Почетна / Фудбал / Лига Европе

ЛИГА ЕВРОПЕ: Мајсторски гол и асистенција Гаћиновића, погодио и Пријовић (ВИДЕО)

Видеотон који с клупе предводи српски стручњак Марко Николић, а за који је цео меч одиграо Марко Шћеповић је ремизирао против Челзија, али то није било довољно да избори европско пролеће, јер је БАТЕ Борисов направио велико изненађење и славио на гостовању против ПАОК-а и због бољег међусобног дуела (добио два меча) наставља такмичење у Лиги Европе
ФОТО: Твитер

Српски Ајнтрахт је остварио и шесту победу у Лиги Европе. Овог пута блистао је Мијат Гаћиновић. Млади српски везиста постигао је феноменалан гол ,који је најавио велики преокрет екипе из Франкфурта у Риму (2:1). Мијат је асистирао за други гол који је дао

Поред њега последњих десет минута шансу је добио и Лука Јовић, док је Филип Костић одмарао овај меч. У тиму Лација Душан Баста је био на клупи, док је Сергеј Милинковић – Савић и даље ван тим због повреде.

Видеотон који с клупе предводи српски стручњак Марко Николић, а за који је цео меч одиграо Марко Шћеповић је ремизирао против Челзија, али то није било довољно да избори европско пролеће, јер је БАТЕ Борисов направио велико изненађење и славио на гостовању против ПАОК-а и због бољег међусобног дуела (добио два меча) наставља такмичење у Лиги Европе.

 

Марко Николић је још једном показао да је одлична тактичар и да је изваредан мотиватор. Српски стручњак је без много страха кренуо на Челзи са чак тројицом офанзивних играча и са жељом да победом обезбеди европско пролеће.

Шампион Мађарске је игра одично током целог меча и у ниједном тренутку није био у подређеном положају, чак је у првом полувремену имао више од игре, али и више шанси за гол.

Ипак плавци су први дошло до вођства и то у 30 . минуту. На сцену је ступио репрезентативац Бразила Вилијан, који је после дуплог паса са Моратом упутио прецизан шут, а голману домаћина Ковачику није преостало ништа друго него да извади лопту из мреже.

Није друго трајала предност домаћина. Најбољи играч Видеотона Миланов је у 32. минуту одлично прошао по левој страни. Упутио је центаршут у шеснаестерац гостију, где су се налазили Шћеповић и Хушти, али је дефанзивац Челзија Ампаду закачио лопту и преварио голмана Кабаљера.

У другом полувремену, Челзи је ипак додао гас. Изабраници Маурисија Сарија су желели да што пре дођу до другог гола. Имали су неколико одличних прилика преко резервисте Жируа,, који је у два наврата промашио немогуће. Када се не искористе шансе онда следи казна.

На сцену је поново ступио репрезентативац Бугарске Миланов, који је прихватио лопту на десној страни, послао је центаршут, а на другој стативи се најбоље снашао Лоик Него који је послао лопту иза леђа голмана Каваљера. Уследило је велико славље на трибинама.

После овог гола играчи Челзија су кренули са жестоким нападима. Плавци су желели да што пре стигну до изједначења и покушају да тријумфом остваре сто одстотни учинак. У 75. минуту Виницијус је направио фаул на ивици шеснаестерца због чега је добио жути картон.

Оливије Жиру који се испромашивао је постави лопту и мајсторским ударцем погодио лево рашље голмана Ковачика, који је само погледом испратио лопту у гол.

 

Александар Пријовић је наставио голгетерску серију. Српски репрезентативац је постигао гол у поразу против БАТЕ Борисова 1:3.

У тиму шампиона Белорусије цео меч је играо Александар Филиповић, док Немање Милуновића није било у тиму због повреде.

Семафор шестог кола групне фазе Лиге Европе:

ГРУПА А

АЕК Ларнака – Леверкузен 1:5 (Катала 26 - Кох 28. 68, Аларио 41. пенал, 86, Паулињо 78); Лудогорец – Цирих 1:1 (Свиечок 45+1 – Одеј 21).

ГРУПА Б

Лајпциг – Розенборг 1:1 (Кунха 45 – Региниусен 86); Селтик – Салцбург 1:2 (Ничам 90+5 – Дабур 67, Гулбрандсен 78).

ГРУПА Ц

Славија – Зенит 2:0 (Змрхал 32, Штох 41); Копенхаген – Бордо 0:1 (Бриан 74).

ГРУПА Д

Динамо Загреб – Андерлехт 0:0Трнава – Фенербахче 1:0 (Јилмас 41).

ГРУПА Е

Арсенал – Карабаг 1:0 (Лазакет 17); Спортинг – Ворскла 3:0 (Монтеро 17, Луис 5, Далку 44. аутогол).

ГРУПА Ф

Олимпијакос – Милан 3:1 (Сисе 60, Запата 70. аутогол, Фортунис 81. пенал – Запата 72); Диделанж – Бетис 0:0.

ГРУПА Г

Рапид – Ренџерс 1:0 (Љубичић 84); Виљареал – Спартак 2:0 (Чуквуезе 11, Екамби 48).

ГРУПА Х

Лацио – Ајтрахт 1:2 (Кореа 56 – Гаћиновић 65, Халер 71); Марсељ – Аполон 1:3 (Тован 11 – Маглица 8. пенал, 30, Стилијаноу 56).

ГРУПА И

Бешикташ – Малме 0:1 (Антонсон 51); Генк – Сарпсборг 4:0

ГРУПА Ј

Севиља – Краснодар 3:0 (Бен Једер 5, 10, Банега 49. пенал); Ахисар – Стандард 0:0.

ГРУПА К

Динамо Кијев – Јаблонец 0:1 (Долежал 10); Рен – Астана 2:0 (Сар 66, 73).

ГРУПА Л

Видеотон – Челзи 2:2 (Ампаду 32. аутогол, Него 56 – Вилијан 30), ПАОК – БАТЕ 1:3 (Пријовић 59 - Скавиш 18, Сигневич 42, пенал, 45+1).

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

FkpCascais
Ovaj trenutni format LS i LE je odlican. Velika je greska menjati ga
007
A kako da odgovara kad se za selektore biraju podobni a ne sposobni i tako od 2000 i od 92 do 98 kad su gensek ipredsednici fsjs sastavljali reprezentacije mijate bravo za velemajstorske poteze a valjda ce doci i na rukovodeca mesta znalci i posteni
Realista
Uzalud, ne odgovara selektoru, jer on je veliki strucnjak i sa njim cemo daleko dogurati!
Mare
Gacinovic je bio starter u poslednje 3 utakmice u reprezentaciji.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.