Почетна / Фудбал / Куп Србије

Звезда на Бановом Брду четворком кренула ка финалу Купа, све готово за полувреме (ФОТО, ВИДЕО)

После првог полувремена чак пет голова, Црвена звезда је повела са 4:0, Чукарички је какву-такву наду добио голом у финишу
ФОТО: Н. Неговановић
Чукарички – Црвена звезда 1:4 (1:4)
Стрелци: 0:1 Дамијен Ле Талек у 12, 0:2 Ричмонд Боаћи у 19, 0:3 Огњен Ожеговић аутогол у 33, 0:4 Ричмонд Боаћи у 39, 1:4 Саша Јовановић у 40. минуту.
Стадион: на Бановом брду. Гледалаца: 1.500. Судија: Милорад Мажић (Врбас). Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић. Жути картони: П. Јовановић (Чукарички), Фримпонг (Црвена звезда).
ЧУКАРИЧКИ: Петрић, Ђурић, Богосавац, Кајевић (од 46. Јевтић), Бојић, Лагатор, С. Јовановић (од 58. Радоњић), П. Јовановић, Д. Срнић, Ожеговић, Обрадовић (од 46. Копитовић). Тренер: Ненад Лалатовић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Манојловић, Петковић, Ал. Луковић, Фримпонг (од 69. Полетановић), Анђелковић (од 59. Ристић), Ле Талек, Канга (од 75. Аџић), Доналд, Плавшић, С. Срнић, Боаћи. Тренер: Миодраг Божовић.

 

До 12. минута без неких већих прилика, а онда је кренуо ватромет. Канга је са десне стране упутио центаршут на петерац, реаговао је Ђурић и умало постигао аутогол, но лопта је на његову срећу отишла у корнер.

Ипак, само неколико секунди касније повела је Звезда, избијена лопта после корнера до левог бека црвено-белих Анђелковића, уследио је центаршут са леве стране на петерац где је највиши у скоку био Ле Талек, главом гађао и погодио супротни угао голмана Петрића - 0:1.

Потом су Срнић и Ле Талек засметали један другом у изгледној прилици, али само два минута касније нови гол. Петковић је улетео у казнени Брђана, дошао до гол-аут линије, вратио повратну између голмана и два одбрамбена играча Чукаричког, прихватио је Боаћи, и после кратког оклевања послао у празну мрежу - 0:2.

Два минута касније у рашље са двадесетак  метара гађао је Срнић, али је голман Петрић био сигуран.

У 33. минуту - 0:3. Прво је Доналд пробио по средини, шутирао са ивице казненог, али је Петрић био сигуран, но напад се наставио, са десне стране убацио је Плавшић, а Ожеговића је погодила лопта и завршила у мрежи - 0:3.

Шест минута касније поново је у акцији код гола учествовао Плавшић. Убацио је лопту, слабо је избио Ђурић, остала је на петерцу, а Боаћи је поклон само убацио у мрежу - 0:4.

Непун минут касније и гол Чукаричког. Ожеговић је високу лопту уз мало среће и помоћ Луковића спустио на земљу, прошао штопера Звезде, са десне стране вратио лопту у казнени на десетак метара где је из другог плана натрчао Саша Јовановић и прикуцао је у мрежу - 1:4.

Већ наредни напад Звезде и умало нови гол. Са десне стране искоса са петнаестеак метара шутирао је Канга и уз малу "помоћ" голмана Петрића погодио пречку, па стативу. У надокнади времена до хет трика је могао Боаћи, али је са пет метара шутирао право у Петрића.

Одмах на старту наставка, после само 15 секунди сјајна прилика за Чукарички. Очајно је реаговала одбрана гостију, сам испред Манојловића избио је Јевтић, али је голман Црвене звезде одбранио зицер.

Није темпо игре у другом полувремену био као у првих 45 минута, иако је тренер Чукаричког Ненад Лалатовић извршио све три измене, последњу у 58. минуту кад је у игру увео Немању Радоњића.

Мењао је и Божовић, очигледно су већ његови фудбалери почели да мисле о првенственом мечу против Војводине у недељу. Из игре је извео Душана Анђелковића, а на терен послао Михаила Ристића.

Недуго потом, у 69. минуту, Фримпонга је заменио Марко Полетановић. Ле Талек је заузео његово место штопера, док је Полетановић уз Доналда био на позицији задњег везног.

Последња измена на овом мечу извршена је у 75. минуту, Божовић је на терен уместо Гелора Канге послао Луку Аџића.

Занемели су на тренутак гледаоци на Бановом Брду у 77. минуту после судара Манојловића и Копитовића. Голман Звезде је имао већ трећи овакав дуел са провитничким играчима, на срећу остао је неповређен.

Могао је Чукарички до другог гола у 83. минуту, кад је Радоњић додао до Јевтића, а Манојловић му је још једном скинуо зицер!

У 90. минуту, занимљиво, без иједог надокнаде, најбољи српски судија Милорад Мажић означио је крај сусрета, у којем је Звезда начинила огроман корак ка пласману у прво финале Купа Србије од 2012. године.

Семафор полуфинала Купа Србије:
Први мечеви 26. април:
Чукарички – Црвена звезда 1:4 (С. Јовановић 40 – Ле Талек 12, Боаћи 19, 39, Ожеговић 33. аутогол)
19.00: Војводина – Партизан
Реванш мечеви 10. мај:
Црвена звезда – Чукарички
Партизан – Војводина
Напомена: Прве утакмице полуфинала заказане су за 26. април, а реванши су 10. маја. Меч за трофеј одиграће се 27. маја у Новом Саду.
Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Марко
Гази ломи Звездо, да не пређу пола!!!
стари изворни звездаш
друго полувреме нису морали ни да играју јер је пре утакмице одиграно треће полувреме.Жао ми је мог некадашљег клуба нашта је спао да му лажни грофови и доктори са потерница, воде и намештају утакмице.
JA
Znaci Igore ti mislis da su bas svi zvezdasi lazovi i vole otimacinu. Ja imam vise vere u nase Srbe pa makar i zvezdasi bili.
Игор
Брате, је л' идемо у недељу заједно на Напредак? Таман да ми испричаш како је било синоћ у Новом Саду.
Komentar.
Zvezda uskoro kiksa u prvenstvu i gubi titulu, a za utehu ce mozda dobiti Partizan na penale u finalu kupa, na leto sledi odlazak igraca, verovatno i nove bruke u kvalifikacijama za ligu evrope, sve je moguce, a ovo je veoma moguce, pozdrav.
Nenad
Znaci komedija.Kao da su igrali sa ekipom iz mog sela.Odbranbeni igraci pobegli.Sve bi to bilo ok da maltene juce nisu uspomoc sudije jedva pobedili Napredak.I sad odjedno protiv Cuke druga ekipa,da nisam odavde pa i da poverujem.kad naidje ekipa koja nece da ih pusti mucenje,al kad naidje Lalatovic bez problema.Ma cirkus.
Che
Danas smo videli sta je cena titule najperspektivnijeg trenera.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.