Почетна / Фудбал / Лига Европе

ТРАНСПАРЕНТОМ НА КАЗНУ: Навијачи Легије у отвореном сукобу са УЕФА

УЕФА је казнила Легију са 35.000 евра због сценографије кооју су навијачи пољског клуба направили уочи утакмице против Астане у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.
ФОТО: Твитер

Присталије пољског клуба тада су преко целе трибине развили транспарент којим је обележен Дан сећања на злочине војске нацистичке Немачке пред повлачење из Варшаве у Другом светском рату.

Навијачи Легије одговорили су УЕФА уочи утакмице против Шерифа. Поново је преко целе трибине развијен транспарент. На њему је нацртана свиња у логу УЕФА како носи чинију и порука „И 35.000 евра иде…”, све зачињено великом бакљадом. 

УЕФА сигурно неће остати дужна Легији. Пољски клуб може да очекује још једну, сигурно строжију казну.

УЕФА је казнила кипарски Аполон са 27.500 евра, а шкотски Абердин са 10.000 због проблема који су направили навијачи тих клубова уочи мечева прошлог кола евро-купова.

УЕФА је покренула поступак против Хајдука, чији су навијачи изазвали кашњење почетка утакмице против Евертона од четири минута.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gns
putuj evropo....ima poseban zakon za klubove iz SRBIJE i klubove iz ostalih zemalja...pa Cavic,pa Spanovicka,kosarkasi........dokle vise...
Zoe
Samo 35 000 ?ovo je bruka i sramota.Trebali su da ih oderu mnogo vise i zabrana igranja pred svojom publikom bar 3 utakmice.Sta ima drugi svetski rat i zlocini nacista sa fudbalskom predstavom.Ovi poljaci su teski jad !
grunf
Poljaci i Mađari poslednji glas razuma u mrtvoj eu
UEFA
MAFIA
arsini, arsini
Pa ne znam. nas oderu 130000 evra, zbog nasih nacionalnih junaka i plus dve utakmice bez publike...Ipak im gledaju kroz prste, ali ovi bas traze djavola...Da su neki srpski klub, vec bi leteli iz Evrope...
Obilic
Ne zbog junaka, nego zbog gadjanje sa bocom

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.