Почетна / Фудбал / Лига Европе

Жиру о голу: Као против Паласа; Вилшер: Сећам се Партизана

Француз је у 85. минуту донео тријумф Арсеналу после сјајне акције са Џеком Вилширом и Теом Волкотом и тако казнио Звездине промашаје
ФОТО: И. Веселинов

Нападач Арсенала Оливије Жиру, јунак победе над Црвеном звездом у Лиги Европе због акробатског гола, истакао је да је урадио сличну ствар као када је чувеним "шкорпионом" био стрелац против Кристал Паласа у Премијер лиги.

Француз је у 85. минуту донео тријумф Арсеналу после сјајне акције са Џеком Вилширом и Теом Волкотом и тако казнио Звездине промашаје.

- У тој позицији могао сам да контролишем лопту, хтео сам да додам саиграчу, али никога нисам видео, па сам покушао, нешто слично као против Кристал Паласа у јануару. Имао сам среће јер сам погодио рашље - рекао је Жиру за сајт УЕФА.

Жиру је задовољан јер су Tобџије пред 50.000 ватрених навијача уписали три бода за максималан учинак после три кола Х групе.

- Веровали смо до краја у победу, били стрпљиви и држали се нашег стила. Било је веома тешко у невероватној атмосфери, навијачи Звезде су све време бодрили своје играче и зато смо још задовољнији због три бода.

Његов саиграч Џек Вилшир, један од најбољих појединаца меча на стадиону Рајко Митић, гол Жируа описао је као посебан.

- Акција је била сјајна, добро смо Волкот и ја сарађивали и Оливијеу је такав потез пао на памет. Он има природни инстикт иако не види гол, увек покушава нешто изненађујуће. Срећан сам због њега - рекао је Вилшир.

Вилшир је додао да је гостовање Црвеној звезди велико искуство за млад тим који је наступио, присетивши се и утакмице против Партизана у Лиги шампиона пре седам година.

- Млади играчи могу много да науче. Сећам се када сам са 18 или 19 година дошао у Београд да играм против Партизана, победили смо 3:1. За мене је то било од великог значаја, тако да мислим и да ће мојим младим саиграчима исто тако бити. У овом такмичењу може да се напредује много како би касније постали врхунски фудбалери - закључила је Арсеналова "десетка".

Арсенал за две недеље на лондонском Емирејтсу дочекује Црвену звезду у 4. колу Х групе Лиге Европе.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SrbaSever
Pogledajte kretanje, tj stajanje i setnju Donalda kod ovog gola, pored njege prolaze on ni nogu da ispruzi. Treba na zimu ga oterati, opustio se previse!
Milos
Jel sada jasno svima da ofsajda NIJE BILO. Lepo se vidi na snimku da je jedan igrac zvezde ostao blizu linije 16, njegova krivica zbog propale ofsajd zamke.
nemam pojma
Još kad bi napisali imena igrača tog Arsenala iz 2010 godine, iz renomiranog takmičenja, Lige Šampiona i uporedili sa ovim Arsenalom, gde mi je više od pola igrača nepoznato. A i ovi poznati su trenutno rezerve. Zato, bilo bi pošteno da u Londonu igra najbolja postava, sa Sančezom i Ozilom. Mislim i da bi igrači Zvezde to više želeli, mesto ovog potcenjivanja.
@Calimero
Pa nije to poenta nego istina! Taj Arsenal je bio egal sa Barselonom te god koju je i pobedio u jednoj utakmici, a takodje je u grupu nalupa jednu Bragu sa 6-0 i Sahtjor sa 5-1 i igrali su naravno u najjacem sastavu a ne sa rezervama kao juce. To je samo ISTINA a tvoj zakljucak da to umanjuje 'uspeh' zvezde je samo logican zakljucak, nema tu uspeha.
Calimero
Ma naravno...Poenta je da omalovažiš tim zvezde,vi ste onda igrali protiv "svemiraca"!!!Ej,patetiko ....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.