Почетна / Фудбал / Лига Европе

Станковић: Увек причам да је фудбал за навијаче, само са њима је прави доживљај

Жали Станковић за пуним трибинама које су немогуће због актуелне ситуације са корона вирусом
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Црвена звезда ће такмичење у групној фази Лиге Европе стартовати сутра од 21 час када ће гостовати немачком Хофенхајму, а очекивања пред меч изнео је шеф стручног штаба Дејан Станковић.

- Иза нас је тешка утакмица, одиграли смо вечити дерби у недељу, али добро је што смо имали такву проверу пред меч који нас сутра очекује. Фудбалери су добро, присутан је умор, али имамо још 24 сата до меча, тако да није ништа страшно. Календар је такав какав је, не треба ризиковати са ровитим играчима, јер имамо још много утакмица до репрезентативне паузе. Сваки следећи меч јесте најважнији, али има и утакмица у којима можемо више да калкулишемо са саставом. Спремни смо за сутра, нема много дилема око поставе и сигуран сам да ће они који буду изашли на терен одрадити посао како треба.

Детаљније је анализирао шеф стручног штаба екипу Хофенхајма, али и говорио о својим фудбалерима.

- Познајемо нашег ривала, играју леп и офанзиван фудбал, брзи су веома, поготово у офанзивној транзицији. Морамо да водимо рачуна да им не остављамо лопте на средини терена где могу да нас казне. Видело се против Бајерна колико су опасни када осете тренутак непажње код противника, а клуб из Минхена је један од најбољих тимова на свету. Фалиће им Крамарић који је феноменалан играч, али они имају сјајне замене и фудбалере који могу да одговоре на све оно што тренер ствари пред њих. Ипак, добро смо се спремили за њих, претпостављамо ко ће играти, а ко год да буде у нападу, представљаће опасност по нас. Пробаћемо да их лимитирамо. Ми немамо притисак морања, што може да буде наша блага предност, али то не значи да ћемо спустити гард. Тражићу да екипа слободно игра и мислим да сутра неке ствари могу да буду веома позитивне по нас. Биће поново младих фудбалера на терену, као и увек од када сам ја тренер црвено-белих.

Говорили су немачки новинари о величини Црвене звезде, на шта се Станковић надовезао.

- Знамо шта наш клуб представља за све у Србији. Навикли смо да са собом носимо име и презиме Црвене звезде. Бићемо интелигентни, потрудићемо се да одиграмо срчану и борбену утакмицу, а драго ми је што је наш клуб велик и поштован у Европи.

Жали Станковић за пуним трибинама које су немогуће због актуелне ситуације са корона вирусом.

- Морамо да се навикнемо на новонасталу ситуацију. Увек причам да је фудбал за навијаче, само са њима је прави доживљај, а сада је то немогуће. Надам се да ће се ствари ускоро променити и да ће се ситуација исконтролисати на позитивно. Убеђен сам да ће се ово такмичење, као и сва друга одиграти до краја, али једва чекам поново да видим навијаче. Без њих, то једноставно није то. Ми смо дерби одиграли без публике и то није био прави осећај. Ипак, упркос томе што су празне трибине, ми осећамо подршку - закључио је Станковић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.