Почетна / Фудбал / Супер лига

Бабовић за прву радост Вождовца, Чуки градски дерби, минималци Доњег Срема и Спартака

Три победе домаћина у прва четири меча Јелен Супер лиге, само Брђани однели бодове са гостовања
ФОТО: Н. Неговановић

У малом градском дербију Чукарички је однео сва три бода са неутралног терена на Врачару. И то највише захваљујући капитену Игору Матићу.

Брђани су се боље снашли на веома лошем терену Обилића, па су већ од 16. минута имали предност. Тада је по десној страни сјајно прошао Стојковић, центрирао је ка Матићу, а овоме није било тешко да пошаље лопту у мрежу.

На старту другог полувремена слична акција, овога пута је по десној страни пошао Стојиљковић, који је пронашао усамљеног Матића, а овај је још једном, у 48. минуту, савладао Јовановића.

Нису се Грађевинари предавали, а врло брзо, само осам минута касније, вратили су се у меч. Гол наде за Рад постигао је Славко Перовић, који је одлично реаговао после центаршута Симића, главом је послао лопту у мрежу Стевановића, који је закачио лопту, али је ипак био кратак.

Ипак, нису желели гости да се коцкају. Матић је извео корнер, а Миросављевић је шутирао главом. Лопта је на путу до мреже закачила Славољуба Срнића и одсела у мрежи Рада.

До првог тријумфа тек у седмом колу дошао је Вождовац. На крову Тржног центра Змајеви су доминирали у сусрету против Младости из Лучана, а за три бода су најзаслужнији играчи који су од недавно стекли право играња – Обијора Одита и Стефан Бабовић.

Већ у шестом минуту управо после центаршута Бабовића Одита је савладао Крзнарића. Био је Вождовац далеко бољи ривал, али никако није успевао да дуплира предност.

У међувремену, могла је Младост до изједначења, и то после првог шута у оквир гола Београђана. У 72. минуту мало је недостајало Нигеријцу Фрајдеју да настави голгетерски низ, али је Супић ухватио „живу” лопту.

И одмах је уследила казна. Три минута касније све дилеме је решио Стефан Бабовић. Сјајно је бивши репрезентативац примио лопту у шеснаестерцу, „заломио” чувара и пласирао лопту у противничку мрежу.

Најслабији фудбал виђен је у Пећинцима. Било је мало шанси у дуелу Доњег Срема и Радничког 1923, а одлука је пала у наставку меча и то из прекида, у 75. минуту. Слободан ударац искоса са десне стране, са неких 22-23 метра извео је Станисављевић.

Крагујевчани су очекивали центаршут, али је фудбалер Пећинчана пребацио двојицу играча у живом зиду, шутирао у ближи угао гостију и савладао Трифуновића.

У Суботици је Спартак освојио три врло важна бода против нишког Радничког. Дуел тимова чији навијачи су, већ по традицији, били заједно на трибини припао је потпуно заслужено домаћину.

А све је било одлучено већ у шестом минуту. И то после контранапада Суботичана, Милић је прихватио лопту и после соло продора затресао мрежу Реала са Нишаве. Недуго потом, у 23. минуту могао је Спартак да дуплира предност, али је Торбица из слободног ударца погодио пречку.

Семафор седмог кола Јелен Супер лиге:
Доњи Срем – Раднички 1923 1:0 (Станисављевић 75)
Вождовац – Младост 2:0 (Одита 6, Бабовић 75)
Рад – Чукарички 1:3 (Перовић 56 – Матић 16, 48, С. Срнић 82)
Спартак – Раднички (Ниш) 1:0 (Милић 6)
Напредак – Војводина 0:1 (Гаћиновић 61)
19,00: Борац – Црвена звезда
19,00: Нови Пазар – Јагодина
Одложено: ОФК Београд – Партизан

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aca
Spartak - Radnicki namesteno.. Posto smo bratski klubovi igramo 3 za 3. Uvek gubimo tamo sa i dobijamo u Nisu.
Gravediggaz
Odita kao nekad...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.