Почетна / Фудбал / Лига Европе

Шоу Гризмана у Лиону, Атлетико поново шампион Лиге Европе (ВИДЕО)

Фудбалери Атлетико Мадрида освојили су Лигу Европа, пошто су у финалу у Лиону победили Олимпик Марсеј са 3:0
ФОТО: Бета/АП

Два гола за шпански тим постигао је Антоан Гризман, у 21. и 49. минуту, а у стрелце се уписао и Габи у 89. минуту.

Атлетико је трећи пут у последњих осам година стигао до трофеја у Лиги Европа, пошто је претходно најбољи био 2010. и 2012. године, и осигурао директну визу за Лигу шампиона наредне сезоне.

Француски клуб је боље почео меч и прву велику прилику на утакмици имао је већ у четвртом минуту.

Валер Жермен је изашао сам испред голмана Атлетика, али је врло лоше шутирао из изгледне позиције.

Атлетико је постепено преузимао иницијативу и успео је да поведе у 21. минуту из прве прилике на мечу, али и после велике грешке одбране Марсеја.

Голман Олимпика Стив Манданда је лоше испуцао лопту, Андре Замбо Анжис је још лошије примио, што је искористио Габи који је „украо” лопту и послао је до Гризмана којем није било тешко да погоди мрежу.

У 32. минуту уследио је нови проблем за француску екипу, пошто је Дмитри Паје због повреде у сузама напустио терен.

Темпо игре је након тога опао, а Атлетико је контролисао игру на терену. На самом почетку другог полувремена, у 49. минуту, Гризман је поново затресао мрежу Олимпика и практично ставио тачку на утакмицу.

Фудбалери Атлетика су после аута брзо стигли до казненог простора где је Коке упослио Гризмана који је лепо савладао Манданду.

Марсеј никако није успевао да запрети Атлетику све до финиша меча кад је Костас Митроглу у 81. минуту погодио стативу.

Међутим, Атлетико је трећим голом на мечу разрешио све дилеме. Стрелац је био Габи у 89. минуту после асистенције Кокеа.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.