Почетна / Фудбал / Лига Европе

Јовић голом одвео Ајнтрахт даље, Славији трилер у 120. минуту, Спајић испао у 93, погодио и Ивановић (ВИДЕО)

Челзи поново убедљив против кијевског Динама, укупно славио са 8:0, Наполи једва прошао после 3:0 у првом мечу, Гуедес шокирао Русе и одвео Валенсију у четвртфинале Лиге Европе
ФОТО: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Лука Јовић постигао је 22. гол у сезони, био је то и једини гол на мечу у Милану којим је Ајнтрахт избацио Интер - укупно 1:0.

Све се збило у 6. минуту, де Вриј је кратко вратио лопту главом Хандановићу, Јовић је био бржи, на крају је рутински лобовао голмана Интера,

После 3:0 у Лондону Челзи је и у Кијеву лако изашао на крај са Динамом. Нарочито после два гола на почетку Оливијеа Жируа, који је у 59. минуту заокружио хет трик. До крајњих 5:0 "гурали" су Алонсо и Хадсон-Одои.

Највише драме виђено је у Краснодару. Урош Спајић је са домаћим тимом имао пролаз у четвртфинале све до надокнаде времена, а онда је Гамеиро пробио по десној страни, упутио повратну по земљи, Гуедес је замахнуо, у блок је кренуо стрелац гола Сулејманов, Португалац га је пустио да пролети, а онда је шутирао и затресао мрежу за коначних 1:1 и пролаз Валенсије.

Наполи је на гостовању против Салцбурга био у предности, али је на крају изгубио са 3:1, Италијански тим је и поред пораза изборио пласман у четвртфинале, пошто је прошлог четвртка на свом терену славио са 3:0, те се укупним резултатом 4:3 домогао наредне фазе.

Водећи гол за „наполитанце” постигао је Аркадијуш Милик у 14. минуту, да би преокрет Салцбургу донели Мунас Дабур у 25, Фредрик Фулдбрансдсен у 65. и Кристоф Лајтгеб у 92.

Рен је у првом мечу прегазио Арсенал, али је славио са само 3:1 после преокрета, а могао је да да дупло више голова. Осветило се то Французима, Тобџије су у Лондону брзо надокнадиле мањак, а онда је завршни ударац другим голом направио Обамејанг у 72. минуту. 

Виљареал је још једном победио Зенит, за који је капитен Бранислав Ивановић постигао утешни гол у 91. минуту.

Андрија Живковић је играо до полувремена за Бенфику, али се на крају заједно радовао са Љубомиром Фејсом, јер су лисабонски Орлови голом Жонаса у 71. минуту изборили продужетак против загребачког Динама, а у додатних пола сата су постигли још два гола за пролаз. Посао им је олакшао Петар Стојановић, у 104. минуту добио је два жута картона и морао је ван терена.

Највећа драма виђена је у Прагу, после 90 минута 2:2 као и у Севиљи, а онда је тим из Андалузије повео у 98. минуту. Домаћину су била потребна два гола за пролаз, и успео је, други је дао Траоре у 120. минуту.

Жреб четвртфинала Лиге Европе, па и полуфиналних рута одржаће се у петак од 13 часова у Ниону.

Семафор осмине финала Лиге Европе:

Четвртак:

Динамо Кијев (Украјина) – Челзи (Енглеска) 0:5 (Жиру 5, 33, 59, Алонсо 45+1, Хадсон-Одои 78), први меч 3:0.

Краснодар (Русија) – Валенсија (Шпанија) 1:1 (Сулејманов 85 - Гуедес 90+3), први меч 1:2.

Салцбург (Аустрија) – Наполи (Италија) 3:1 (Дабур 25, Гулдбрандсен 65, Лејтгеб 90+2 - Милик 14), први меч 0:3.

Бенфика (Португалија)Динамо Загреб (Хрватска) 3:0 (Жонас 71, Феро 94, Грималдо 105), први меч 0:1.

Интер (Италија) – Ајнтрахт (Немачка) 0:1 (Јовић 6), први меч 0:0.

Славија (Чешка)Севиља (Шпанија) 4:3 продужетак (Нгадеу-Нгађуи 15, Соучек 47. једанаестерац, ван Бурен 102, Траоре 120 - Бен Једер 44. једанаестерац, Ел Хадади 53, Вазкез 98), први меч 2:2.

Арсенал (Енглеска)Рен (Француска) 3:0 (Обамејанг 5, 72, Мејтланд-Најлс 15), први меч 1:3.

Виљареал (Шпанија)Зенит (Русија) 2:1 (Морено 29, Бака 47 - Ивановић 90+1), први меч 3:1.

Напомена: Четвртфинале се игра 11. и 18. априла, полуфинале 2. и 9. маја, финале 29. маја на Олимпијском стадиону у Бакуу.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MX.
Dinamo vrlo ostecen za cist penal u prvom poluvremenu,a onda je promasio pet stopostotnih prilika u nastavku meca,ukljucujuci i produzetke.
Marko
Bravo majstore, prvi strelac Bundes lige i drugi u Ligi Evrope i opet dzaba u reprezentaciji momak dobio sedam minuta na sest utakmica! E moj Krstajicu, kasapine srpskog fudbala!!!
Realista
Sta god Jovic da ucini i koliko god golova da postigne ovaj i ovakav selektor mu nece dati sansu u reprezentaciji! Momak je trenutno nas najbolji napadac i vec dve sezone to potvrdjuje, pa svidjalo se to nekome ili ne!
Jovic je cudo
Kako da mi se ne svidja, bolji je od Mitra, brz, u formi prosto decko razbija... Ne razumem samo zasto ne plati da bude u reprezentaciji.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.