Почетна / Фудбал / Куп Србије

Звезда апсолутни фаворит против Сурдуличана (среда, 18 часова, САСТАВИ)

Црвена звезда жели дуплу круну и апсолутни је фаворит данас против Радника у четвртфиналу Купа Србије, али је искуства из претходних сезона у том такмичењу обавезују на максималан опрез
ФОТО: Н. Неговановић
Црвена звезда – Радник (среда, 18 часова)
Стадион: „Рајко Митић”. Судија: Бојан Николић. Помоћници: Ненад Курчубић, Марко Димитријевић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Милуновић, Бабић, Гајић, Бен, Чаушић, Вулић, Симић, Павков, Јовељић.
РАДНИК: Васиљевић, Ђорђевић, Пајовић, Стевановић, Миловановић, Станисављевић, Којић, Керемех, Дамњановић, Николић, Златановић.

 

Колико уме по најтрофејнији српски клуб да буде клизаво у овој фази осетио је и тренер Милојевић пре годину дана у Шапцу, па не чуди да је јуче говорио о специфичности игре без поправног.

На Маракани се дупла круна чека 12 година, а куп трофеј је последњи пут присвојен 2012.

У претходних шест сезона, Црвена звезда је три пута елиминисана у четвртфиналу (од ОФК Београда у сезони 2012/2013, Војводине 2013/2014. и Мачве 2017/2018), два пута у осмини финала (од Рада 2014/15. и Борца 2015/16), а у мају 2017. бољи је био Партизан у финалу.

Куп је специфично такмичење, тотално другачије него првенство. Игра се само једна утакмица, нема поправног. Скоро смо играли са Радником и тада сам рекао да од уласка у Супер лигу није имао бољу екипу, са јако добрим тренером Миланом Милановићем. Дисциплинована је и брза екипа, добро избалансирана. Близу је уласка у плеј-оф, што би био велики успех за Радник Сурдулицу – истакао је Владан Милојевић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Позвао је тренер црвено-белих публику у помоћ, уз наду да ће и поред тога што није викенд звездаши пронаћи начин да се окупе у задовољавајућем броју.

Чека нас изузетно тешка утакмица, јер нема поправног. Добро ћемо се спремити. Знам да је у питању радни дан, али бисмо волели да уз помоћ навијача прескочимо још једну препреку.

Играчи су у припремном периоду апострофирали да их не би задовољила једино титула, о дуплој круни често су јавно говорили и клупски функционери.

Дупла круна нам је циљ. Прошле године нисмо успели, зато смо доста и опрезни што се тиче предстојеће утакмице. У полуфиналу су два меча, зато би сада требало бити додатно обазрив. Нисмо посебно причали о сусрету са Радником, имамо филозофију да нам је прва наредна утакмица најбитнија, тако се и сада понашамо.

Фудбалери Радника ће први пут у историји клуба играти четвртфинале Купа Србије, а састаће се на највећем српском стадиону са Црвеном звездом.

Јако важна утакмица, али приступићемо као и свакој другој, врло озбиљно. Реално сагледавамо тим против кога играмо и оно што је сигурно и на овој утакмици идемо на победу. Мото нам је како тренирамо, тако ћемо и да играмо – истакао је тренер Радника Милан Милановић.

Семафор четвртфинала Купа Србије:
14,00: Спартак – Младост
15,30: Напредак – Партизан
17,00: Раднички (Ниш) – Војводина
18,00: Црвена звезда – Радник
НАПОМЕНА: У четвртфиналу ће бити игран један меч. Уколико после 90 минута не буде победника, одмах ће бити извођени једанаестерци. Полуфинални мечеви заказани су за 17. априла и 15. маја. Финале је заказано за 23. мај.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Чаушићи Симић
Evo ponovo 'najboljeg' tima sa Čaušićem i Simićem a taman sam mislio didem sdecu na utakmicu. Neš se ti Miloje više nagledati mene na stadionu
rs
Vukanović mora igrati, odlična predstava u drugom poluvremenu utakmice sa Zemunom, pokazao je da može mnogo i sa loptom u prostoru i sa loptom u nogama, siguran pas, dobar u duelu i slažem sd i da Vulić počne, jer je i on dobro odigrao tih 20 -ak minuta protiv Zemuna odlično se kretao, uvijek bio dostupan za loptu i mnogo jak na lopti. Borjan-Gajić,Milunović,Babić,Stojković-Jovičić-Vukanović,Vulić,Jirka-Joveljić,Pavkov.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.