Почетна / Фудбал / Куп Србије

Звезда рутински са играчем више преко Борца до четвртфинала Купа (ВИДЕО)

Борац и Црвена звезда су по пљуску у Чачку одиграли меч осмине финала Купа Србије у коме су били убедљиви Београђани
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Борац – Црвена звезда 0:4 (0:2)

Чачак - Стадион: крај Мораве. Гледалаца: 1.700. Судија: Срђан Обрадовић. Жути картони: Филиповић, Дуповац, Лима Круз, Марковић, Зоћевић, В. Филиповић (Борац). Црвени картон: Мирољуб Костић (Борац) у 12. минуту. Стрелци: 0:1 Немања Милић у 3, 0:2 Александар Пешић у 29, 0:3 Ненад Милијаш у 73, 0:4 Александар Пешић (једанаестерац) у 84. минуту.

БОРАЦ: Бајић, Обрадовић, Марковић, Костић, Дуповац, Пропадало, С. Филиповић (од 15. В. Филиповић), Зоћевић, Лима Круз (од 74. Савић), Кнежевић (од 58. Перић), Јовановић. Тренер: Игор Спасић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Савић, Бабић, Стојковић (од 78. Фримпонг), Гобељић, Родић, Рачић (од 74. Баиновић), Л. Илић (од 60. Милијаш), Милић, Срнић, Пешић. Тренер: Владан Милојевић.

 

После брзог постигнутог гола, а онда и оствареног играча више београдски црвено-бели су рутински славили у осмини финала Купа Србије против Борца у Чачку - 1:0.

Звезда је повела већ у трећем минуту. Додуше, чини се да је Лука Илић после додавања Пешића био у офсајду, али судија је пустио да се игра настави, млади репрезентативац Србије је по земљи са десне стране центрирао лопту, а са неколико метара је Немања Милић спровео у мрежу - 0:1.

Нови озбиљнији атак Београђана виђен је у 11. минуту, продор по левој страни, лопта заврнута на петерац, тамо је волеј хватао Срнић, али је био непрецизан.

Како се та акција завршила судија Обрадовић показао је црвени картон Мирољубу Костићу, највероватније због приговора, а жуте су добили Лима Круз и Дуповац.

Четири минута касније на двадесетак метара од гола Чачана лопту је примио Пешић, повукао је у средину, надмудрио два ривала, а онда са средине шутирао далеко од десне стативе голмана Чачана.

Поново је Срнић био у главној улози у 12. минуту, натрчао је на лопту на петерцу, покушао главом, али није био прецизан.

Казна за поигравање на средини терена стигла је у 29. минуту. Београђани су одузели лопту, повукао је Пешић, била је то контра два на пет, одложио је лопту на леву страну Милићу, овај је донео до казненог, а онда по земљи одиграо дупли пас са Пешићем упутивши лопту на петерац, нападач Звезде је рутински лопту послао у мрежу - 0:2.

У 35. минуту сам је на пеналтику остао Срнић пред голманом Чачана Бајићем, али није успео да га заобиђе, уследила је повратна Рачићу и слаб шут по средини гола.

Само 120 секунди касније "промешао" је одбрану Чачана Пешић, чак четворицу ривала је надиграо у казненом, дошао на петерац, голман Бајић је већ био на ногама, а онда му је Пешић додао лопту и ухватио се за главу, изостао је мат.

Минут пре полувремена искоса са десне стране са 13 метара пробао је Милић по земљи, али је Бајић одбранио ногом.

На истеку 50. минута Лука Илић је са 20 метара погодио стативу, на одбијену лопту је натрчао Срнић и са седам метара шутирао поред гола.

Милијаш је у 68. минуту пробао из слободног ударца, али је Бајић извадио лопту испред пречке.

Минуту касније опет је Бајић био у улози спасиоца, Пешић је дао лопту у простор на десет метара од гола, најбржи је био Срнић, али је шутирао у голмана Борца.

У 73. минуту шут Милијаша са више од 30 метара - 0:3.

Десет минута касније Пешић је по левој страни побегао Филиповићу, ушао у казнени, а онда га је играч Борца оборио и добио жути картон, а Звезда пенал. Реализовао га је Пешић - 0:4.

Недуго потом опет зицер за Срнића, лопту је кроз одбрану домаћина гурнуо Пешић на десетак метара, сам је био Срнић очи у очи са Бајићем и опет га је голман Чачачана надмудрио.

Семафор 1/8 финала Купа Србије:

25. октобар:

Напредак – Раднички (Пи) 7:2 (Вулић 21, Ћирић 26. аутогол, 50. аутогол, Вукановић 52, Ђерић 62, 68, Аливодић 81 - Толић 78, Филиповић 90. једанаестерац)

Инђија – Јавор 0:3 (Милановић 15, Митошевић 44. једанаестерац, Севић 68)

Златибор – Чукарички 0:1 (Mићин 43)

Младост (Лу) – Пролетер (НС) 5:1 (Tрифуновић 9, 45, Тумбасевић 16, 62, Маринковић 55 - Лемић 87)

Војводина – Будућност (До) 6:1 (Михајловић 23, 53, 58, 69, Којашевић 30, Суботић 36 - Николић 83)

15. новембар:

Спартак (Су) – Мачва 1:1 - 5:6 после пенала (Чечарић 12 - Гемовић 60)

Борац – Црвена звезда 0:4 (Милић 3, Пешић 29, 84. једанаестерац, Милијаш 73)

Партизан – Рад 3:0 (Тошић 61, 68, Јанковић 80)

Напомена: Утакмице четвртфинала заказане су за 14. март 2018, полуфиналне утакмице играће се 18. априла и 9. маја, финале је 23. маја.

Коментари42
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Helouuuuuu
Jel to opet Zvezdi pala pomoc sa strane, dvanaesti igrac za drugom bojom majce-dresa a? no uskoro im krecu kola naglavacke, crveno bijela boja krece nizbrdo na dole tutuuuuuuut pada forma usput sve za njom,a nece bit ko da pomogne bas kad je najpotrebnije, uskoro dolaze lekcije od boljih, hehe, pozdravcic.
vala bas...
...rutinska kradja...
Pavle Bg
Eeee, moji Srnići,Pešići,Ilići,Milići,Milijaši.... Srniću,ti bi bio opasan igrač u nekoj provincijskoj ekipi i u istoj takvoj ligi. Tu bi tvoja brzina,talenat i osećaj za gol došli do punog izražaja. Ovako, teško.
Marko
Ovo je Zvezda, ovo je najjaca odbrana na svetu!
cccccccc
Jel bilo kakve pomoci za crveno bele???

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.