Почетна / Фудбал / Лига Европе

Шарлроа без Лиге Европе, Либерец из пенала у 94. минуту

Мноштво занимљивих мечева одиграно је у плеј-офу за Лигу Европе
ФОТО: ЕПА/Стефани Лекок

Шарлроа је елиминисао Партизан, али се није пласирао у групну фазу Лиге Европе. А тамо ће играти пољски Лех.

Белгијанци су на домаћем терену одиграли очајно прво полувреме, што је на крају пресудило. Пољаци су то знали да искористе, стекли су два гола вишка, прецизни су били Рамирез у 34. и Пухач у 41. минуту.

У наставку доминација екипе Шарлроа, која је у 51. минуту промашила једанаестерац. Учинио је то „Партизанов џелат” Резаи, али је пет минута касније наду домаћину вратио Фал. Ипак, Белгијанцима није помогао ни играч више, Сатка је искључен у 77. минуту...

Динамо је оправдао улогу апсолутног фаворита против Флоре, чинило се ипак да ће то учинити много лакше, посебно после голова Гаврановића и Адемија у раној фази меча, до 26. минута.

Естонци су вратили наду кад је у 65. минуту погодио Синјавскиј, али је Адеми својим другим голом решио све дилеме три минута пре краја. Комнен Андрић је код домаћих остао на клупи.

У дуелу Либереца и АПОЕЛ-а чинило се да ће бити играно 120 минута. Али, у буквално последњим тренуцима сусрета, у петом минут надокнаде, шведски арбитар Екберг свирао је једанаестерац за домаће, који су славили пласман у групну фазу кад је са креча погодио Мара.

Изненађење је начинио и Хапоел, који је у Бер Шеви био бољи од Плзења. Пресудио је рани гол, још у четвртом минуту, кад је једанаестерац реализовао Хосуе.

Фудбалери Милана пласирали су се у групну фазу Лиге Европа пошто су у гостима после бољег извођења пенала победили португалски тим Рио Аве.

Након 90 минута меча резултат је био 1:1, после продужетака 2:2, а италијански тим је прошао даље тек после 12 серија пенала победивши на крају са 9:8.

Одлучујући гол са пенала за Милан постигао је Симон Кјер у 12. серији. Домачи тим је претходно имао три меч лопте, али није успео да постигне гол.

Алексис Салемакерс је донео предност Милану у 51. минуту, а изједначио је Франциско Жералдес у 72. У првом минуту продужетка за домаћи тим погодио је Дала Желсон, да би Хакан Чалханоглу са беле тачке у 122. минуту донео Милану пенале.

Тотенхем је био убедљив против Макабија из Хаифе са 7:2. Три гола за Тотенхем постигао је Хари Кејн, два  Ђовани Ло Селсо, а у стрелце су се уписали и Лукас и Деле Али.

Фудбалери Ријеке пласирали су се у групну фазу Лиге Европа, пошто су у гостима победили Копенхаген са 1:0 аутоголом Петера Анкерсена у 20. минуту.

Пласман у Лигу Европа изборио је и загребачки Динамо који је са 3:1 победио естонску Флору. Голове за хрватски тим постигли су Марио Гаврановић у 11. и Аријен Адеми у 26. и 87. минуту.

Фудбалери Селтика су победили Сарајево у гостима са 1:0, ПСВ је славио против Розенборга са 2:0, док је белгијска Шарлроа, која је елиминисала Партизан, изгубила од Леха са 2:1.

Ренџерс је прошао даље победом од 2:1 против Галатасараја, истим резултатом је АЕК славио против Волфсбурга, а гол одлуке постигао је Карим Ансарифард у 94. минуту.

У Лигу Европе пласирала се и Гранада која је са 3:1 победила Малме, Слован Либерец био бољи од АПОЕЛ-а са 1:0, Лудогорец од Динама из Бреста са 2:0, док је Јанг Бојс победио Тирану са 3:0.

Семафор плеј-офа за Лигу Европе
Главна стаза:
Шарлоа (Белгија) – Лех (Пољска) 1:2
Либерец (Чешка) – АПОЕЛ (Кипар) 1:0
Бер Шева (Израел) – Плзењ (Чешка) 1:0
Малме (Шведска) – Гранада (Шпанија) 1:3
Розенборг (Норвешка) – ПСВ (Холандија) 0:2
Копенхахен (Данска) – Ријека (Хрватска) 0:1
Сарајево (БиХ) – Селтик (Шкотска) 0:1
Стандард (Белгија) – Фехервар (Мађарска) 3:1
Базел (Швајцарска) – ЦСКА Софија (Бугарска) 1:3
АЕК (Грчка) – Волфзбург (Немачка) 2:1
Ренџерс (Шкотска) – Галатасарај (Турска) 2:1
Рио Аве (Португалија) – Милан (Италија) 2:2, продужеци (1:1), једанаестерцима 8:9
Спортинг (Португалија) – ЛАСК (Аустрија) 1:4
Тотенхем (Енглеска) – Макаби Хаифа (Израел) 7:2
Стаза шампиона:
Клуж (Румунија) – КуПС (Финска) 3:1 (Рондон 5, 56, Дебељух 42 – Удох 90+1)
Арарат (Јерменија) – Црвена звезда (Србија) 1:2
Динамо (Хрватска) – Флора (Естонија) 3:1
Динамо (Белорусија) – Лудогорец (Бугарска) 0:2
Легија (Пољска) – Карабаг (Азербејџан) 0:3
Дандалк (Р. Ирска) – Клаксвик (Ф. Острва) 3:1
Јанг бојс (Швајцарска) – Тирана (Албанија) 3:0
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zenga
ja ocu da profa filozof nesto kaze,ili sprema novu tuzbu nesto cuti zadnje vreme,javi se bucko
Realno
Nije : Шарлроа без Лиге Европе, Либерец из пенала у 94. минуту, nego Sarloa ispala od desetorice Poljaka. Ta strasna Sarloa...hahaha...
webb
Nikad jaci Leh nikad jace Zaglebje nikad jaci Tun, nikad jaci Samrok .
Ultra
Nikad jaca artmedia, nikad jaci plzen, nikad jaci sarlo Akrobata....
@webbb
Nikad jaci Kairat, nikad jaci Cernomorec, nikad jaca Omonija...Smejala se serpa loncu...
ahaha
Hahaha, nikad jaci Sarlo akrobata ispao kuci od Leha :D
Ultra
Pa, vi ste dizali taj sarloa u nebesa kada ste ispali. Po vama trebali su da igraju makar polu finale lige evrope.
Njanjanja
Ko je tebi rekao da je Šarloa jači od Leha?
smehotres
Kako nije Sarloa???? Sta kaze Pantic ???
dell
Pa sudije naravno haha UEFA se urotila protiv njih

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.