Почетна / Фудбал / Куп Србије

ТРЕНЕРСКИ УГАО - Лалат и Саво, дуел две суште супротности

Како ће два тима, гладна и жедна за трофејом, ући у меч зависи много и од њихових тренера, команданата и војсковођа са клупе
ФОТО: fss.rs

У финалу Купа Србије, Партизан циља 17. трофеј, Војводина други. Историјски гледано, Партизан је благи фаворит, али само на папиру. Војводина је, тако-ђе, клуб челичног имена и традиције. По свој прилици, али и најави из оба табора, биће вечерас жестоко на нишком Чаиру.

Како ће два тима, гладна и жедна за трофејом, ући у меч зависи много и од њихових тренера, команданата и војсковођа са клупе.

Млађи, Ненад Лалатовић, (42), тренер Војводине, за победу би урадио све. Скочио би и у мешалицу под пу-ним напоном или лаву у уста, без обзира на последице.

Ма колико се чинило да стечени углед из свлачионице и са терена јефтино арчи изненађујућим изјавама и реаговањима пред ТВ камерама, понекад и јаловим расправама, Лалатовић изазива симпатије посебне врсте.

Он је тренер који помера границе и у еуфоричним и еруптивним наступима руши табуе. Кад би узео да тренира Пржогрнце или Баран-ду, аутоматски би доласком ствари померио 200 на сат. Олујна крв у њему му не да да изгуби и у кликерима. Кад би морали сажети: Лалатовић је велики вођа са крат-ким фитиљем.

У великој су диспропорцији његови сјајни резултати и реакције изазване неоправданим и нецивилизованим увредама на његов рачун.

Његово дечије лице са осмехом, због тога, очас посла, постаје претеће, искаче из сопствене коже. Било би му од велике користи кад би се у том моменту сетио великог тренера из регије, Мирослава Ћире Блажевића, којег су увреде још више стимулисале, да оствари ре-зултате који могу само одабрани.

Ни Ћиро Блажевић није био миљеник судбине, али је знао како срећу да изазове. Умео је то, на само себи оригиналан начин, сви-ђало се то неком или не. На крају је све увреде претворио у аплаузе. Можда ће то вечерас успети и Лалатовићу.

Саво Милошевић (46), тренер Партизана, наизглед је сушта супротност млађег колеге. За њега је фудбалски терен као позоришна сцена.

Самосталног тренер-ског рада има  мање од млађег колеге и данашњег ривала. То у фудбалу, као и у животу, ником, унапред не даје предност. Милошевићева свеукупна каријера и ис-куство, као и мирноћа, могу однети превагу.

Не пада брзо у ватру, што не значи да све у њему не куља и неусковитла  се као лишће на ветру. Све недаће у животу стоички је издржао, као и деби на клупи Партизана, у марту прошле године, кад је у Крушевцу сартовао поразом, а присутна публика његовог клуба му на самој пр-вој утакмици тражила оставку. Ти исти навијачи су му, у међувремениу, упућива-ли и аплаузе, а и вечерас ће уколико његов Партизан победи.

Нема универзалног правила и готове формуле модела тренерске стратегије и деловања са клупе. Само успева успех. Вечерас ћемо сазнати да ли ће победити Лалатовићев темперамент или Милошевићева мирноћа. Пре свега, нека победи фудбал.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

posmatrac
Komentar o ovoj dvojici trenera je besmislen.Nema ni reci o strucnosti,o razumevanju igre ,o uspesima i slicno.Ak uzmemo u obzir prave sportske kriterijume moglo bi se reci da Lalatovic i nije trener a kamo li da se poredi sa Savom Milosevicem.
Trifecta of Doom
Po tvome, Savo bolje vodi tim i pobedjuje utakmice a Lalatovic je cirkuzant i ima bolje konferencije za stampu i izjave za novinare? Jel' tako? Eeee, veze vi nemate, oduvao vas covek dva puta u sedam dana, malo li je? Jos imas obraz da ovo napises- ja bi se pokrio usima i cutao godinu dana.
Leva spojka
Ako Voša zaustavi Sadika onda su odradili pola posla. Sadik je najveća opasnost po gol Vojvodine. Teško ga je čuvati i opasan je jer niko ne zna šta će sa loptom uraditi.
Lalat
Dobija Vojvodina na penale
Zuk
Osobine Lalatovica su velika umisljenost,bezobrazluk,prostakluk,drskost i prepotentnost.Kao igrac prosecan, neprimetan,kao trener drzak i bezobrazan ali bez pokrica.Savo vredan,rada,realan i ambiciozan.Kao igrac rekorder u dresu reprezentacije po broju nastupa i broju golova.Inteligentan, obrazovan i kulturan.
Leva spojka
A ti si neki psihoanalitičar? Ne, nisi jer si mnogo pristrasan kao i svi vi...sve što je vaše je najbolje a sve što je tuđe je najgore, imate ugrađen neispravni kompas pa umesto da pokazuje, stalno ''sever'' on pokazuje ''jug'' i zato stalno idete u kontra smeru i nikako da stignete tamo gde ste pošli.
nego kako
Videlo se na skupstini partizana...
Boza dunster
Ciro Blazevic je gospodin covek za Lalatovica. Lalatovic prost, neotesan, nevaspitan, konstantno namerno provocira publiku, narocito Partizanove navijace i ne samo njih ( gestikulacije u vidu "navlacenja", srednjeg prsta i jos nekih poteza rukama). Da ne bude zabune, protiv sam bilo kakvog vredjanja sa tribina clanova porodice trenera i igraca, ali on sam "trazi djavola". Ako si "Veliki Dzek", ne obracaj paznju na povike sa tribina, pobedi protivnika na terenu i tako ucutkaj protivnicke navijace. Ipak je to njemu posao i prima novac za to ( verovatno mnogo vise od vecine gledalaca na stadionu). Prema tome, malo podizanja nivoa kulture g-dina Lalatovica bi dobro doslo. Sto bi u reklami od pre nekoliko godina rekli : " Nije tesko biti fin"! Pozdrav za sve normalne navijace u Srbiji!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.