Почетна / Фудбал / Лига Европе

Звездина петарда на Маракани, страдао Слован у Лиги Европе

Хофенхајм убедљив у гостима код Гента, стралац Мијат Гаћиновић
ФОТО: В. Mарковић

Црвена звезда – Слован 5:1 (2:1)

Београд - Стадион: Рајко Митић. Судија: Фабио Верисимо (Португалија). Жути картони: Борјан, Саного (Црвена звезда). Стрелци: Бен у 7. и 22. и Гајић у 50, Катаи у 67. и Фалћинели у 70. минуту за Црвену звезду, а Матушек у 41. минуту за Слован Либерец.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гајић, Милуновић, Дегенек, Родић (од 75. Гобељић), Саного, Николић, Иванић (од 83. Петровић), Бен (од 83. Гаврић), Катаи (од 88. Панков), Фалћинели (од 88. Вукановић).

СЛОВАН: Енгуен, Микула, Цалуш, Тијани, Садилек, Хромада (од 86. Шулц), Мара (од 90. Барак), Кошчелник, Москера (од 90. Фукала), Матушек (од 75. Беран), Хелал (од 75. Рабушић).

 

Црвена звезда је у првих десет минута постигла један гол, иако је могла још неколико. Улазак у меч, као из снова, за изабранике Дејана Станковића, који због црвеног картона из Немачке није могао да води тим.

ВИДЕО: Црвена звезда - Слован 5:1.

Прво је шестом минуту Катаи упослио Фалћинелија лоптом у простор, али је за нијансу бржи био Енгуен. Ипак, минут касније, и црвено-бели постижу гол. Прошао је Катаи по левом боку и одиграо оштар пас у петерац, што је Мара успео да изблокира, лопта је дошла до Родића који је из прве центрирао, право на главу Бена, а нападач је рутински матирао Енгуена.

Већ у деветом минуту, још једна сјајна акција. Гајић је одиграо пас за Николића који је из дотрчавања шутирао, али погодио дефанзивца гостију, што је учинио и Фалћинели после тога, а биле су то и више него изгледне прилике да удвостручи вођство.

Сјајно је Саного одиграо за Катаија у 17. минуту, а он за Иванића, била су то додавања која су потпуно унела несигурност у одбрану гостију, а акцију је завршио Иванић ударцем који је Енгуен успео да одбрани, премда је могао и да покуша да упосли Фалћинелија или Бена.

Није се много чекало да црвено-бели поново погде, а опет је егзекутор био Ел Фарду Бен. Играо се 22. минут када је Родић „избацио“ Иванића самог на левом боку, он је наставио продор, одиграо оштру лопту за Бена који је са десетак метара погодио рашље гола Енгуена. Минут касније је и Фалћинели могао да савлада ривала, из веома излгедне прилике. Дриблао је Катаи на шеснаест метара, лопта је стигла до италијанског нападача, а он је упутио ударац преко гола.

ВИДЕО: Гент - Хофенхајм 1:4.

Нису стали на томе црвено-бели, већ су се шансе ређале из практично сваког напада тима. Прво је Иванић у 33. минуту главом шутирао поред гола, а онда је Катаи показао какав „топ“ у нози има. Играо се 38. минут када је везиста прихватио лопту на тридесетак метара од гола и послао пројектил ка голу Енгуена, међутим, затресла се статива.

Гаћиновић стрелац

Бауман је Јаремчуку одбранио пенал у 14. минуту и тада је Белгијанцима све кренуло наопако. До полувремена су примили гол из пенала, а до краја су још два пута вадили лопту из мреже. Трећи гол дао је Мијат Гаћиновић.

Из практично једине прилике у првом делу игре, смањили су гости. Играо се 41. минут када је Матушек са ивице казненог простора, практично из средине, савладао Борјана. Међутим, могли су фудбалери домаћег тима до петнаестоминутног одмора још једном да погоде. Поново је Црвена звезда напала по левом боку, Бен је био тај који је пробио и одиграо за Иванића, пресликана акција као и код другог гола тима, само са замењеним улогама, али је Иванић шутирао преко пречке.

Нису одустали од офанзивног приступа фудбалери црвено-белог тима ни у другом полувремену. Играо се 50. минут када су црвено-бели опет погодили. Сјајно је Катаи одиграо за Бена у 50. минуту, он се одлучио за дриблинг, али је дефанзивац гостију то неутралисао, међутим само на кратко, јер је лопта стигла до Милана Гајића који је пратио акцију од самог почетка и онда рутински успео да је смести у мрежу, с обзиром да је голман био већ савладан. Сјајна контра Црвене звезде у 58. минуту. Бен је повукао лопту по средини, упослио Катаија, он је трчао тридесетак метара, акцију је пратио и Николић, али је у последњем тренутку Цалуш успео да стигне нашег офанзивца и закачи додавање таман толико да оно не стигне до Николића који би у том случају рутински „спаковао“ лопту у  мрежу.

Имао је посла Борјан у 62. минуту када је Мара из слободног ударца, са двадесетак метара, послао нешто спорију, али веома прецизну лопту, међутим, сјајном парадом је голман успео да заустави покушај. А онда, магија Александра Катаија. Играо се 67. минут када је наш офанзивац надмудрио читаву одбрану Слована из Либереца, протутњао по средини, а онда се извукао на леву страну, и упркос томе што су за њим трчала бар тројица фудбалера ривала, он је рутински завршио акцију и савладао Енгуена.

Нису се на томе зауставили, па је „пукла петарда“ у 70. минуту. Бен је извео корнер, највиши у скоку је био Дијего Фалћинели, и рутински, са прве стативе, послао лопту у мрежу ривала.

До краја меча, било је прилика да домаћи тим још убедљивије победи, пре свега преко Гаврића у 87. минуту који је после дриблинга шутирао у голмана гостију, а осим њега, прилику су са клупе добили Гобељић, Петровић, Панков и Вукановић.

Семафор 2. кола Лиге Европе (Л група):

Црвена звезда - Слован 5:1 (Бен 7, 22, Гајић 50, Катаи 67, Фалћинели 70 - Матушек 41)

Гент - Хофенхајм 1:4 (Клајндинст 90+3 - Белфодил 36. једанаестерац, Грилич 52, Гаћиновић 73, Дабур 90+4)

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Bilo je raznih komentara na raznim sajtovima o ovoj utakmici, ali ono sto niko nije primetio je da je Zvezda sve vreme igrala ofanzivno. Cesto se Zvezda nakon datog gola povlacila, a to rade i svi nasi klubovi kad igraju evropske utakmice. Obradovalo me sto se danas Zvezeda trudila da da sto vise golova i to je ujedno najbolji recept da se branite. Ne mora se bezglavo napadati, ali drzanjem protivnika na njihovoj polovini im se smanjuje mogucnost da ugroze gol. Nadam se da ce Zvezda nastaviti sa ovim nacinom igre, i to ne samo kod kuce, vec i u gostima.
@ultra
Zaboravio si Arsenal
Ultra
Ekipa koja nije u gostima izgubila od sparte, kelna, bate borisova, kopenhagena, jang bojsa, salcburga... Nije ni senka od ekipe? To su ekipe u rangu zvezde, neki cak i iznad. Realnosti nije naodmet.
Прикажи још одговора
Miško
Divno fudbalsko veče, šteta što je samo naša Zvezda ostala kao poslednji Mohikanac, da se bori sa Evropskim alama. Još neki evro još neki bod za našu Srbiju.
Ultra
Aco, vi kada ste ispada li od ceskog plzena pricali ste kako je njihova liga mnogo jaka, sad kada ste ispali od sarla akrobate pricali ste kako je belgijska liga jedna od najjacih u evropi, a nemacki klubovi su verovatno ispod nivoa nase lige.... I, sad nam je grupa najslabija.... Verovatno.
Ultra
A, zasto vi nekoga ne pobediste u evropi? Tu sudije ne namestaju za zvezdu, nemorate da izgubi te zbog vucica.... Ili jednostavno nemate kvalitet?
Прикажи још одговора
Vajo
Svaks čast Zvezdana jos bez penala stvarno svaka cast..
Gipsy king
Povišen pritisak,loš san,gorušica,"previše dobra probava"...sve to izaziva ironija,da ne kažem zavist...Ipak,hvala komšija na "iskrenim" čestitkama...pozzzz...
Panonija
Ocekujem strucnu analizu pljesnavog lorda ajvara sa svih svojih 220 nikova. On to kapitlno dobro radi. Molim sve ostale da ne pisu komentare dok se ne oglasi "strucnjak". Hvala.
samo glinas...
Da li je ovo i najbolja partija jednog srpskog kluba u ovom veku?
ako imas 10 godina
Ha, ha, ha...
pa
Zvezda ima izbor, Liverpul 2-0, Roma 3-1, Liberec 5-1, mozda bi Partizan-Njukasl u Engleskoj mogao da se ubaci tu

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.