, односно Челси
ФОТО: ЕПА/Алберто Естевез

Барселона је, после 1:1 у Италији, вечерас на свом терену победила Наполи са 3:1. Наполи је на почетку меча био бољи ривал, али је Барселона повела у десетом минуту. Стрелац је био Клеман Лангле после корнера који је извео Иван Ракитић.

На 2:0 повисио је у 23. минуту Лионел Меси након сјајног соло продора. Десет минута касније Меси је поново затресао мрежу Наполија, али је гол поништен пошто је Аргентинац играо руком.

У првом минуту судијске надокнаде на семафору је писало 3:0 након што је Луис Суарес био сигуран са беле тачке и већ тада је било јасно да ће шпански тим путовати у Лисабон. Претходно је у казненом простору оборен Меси, а судија је досудио пенал уз консултацију ВАР.

Наду Наполију вратио је Лоренцо Инсиње у петом минуту судијске надокнаде. Ракитић је скривио пенал, а Инсиње је био прецизан па се на одмор отишло резултатом 3:1.

У наставку је било прилика, али не и голова па је Барселона прошла у четвтфинале у којем ће играти против Бајерна из Минхена.

Фудбалери Бајерна, који су реванш меч осмине финала на свом терену почели с великом предношћу од 3:0, и вечерас су Челси - са 4:1.

Шампион Немачке је пролаз даље потврдили после само 24. минута. Прво је Роберт Левандовски у десетом минуту био сигуран са пенала који је скривио Вили Кабаљеро, да би у 24. минуту погодио и Иван Перишић на асистенцију Левандовског.

Четири минута касније Калум Хадсон-Одои је погодио за Челси, али је гол поништен због офсајда. Гостујући тим је ипак до краја првог полувремена стигао до гола, а постигао га је Теми Ејбрахам у 44. минуту.

Корантан Толисо је у 76. минуту, после још једне асистенције Левандовског, повисио на 3:1, а коначан резултат поставио је Пољак својим другим голом на мечу, у 84. минуту.

Четврфинале Барселона - Бајерн на програму је у петак, 14. августа.

Парови четвтфинала:

Аталанта - Пари Сен Жермен (12. август)
Лајпциг - Атлетико Мадрид (13. август)
Барселона - Бајерн Минхен (14. август)
Манчестер сити - Лион (15. август)

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Živeo Lion
Pedja
Sudjenje i u LS i u pojedinim zemljama je sramotno. VAR do sada nije doneo nikakve prednosti, vec naprotiv jos vece greske. Zna vecina da je u Engleskoj zahvaljujuci "gersci" sistema klub ostao u ligi, sto mu je donelo 200 miliona evra prihoda. Ovo veceras je bila lakrdija. Prvi gol Barselone posle 2 ocigledna faula nad igracima Napolija, strelac gola cak sa obe ruke odguruje svog igraca koji nalece na drugog koji takodje pada od siline udara. Sviran nepostojeci ofsajd Naoplij iz kojeg je mogao da padne gol. Teska srca Cakir ponistava treci gol Barselone zbog ruke Mesija, iako je on hteo da sudi gol. U drugom poluvremenu oboren igrac Napolija, ali sudija ne svira penal, pored Mesija ne smeju ni da disu, jer on odmah padne i sviraju faul. I Cakiru ovo nije prvi put, poznat je po skandaloznim sudjenjima, ali njemu izgleda kao da cale radi u UEFI i dalje dobija da sudi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.