Почетна / Фудбал / Куп Србије

ПРЕКИНУТО ФИНАЛЕ - Трајковић: Незаслужено смо остали без пехара

Бранислав Трајковић, некадашњи штопер Војводине и Партизана, присетио се незавршене утакмице из 2011. године
ФОТО: Н. Неговановић

Једна од највећих брука српског фудбала одиграла се 10. маја 2011. године на финалној утакмици Купа Србије између Партизана и Војводине, на стадиону Црвене звезде.

Тадашњи хит првенства, из Новог Сада, предвођен председником Ратком Буторовићем, водио је битку за трофеј све до 83. минута, кад су црвено-бели у договору са главнокомандујућим и навијачима одлучили да напусте борилиште и не заврше утакмицу. Наравно, тих седам минута није се одиграло, трофеј је отишао у витрине Партизана, док је новосадским симпатизерима преостало да тврде да су они морални победници.

Љући због Лудогореца

Трајковић ће се поред утакмице са Партизаном сећати и дуела са Лудогорецом, у квалификацијама за Лигу шампиона, из 2014. године.

– После Лудогореца, био сам далеко љући. Тад се све сломило на мени. А, нисам ни ударио играча Лудогореца, само сам наслонио руку. Морао је да ми да жути, никако директан црвени картон.

Бранислав Трајковић, тад штопер Војводине, девет година касније, за читаоце Журнала, евоцира успомену на мајску ноћ у којој је могао са саиграчима да уђе у историју, али су одлуке главног арбитра Слободана Веселиновића биле одлучујуће да појединцима и данас образи бриде.

– Незаслужено смо остали без трофеја. Био сам фаулиран, није досуђен пенал, Мојсову је поништен чист гол. Меч је био пун набоја и адреналина. Најмање смо заслужили пенале, или продужетке… Нисам само говорио ја да смо оштећени за те две ситуације, већ читава јавност – присетио се Трајковић.

Тадашња генерација Воше остала је обележена за сва времена.

– После пенала и поништеног гола, капитен Бркић, Лазетић, Мојсов и ја отишли смо на разговор до навијача, са којима је седео покојни председник Бата Буторовић. Убрзо, уз консултације са тренером Зораном Милинковићем, одлучили смо да прекинемо меч.

Трајковић сад тврди да би био присталица другачије одлуке.

– Са ове дистанце, другачије је требало да поступимо и не напустимо терен. Да наставимо мушки до краја. Стоји да је било још ситних детаља који нам нису ишли у корист. Али, на крају мислим да смо пренаглили. Дешавало се и дешаваће се у фудбалу да судија не свира пенал... Једноставно, вруће главе су учиниле своје.

Не памти се кад је последњи пут Војводина имала такву подршку у дуелу са Црвеном звездом или Партизаном, као те мајске вечери на источној трибини. Чак 105 навијачких аутобуса кренуло је из Новог Сада!

– И навијачи су били за напуштање терена. За навијаче Војводине ми смо били хероји и освојили куп те године. Уприличен нам је дочек у Новом Саду.

Поред прекида памти се да је утакмица и каснила.

– Почетак финала каснио је због наших навијача. Нисмо хтели да почнемо меч, док сви не уђу на трибину.

Питање шта би се догодило у преосталих седам минута.

– У фудбалу се за минут свашта догоди. А, ми смо имали седам. Можда бисмо дали гол, имали продужетке и пенале. Овако нисмо имали никакву шансу да освојимо пехар. Утакмица треба да се игра до краја, без обзира на све. Не могу, међутим, да осудим никог и ако се то деси. Убеђен сам да овог пута судија неће одлучити, већ квалитет и нијансе.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Soler
Kad kockar koji je namerno dobio crveni protiv Ludogoreca igrajući za Partizan priča o poštenju strasno
Vlada
Ja sam gledao to finale , ništa nije tačno to što govorite. Vojvodina kad je videla da će da izgubi finale nesportski prekida utakmicu. Daj te da se utakmica ponovo pogleda i da se odradi stručna analiza.
Pedja
Koju li si ti utakmicuuopste gledao?
PFK69
Napred PFK
Vita
U Srpsku ligu.
Tačno
Nezasluženo potpuno. Osim što ste gubili na terenu, osim što ste napustili igru kao mala deca, osim što vam nije dosuđen nepostojeći penal i osim toga što ste kasnili 45 minuta sa početkom utakmice. Po svemu ostalom ste zaslužili...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.