Почетна / Фудбал / Куп Србије

ДУПЛА КРУНА ЦРНО-БЕЛИХ ИЛИ...: Лале циљају треће славље у Хумској (САСТАВИ, 18 - Арена спорт 1)

Шест утакмица Партизан и Војводина одиграли су у полуфиналу купа (1947, 1959, 1998. (2), 2010. и 2017), уз три тријумфа црно-белих, један реми и две победе Лала
ФОТО: В. Марковић

Стрпљење и обазривост – мајке мудрости, у Хумској најчешће спомињане речи зарад циља: „меда и млека”, оличених у Партизановој мети – дуплој круни. Црно-бели осокољени лидерском позицијом у првенству желе у завршну представу Купа Србије, препрека у реваншу, после новосадских 0:0, нимало лака – Војводина.

Марко Николић константно истиче важност купа, деле ли и играчи тренерово мишљење?

- Захваљујући сјајном низу непобедивости дошли смо у ситуацију да се боримо за оба трофеја. Сећамо се колико нам је пехар у купу био сладак прошле године. Пуни смо самопоуздања и све ћемо да учинимо да се пласирамо у финале, без обзира што изузетно ценимо Војводину, несумњиво, квалитетног противника - истиче Марко Јевтовић, дефанзивни везиста црно-белих.

Сложићете се, 0:0 из прве утакмице је боље него пораз 0:1, али је - опасан резултат за реванш?

- Није баш најсјајнији, боље би било да смо затресли мрежу, али... Морамо обазриво, не смемо да примимо гол, верујемо да смо кадри за то, имамо најбољу одбрану у лиги.

Партизан - Војводина 3-1-2

Шест утакмица Партизан и Војводина одиграли су у полуфиналу купа (1947, 1959, 1998. (2), 2010. и 2017), уз три тријумфа црно-белих, један реми и две победе Лала.

Куп СРЈ

18.3.1998: Партизан - Војводина 4:1

1.4.1998: Војводина - Партизан 1:0

Куп СЦГ

27.10.2004.     Војводина - Партизан 1:3

Куп Србије

15.4.2010: Партизан - Војводина 1:3

11.5.2011: Партизан - Војводина 3:0 (пфф)

26.4.2017: Војводина - Партизан 0:0

Само одбрану, или и напад и везни ред?

- Ха, ха, ха... То би ви требало да оцените...

Од свих суперлигаша, једино с Новосађанима имате нерешен скор ове сезоне: шта сте научили из претходних мегдана?

- Војводина све утакмице игра максимално, неугодан су ривал, заиста. У ситуацији смо да морамо да победимо по сваку цену, познато је да нам само тријумф доноси пласман у финале купа. Знамо како против Лала!

Кога нарочито цените код вечерашњег противника?

- Опасан је наш некадашњи играч Трујић, играли смо заједно с Партизаном Европу, имали част да обојица будемо стрелци у чувеној победи над Стеауом. Малбашић игра изванредно, одлични су и Палочевић, Мелег, уопште - офанзивни део екипе. Наравно, квалитет поседују и остале линије тима, нарочито бекови.

Прихватили бисте 0:0 и - победу из пенала?

- Прихватио бих било какву победу, али не бих баш волео да дође до пенала. Знате, лутрија су, срећа може да оде на ову - ону страну. Лепше је да ми раније решимо питање победника.

Уколико, пак, дође до једанаестераца, преузели бисте одговорност?

- Ако је до мене, шутирао бих пенал! Изводио сам их и у Новом Пазару, сваки погодио...

Недостаје ли вам повређени Евертон?

- У неку руку... Мада, Косовић игра одлично, донео је неке друге квалитете. Имамо добру групу од двадесетак играча, свако је спреман да одговори захтевима струке у сваком тренутку. Ту су и Марјановић, Радин, такође, с квалитетом.

Колико очекујете публике?

- Надам се као на претходне две утакмице, против Војводине и Напретка у првенству, плус - бар хиљаду. Прелепо је играти у тако дивном амбијенту. Осећа се енергија у граду, у мом друштву, живи се за Партизанов успех.

Може ли Парни ваљак до дупле круне?

- Сад размишљамо искључиво о Војводини. Принцип је јасан већ девет месеци: једна по једна утакмица. Темељно се припремамо за сваку, мирна глава доноси победу – тврди Марко Јевтовић, „душа” везног реда Партизана.

Данашњи реванш полуфинала купа на стадиону Партизана могао би да буде сличне садржине као претходни на „Карађорђу”. Тада није било голова пре свега зато што ни Војводина ни Партизан нису желели да се упуштају у ризике, па су у том обостраном опрезном приступу и чекању на грешку мреже противника мреже до краја остале нетакнуте.

Хоће ли данас бити другачије – питање је за шефа стручног штаба Новосађана Радослава Батака:

- Улог је финале у Новом Саду, тако да је окршај с Партизаном за Војводину, без сумње, најважније искушење сезоне. Зато ћу играчима пред излазак на терен поновити оно што је колега Марко Николић рекао када је преузео Партизан. Он је, сећам се, од својих играча тражио да буду свесни тежине обавезе које намеће црно-бели дрес, а исто важи и за првотимце Војводине. Нека, поштујући грб клуба, у данашњи меч уложе све што могу. Пуним срцем, стопостотно, без остатка. То је услов свих услова.

Белић позива навијаче бесплатно на меч у Београд

Милан Белић, асистент Радослава Батака, је као играч био љубимац навијача Војводине, узда се у помоћ с трибина:

- Клуб је организовао бесплатан превоз за навијаче, тако да очекујем да их на трибинама Партизановог стадиона буде више него обично. Нека подрже момке, нека буду распевани, сложни и гласни. Па да се на крају заједно радујемо пласману у финале.

За разлику од прве утакмице на „Карађорђу”, у којој је могло да се тактизира, данас ко хоће пролаз у финале мора да постигне бар један гол?

- Што се нас тиче, поставићемо се тако. Разуме се, имаћемо чврст одбрамбени блок, јер прво треба да спречимо Партизанов притисак према нашем голу. Други део плана гласи: чим освојимо лопту, треба да организујемо противудар, брз и убојит, пре него што домаћин постави одбрану.

Како гледате на то што црно-бели неће имати помоћ Леонарда и Евертона?

- Не очекујем да ће нам због тога бити лакше, јер знам да Партизан има одличне замене. Уосталом, не би био ту где јесте да је другачије, да његова игра зависи од двојице играча.

Ви не можете да рачунате на повређеног Палочевића и „пожутелог” Трујића?

- Да, али зато се у конкуренцију за састав враћају Антић и Јованчић. Имаћемо довољно јак тим, способан да с упусти у отворену борбу, на победу.

Иако је први меч у Новом Саду био испод очекивања, и даље има оних који кажу да су Партизан и Војводина наша два најквалитетнија тима?

- И ја тако мислим. То на обе стране увећава обавезе јер би требало пред публиком у Београду оправдати комплименте. За Војводину су похвале додатни мотив.

Да ли сте на тренинзима увежбавали пенале?

- Припреме су биле као и пред сваку утакмицу. Вежбали смо све, од прекида до пенала.

Може ли се догодити да одлука о финалисти падне у серији с „беле тачке”?

- Наравно, могућ је и такав расплет. Пре бих ипак, рекао да ће се победник решити за 90 минута. Биће, очекујем, довољан и један гол. У Партизановој мрежи, наравно – предвиђа Радослав Батак.

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KisackAklupa
Ne zanosite se, mi smo ovu utakmicu kupili UATKMICOM NA PRVENSTVENOM MEČU ! Nismo igrali punom snagom kako je zahtevao Vučelić, a partizan je obecao da u kupu nece da igra sa svim standardnim fudbalerima ! Sve ono sa nameštanjem da ce da pustimo zvezdanu je bila naša zajednička fora, niko nije izjavio da cemo ih pustiti, vec je to sve bilo izrezirano od strane Prkija , Vazurnog rođaka. Mi smo tu utakmicu izginuli, ali nas je sudija pokrao. Nasi su bili pomocnici, a glavni sudija je bio naklonjen zvezdani ! Ima se dogovor sa FSS, da ce u finalu pomocnici da odrade posao , a glavni sudija ce da sudi dobro, a ako bude ospasno po Vojvodinu, bice penala za nas ! U suštini je dogovoreno da ZVEZDA ne osvoji oba trofeja ! :) Inače igrajte TAČAN REZULTAT MEČA, BIĆE 1:1 ili 2:2, sve zavisi ako slučajno padne neki gol , to je dogovoreno još pre 2 nedelje ! Da Nikolic ima NIZ NEPOBEDIVOSTI, a da se mi plasiramo dalje ! Stavljajte lovu na X !!! Ili da Vojvodina prolazi u finale !!!
boki
Ma,znas ti sve kao i ovi iz Ljutice!
Ranko
Mozda je sve to i tacno, ali prica da Partizan ne igra u najjacem sastavu ti ne drzi vodu. Leonardo je suspendovan i zato ne igra. Ostali koji igraju su valjda najbolji. Sto se mene licno tice, idite vi slobodno u finale kupa. Meni je bitno da je Partizan na pragu zasluzene titule i da je osvoji.
Dragan K
Je l ja to nisam upucen ili partizai igra danas finale kupa i vec je pobedio u tri naredne utakmice?
upucen
Obrati se dr-u. On ce sve da ti objasni...
Branko
Nisi upucen Dragane, da ne kazem neku tezu rec. Nigde ne pise da je Partizan osvojio ili ce osvojiti. Naslov znaci, dali ce Partizan jurisati na dve titule ili ce ga Vojvodina spreciti u tome.
žeza
Ma razbit ćemo vas kao ker mastan džak. NAPRED VOJVODINA!!!
Sima sever
Napred braco iz srpske Atine.
Miloš1976
Tako bre,konačno sa izuzetkom Tavambe sve domaći igrači i bez Ilića.Nemam ništa protiv stranaca,Leo i Everton su sjajni ali..Samo bih možda pre Radina u ekipu nego Jevtovića.Idemo do pobede,bez gluposti i da ne damo razloga ovim bolidima da nas prozivaju i kažnjavaju.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.