Почетна / Фудбал / Куп Србије

Само Звезда газдује на Маракани

ХАЛО, ФРАНКФУРТ - Шампион у лагоднијој позицији, иако Партизан игра зрело и садржајно сматра легендарни Драгослав Степановић
ФОТО: Лична архива/Драгослав Степановић

Вечитост у одмеравању технике, тактике и снага добиће сутра ново поглавље у међусобним дуелима Црвене звезде и Партизана, овог пута у финалу Купа Србије.

Коме погодује тренутак, у подужем разговору из домицилног Франкфурта адвокатски ауторитативно одгонећује тренерски олдтајмер са сталним именом у историји српског и немачког фудбала – Драгослав Степановић.

- Звезда је у великом налету, после освајања титуле. Отуд у лагоднијој позицији, иако Партизан ове сезоне игра много зрелије и садржајније. И, морала би... Сад већ причам као звездаш ха, ха... дакле, требало би да лагерује и куп. Игра на Маракани, а тамо се зна  газда! Опет, утакмица је једна и бациће у заборав све што је у првенству урадила и што Партизан није да би био први.

Звезда је славила одбрану вреднијег трофеја, Партизан припремао у тишини. Може ли хедонистичко опуштање да се обије о главу?

- Знате како је у спорту, исто вече пију и победници и губитници! Штагод се догодило на терену, добро се накваси у трећем полувремену ха, ха... Ситуација је идентична за оба клуба, стога, Звездино славље и Партизанова патња неће утицати на квалитетну припрему финалне утакмице. Интересантне и, мишљења сам, с мноштвом голова.

Партизан имаће мотив више да изненади, донекле рехабилитује сезону?

- Сумњам... После титуле и куп је императив, одувек. Притисак јесте на Звезди, али има моћнији тим и традицију побеђивања.

Тако сте причали и јесенас уочи 165. вечитог дербија, а Катаи је изједначио тек у 83. минуту?

- Импозантна серија од пет узастопних титула Звезди пружа спектар разноликих могућности и сигурност да освоји и куп. Истоветно, присетимо се, било је и у време шестогодишње доминације Партизана кад није могла ни да приђе камоли опепели ха, ха...

Можда се реми понови с поменутог и последњег дербија, утакмица оде у продужетке?

- Звезда би могла и сутра да примени помирљиву тактику, игра на контру. Жељени резултат је остварила и бодовну разлику задржала бранећи се, могла би поново онако и освоји куп. Што би било неочекивано, мени.  

Пенали су извеснији, онда?

- Јесу... Екипе су кондиционо на истом нивоу, тешко ће једна толико да падне у продужецима и изгуби утакмицу.

Борјан и Стевановић добро бране једанаестерце, а радоваће само један. Ко?

- Борјан, Борјан ха, ха... Немању нисам често гледао, Милана јесам... Голман и по, легенда! Гол је дао Вождовцу, изгледа, припрема се за пенале у купу ха, ха...

Потоње многи критикују, поистовећују с потцењивањем ривала?

- Гол из пенала, колико се сећам, постигао је и у Копенхагену. Истима, претпостављам, и тад је сметало ха, ха... Шутирао није из ћефа или потцењивања, још мање. Није од такве феле, утисак сам стекао анализирајући његове спортсмене изјаве у медијима о противницима и успесима – Звездиним и његовим.

Партизанов хендикеп неће бити бонус играч, за разлику од првенствених мечева?

- Неимање такве будалаштине у купу је добро, верујем неће још дуго егзистирати у српском фудбалу. А, рецимо, могао би да буде Лазар Марковић! Гдегод је играо није показао много, колико пратим, без гола је у првенству. Кад је почињао у првом тиму одскакао је од вршњака брзином и дриблинзима. Ја, мислио биће светски играч! Застао је у развоју, показао сопствене границе и немогућност да превазиђе оивичене баријере. Зато и не верујем да би Звезди могао да направи чудо, преломно и кључно допринесе освајању купа.

Жени се у недељу, можда га отад и крене карта?

- Лепо од њега... обећавајуће. Заснивање породице је велик искорак у животу, искуствено тврдим: и у спорту. Човек се уозбиљи без обзира на старосну доб, хоће и Марковић... знам – уз допадљив осмех шармантно уверава на крају, Степи.

ТАЛИЧАН У СЕВИЉИ

Степи, како и доликује амбасадору и легенди Ајнтрахта, бодрио је минуле недеље своје из ВИП ложе велелепног „Рамона Санчеза Писхуана”, очевидно био таличан Филипу Костићу и компанији.    

- Супруга и ја смо били специјални гости у Севиљи, наравно, као и многи заслужни за просперитет клуба.  

Јелена је симпатично и уз осмех, реплицирала:

- Мишљење овде влада да без мене не би био успешан...

Шеретски је потврдио:

- Јесте... иза успешног мушкарца увек стоји јак мушкарац – заценио се најомиљенији тренер свих времена, у избору навијача Ајнтрахта. 

(Комплетан интервју са Драгославом Степановићем можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Zvezda gazduje Srbijom, a ne samo Marakanom. Rezultati govore sve.
Peki
Zna on dobro sta se radi u nasem nazovi fudbalu.
Srbija zemlja Zvezdaša
I vidi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.