Почетна / Фудбал / Лига Европе

Рапсодија Бешикташа са играчем мање за потоп Олимпијакоса у Истанбулу, крај за Србе из Копенхагена (ВИДЕО)

Екипа из Вига у Краснодару била убедљивија него код куће, Гент српског репрезентативца Стефана Митровића није успео да надокнади 2:5 из првог меча, али није ни изгубио у гостима
ФОТО: Ројтерс

Бешикташ је повео 2:0 после 22. минута (прво Абубакар главом са десетак метара, па Бабел са ивице казненог), а онда је у 31. примио гол (и то какав, маказицама је погодио Елјунуси), а у 39. остао без искљученог Абубакара (ударио ривала лактом на средини терена, без лопте), aли...

Ништа од тога није омело екипу из Истанбула за коју је Душко Тошић одиграо цео меч. У финишу су истанбулски црно-бели дали још два гола (поново Бабел са ивице казненог из полуволеја и Тосун пребацивањем голмана када је избио сам пред њега) и запечатили победу и пролаз у четвртфинале Лиге Европе.

Генк је имао лак задатак после 5:2 у гостима код Гента, па се на резултат 1:1 мало ко и осврће. Кастањ је погодио искоса са десне стране пошто је утрчао у казнени, дошао десетак метара од гола, а онда је у 20. минуту по земљи послао у супротини ћошак за 1:0.

Гент је изједначио пред крај, скоро пресликана акција, само што је Калу уместо шута упутио повратну, а Верстрат је пласирао у мрежу са десетак метара. Стефан Митровић, капитен Гента, одиграо је цео меч.

Селта је после Вига (2:1) славила и у Краснодару, и то убедљивије (2:0). Оба гола пала су после акција по левој страни. Прво је одбрана руског тима пробијена у 52. минуту, први покушај са шест метара је срећно изблокиран, али на одбијену лопту је натрчао Мало и закуцао је у рашље за 1:0.

Други гол је плод дуплог паса, опет по левој страни. Аспас је додао лопту Гуидетију, овај је пребацио одбрану Краснодара у 80. минуту, избацио Аспаса у фор, а њему је преостало само да лобује голмана Синицина за 2:0.

Немања Радоја је одиграо цео меч за Селту, једини је играч у тиму из Вига који је добио жути картон.

Јунајтеду је после неочекиваног ремија у гостима (1:1), одговарао и меч без голова, но чета Жозеа Муриња од самог старта желела је да брзим голом олакша пут међу осам најбољих.

Голман Ростова најзаслужнији је што је мрежа остала нетакнута после првих 45 минута, али Црвени ђаволи успели су да у 70. минуту преко Мате дођу до гола, после ког су меч лако привели крају.

Веома узбудљив дуел одиграли су Борусија из Мехенгладбаха и Шалке, њихов трећи сусрет у последњих недељу дана. Први меч у Гелзенкирхену завршен је резултатом 1:1, да би после првих 45 минута реванша Борусија водила са 2:0 и практично била на корак до четвртфинала.

У наставку утакмице распламсала се борба, Шалке је дао два гола, која су у том тренутку тим водила даље. Од тог тренутка журило се домаћину, ком је победа постала неопходна, како не би били елиминисани. Кренула је Борусија жестоко да напада, тренер домаћих зарадио је чак и искључење, али ни то није помогло да тим настави поход даље.

Матија Настасић одиграо је читав меч за Шалке, који је остао једини представник Немачке у овом такмичењу.

Рома је после неуспеха у Француској (2:4) и победе у Риму (2:1) остала "кратка" за један гол, и тако се зауставила већ у осмини финала Лиге Европе. Лион је повео у 16. минуту преко Диакабија, али је само 60 секунди касније Стротман изједначио на 1:1. 

Наду Вучици дао је играч Лиона Тусар аутоголом у 60. минуту. Остало је домаћину пола сата како би дошао до новог гола, али то италијанском представнику није пошло за руком, те ће Француска имати свог представника у четвртфиналу Лиге Европе.

Андерлех је у Белгији голом Ачемпонга оверио пласман даље, а домаћин је у двомечу био бољи укупним резултатом 2:0 од Апоела. Дефанзивац домаћих, Урош Спајић провео је читав меч на терену, док је на клупи Андерлехта остао Иван Обрадовић.

Ајакс је надокнадио гол заостатка из Копенхагена, тако што је у Амстердаму погоцима Траореа и Долберга славио са 2:0. У пораженом саставу свих 90 минута одиграо је Урош Матић, који је средином првог полувремена због фаула зарадио жути картон.

 

Семафор осмине финала Лиге Европе:

Бешикташ Олимпијакос 4:1 (Абубакар 10, Бабел 22, 75, Тосун 84 - Елјунуси 31), први меч 1:1. Даље иде: Бешикташ.

Краснодар Селта 0:2 (Мало 52, Aспас 80), први меч 1:2. Даље иде: Селта.

Генк Гент 1:1 (Кастањ 20 - Верстрат 84), први меч 5:2. Даље иде: Генк.

Манчестер Јунајтед – Ростов 1:0 (Мата 70), први меч 1:1. Даље иде: Манчестер Јунајтед.

Рома – Лион 2:1 (Стротман 17, Тусар 60. аутогол - Диакаби 16), први меч 2:4. Даље иде: Лион.

Ајакс – Копенхаген 2:0 (Траоре 23, Долберг 45+3. једанаестерац), први меч 1:2. Даље иде: Ајакс.

Андерлехт – Апоел 1:0 (Ачемпонг 65), први меч 1:0. Даље иде: Андерлехт.

Борусија Менхенгладбах – Шалке 2:2 (Кристенсен 26, Дауд 45+2 - Горецка 54, Бенталеб 68), први меч 1:1. Даље иде: Шалке.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.