Почетна / Фудбал / Лига Европе

ЛИГА ЕВРОПЕ: Познати сви учесници осмине финала

После Краснодара, Шалкеа и Манчестер Јунајтеда познато је још 13 учесника осмине финала Лиге Европе, а то су Олимпијакос, Ајакс, АПОЕЛ, Рома, Бешикташ, Андерлехт, Лион, Копенхаген, Генк, Ростов, Гент, Селта Виго и Борусија Менхенгладбах.
ФОТО: Ројтерс

Фудбалери Олимпијакоса са 3:0 савладали су Османлиспор у Турској у реванш мечу шенаестине финала Лиге Европе. У првом дуелу у Грчкој било је 0:0.

Два гола за Пирејце дао је Ансарифард, а у стрелце се уписао и Елиануси.

 

Андерлехт је после велике драме успео да избори пласман у осмину финала.

Екипа из Брисела за коју су цео меч одиграли Урош Спајић и Иван Обрадовић поражена је 1:3 на гостовању против Зенита, али су због гола у гостима успели да направе изненађење, па ће тако сутра у подне чекати противника у наредној рунди.

У тиму Зенита није било Бранислава Ивановића, који је цео ме преседео на клупи.

 

АПОЕЛ је направио највеће изненађење пошто је после пораза 2:3 од Билбаоа у Шпанији као домаћин славио 2:0. Баскијци су пре овог двомеча били велики фаворити за освајање трофеја па су крај меча сви дочекали на земљи, јер нису веровали шта их је снашло на Кипру.

Душко Тошић је био стандардан у тиму Бешикташа. Лидер турског првенства је посао завршио још пре недељу дана када је као гост славио у Израелу 3:1. У реванш мечу су само потврдили да у овој сезони у Лиги Европе имају озбиљне амбиције.

Легија није успела да направи изненађење у Амстердаму. Гости из Варшаве били су ослабљени јер у тиму није било најбољег играча Мирослава Радовића.

Српски интернационалац је меч пропустио због парних картона. Ајакс је тек у другом полувремену успео да сломи отпор гостију и стигне до пласмана у наредну рунду.

Виљареал за који је цео меч одиграо српски репрезентативац Антонио Рукавина славио је против Роме 1:0, али то није било довољно, јер је Вучица пре седам дана славила 4:0, тако да ће римски клуб у наредну рунду.

Семафор 1/16 финала Лиге Европе:

Среда:

Фенербахче – Краснодар 1:1 (Соуза 41 - Смолов 7), први меч 0:1. Даље иде: Краснодар.

Шалке ПАОК 1:1 (Шоф 23 - Настасић 25. аутогол), први меч 3:0. Даље иде: Шалке.

Сент Етјен Манчестер Јунајтед 0:1 (Мхтарјан 17), први меч 0:3. Даље иде: Манчестер Јунајтед.

Четвртак:

Османлиспор Олимпијакос 0:3 (Ансарифард 47, 86, Елиануси 70), први меч 0:0. Даље иде: Олимпијакос. 

Ајакс Легија 1:0 (Виергевер 49), први меч 0:0. Даље иде: Ајакс.

АПОЕЛ Атлетик Билбао 2:0 (Сотериу 46, Ђаниотас 54. пенал) , први меч 2:3. Даље иде: АПОЕЛ:

Рома – Виљареал 0:1 (Боре 15), први меч 4:0. Даље иде: Рома.

Бешикташ – Хапоел Бер Шева 2:1 (Абубакар 1,  Тосун 87 – Нвакаеме 64), први меч 3:1. Даље иде: Бешикташ.

Зенит – Андерлехт 3:1 (Ђулиано 24, 78, Џуба 72 – Телaн 90) први меч 0:2. Даље иде: Андерлехт.

Копенхаген – Лудогорец 0:0, први меч 2:1. Даље иде: Копенхаген.

Фиорентина – Борусија Менхенгладбах 2:4 (Калинић 16, Валеро 29 – Штиндл 44, 47, 55, Кристенсен 60), први меч 1:0. Даље иде: Менхенгладбах.

Генк – Астра 1:0 (Позуело 67), први меч 2:2. Даље иде: Генк.

Лион – АЗ Алкмар 7:1 (Фекир 5, 27, 78, Крне 17, Дардер 34, Ауар 87, Дакаби 89 – Гарсија 26), први меч 4:1. Даље иде: Лион.

Шахтјор – Селта 0:1 после продужетака 0:2,(Аспас 90+1 једанаестерац, Кабрал 108) први меч 1:0. Даље иде: Селта

Спарта – Ростов 1:1 (Караев 84 – Полоз 13), први меч 0:4. Даље иде: Ростов.

Тотенхем – Гент 2:2 (Ериксен 10, ванијама 61 – Кејн 20. аутогол, Пербе 82), први меч 0:1. Даље иде: Гент .

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.