Почетна / Фудбал / Лига конференција

Ђелмаш: Оба клуба у срцу, Партизану је тријумф потребнији и бићу наклоњенији црно-белима

Уз Ненада Бјековића дрес Партизана и Нице, вечерашњих ривала у другом колу Д групе Лиге конференције носио је и Милош Ђелмаш
ФОТО: М. Антић

Уз Ненада Бјековића дрес Партизана и Нице, вечерашњих ривала у другом колу Д групе Лиге конференције носио је и Милош Ђелмаш. Некадашње десно крило, миљеник је навијача како у Хумској, тако и у граду на Азурној обали. Због дриблинга и борбености његово име остало је уписано у странцима историје оба клуба.

- Надам се да ће утакмица да буде лепа за око. Волим оба клуба и драго ми је што ћу имати прилику да гледам меч. Нека бољи победи. У овом тренутку Партизану је тријумф потребнији и бићу наклоњенији црно-белима, али не могу да кажем да ћу мирно посматрати сусрет, пошто су ми оба клуба у срцу – каже Милош Ђелмаш.

Парни ваљак је у првом колу најмлађег европског такмичења са играчем мање постигао три гола против Словацка, али вечерас га чека још тежи задатак.

- Сезона није добро почела, али од вечитог дербија у Хумској је кренуло набоље. Не могу да проценим у ком смеру ће Партизан наставити сезону, али чињеница је да се види помак.

Доласком Гордана Петрића на место шеф струке Парног ваљка, црно-бели су направили серију од осам мечева без пораза после катастрофалног старта сезоне.

- Свака промена тренера може да донесе бољитак и сигурно да је и долазак Петрића, између осталог,  имао утицај на боље резултате.

У Партизану често истичу да им је потребна подршка „12. играча” на европској сцени.

- Не постоји бољи амбијент за фудбал него кад су пуне трибине. Наравно да би навијачи могли да дају ветар у леђа играчима црно-белих. У време док сам играо ми смо на пријатељским утакмицама имали посету од 30.000 људи, што је данас капацитет стадиона у Хумској, али то је било друго време.

Клуб из Хумске је у богатој историји побеђивао  гиганте европског фудбала, међутим, црно-бели 24 године чекају на победу против тима из лига петице, још од „трилера” у Њукаслу 2003. Утисак је да је вечерас идеалан тренутак да се прекине црна серија.

- Ница није много загрејана за Лигу конференције. Тим Лусијана Фавра је лоше отворио сезону у „Лиги 1” и верујем да му је фокус на првенству. Нисам сигуран у ком саставу ће изаћи на терен и да ли ће тренер промешати карте, али сигурно да Партизан има шансе да победи.

Милош Ђелмаш је пре неколико година био гост на стадиону „Алијанц Ривијера”.

- Нисам скоро посетио Ницу, последњи пут сам био пре три и по године. Добио сам позив да ми пред утакмицу са Марсељом уруче трофеј клуб, што је уједно и симбол града. Остао сам три, четири дана и евоцирао успомене.

Некадашњи репрезентативац Југославије добро је упознат са ривалом црно-белих:

- Пратим Ницу и дан данас колико стигнем. Не могу баш да похватам сва дешавања, с обзиром на то да често мењају играче. Такву политику клуба и не могу баш да разумем.  Сваке сезоне велики број фудбалера се промени и то ми није знак за Лигу шампиона.  Дошао је велики инвеститор у Ницу и амбиције су порасле, циљ је свакако Лига шампиона. Вратио се Фавр на место шефа стручног штаба, он је већ једном успео да доведе Ницу до трећег места у првенству и квалификација за Лигу шампиона.

Ница друга кућа

Милош Ђелмаш је црвено-црни дрес носио четири сезоне, а за кратко време придобио је срца навијача, чему сведочи податак да је 2018. године, гласовима присталица клуба са Азурне обале уврштен у идеалан тим Нице свих времена.

- Ух кад је то било… Прошло је 35 откако сам отишао у Француску. Ница је моја велика љубав, јер сам једне од најбољих година каријере одиграо у том клубу. Навијачи су ме волели и стварно гајим лепа осећања према Ници, то је моја друга кућа.

Дијабате одскаче од осталих

Ђелмаш је за Парни ваљак играо на позицији десног крила, у суперлативима је описао данашњу Партизанову „седмицу”.

- Фусени Дијабате мало одскаче од осталих. Технички је одличан и веома брз. Али, највише ми се свиђа ми што увек гледа напред, чим прими лопту окреће се ка противничком голу. Велики проблем данашњег фудбала је што много играча враћа лопту назад и зато ми се Дијабате допада.

Пепе највећа претња

Некадашњи играч Партизана истиче да тим Гордана Петрића мора да мотри на брзоногог крилног нападача којег је Арсенал позајмио Ници:

- Најзвучније име је Николас Пепе и Партизан на њега мора да обрати пажњу, али питање је да ли ће почети утакмицу. Крилни нападач је главни адут за постизање голова.

Партизан има шансе против Келна

Поред Партизана и Нице, Ђелмаш је играо и у Хановеру, где је и завршио каријеру, те је добро упознат са Бундеслигом. Својевремено крило црно-белих прокоментарисао је квалитете противника Парног ваљка у трећем и четвртом колу:

- Келн игра добро, али не толико лепо за око. Јарчеви су агресивни. Међутим, далеко од тога да Партизан нема шансе, фудбал је таква игра да не мора јачи тим да победи.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Клуб из Хумске је у богатој историји побеђивао гиганте европског фудбала, међутим, црно-бели 24 године чекају на победу против тима из лига петице, још од „трилера” у Њукаслу 2003. Утисак је да је вечерас идеалан тренутак да се прекине црна серија. Augsburg 2015. Pobedio fkp 3-1 i isto tako izgubio

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.